- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeBee73
veterán
válasz
Motion_Blur #18639 üzenetére
Van VRM-hez is borda a csomagban.
Csak ajánlani tudom ezt a hűtőt. 47°C volt eddig a maximum, amit játékok alatt mértem, akkor is csak ~50%-ig mentek fel a ventik. (100%-on kb. annyi hangjuk van, mint a ref.hűtőnek 25%-on.)MOD: Nekem nem volt gondom a RAM bordákkal, igaz csak 1GB-os a kártyám.
-
TeeBee73
veterán
Nem. Monitoroztam az órajeleket/terhelést/ventit, eddig minden ugyanúgy ment mint előtte, de a pontszámok/FPS-es lecsökkentek 3/4-ére.
MOD: Ráadásul az előző deszkám PCI-x 1.0-ás volt, az új meg 2.0-ás. 100MHz-re fixálva.
MOD2:
(Lehet, deszkacsere lesz, a külső USB2.0- ás rack-emre is csak 1MB/sec-el volt hajlandó írni.) -
TeeBee73
veterán
válasz
TeeBee73 #18556 üzenetére
Más lesz a gond. Visszaraktam a 10.10a-t, ugyanúgy 3/4-ét kapom Vantage és Heaven alatt is. Most "frissítettem" 3.2-n hajtott Q8300-ról 955BE-re. A CPU score majdnem megegyezik, de a VGA jelentősen lassult.
Valakinek van tippje? (A Win-t újraraktam már 3x, de mindig ez a vége.) -
TeeBee73
veterán
Egy kérdés: Afterburner alatt, hol tudom a GPU-t 900MHz fölé húzni?
(Eddig ATT-t használtam, de az meg elfelejtette a venti profilokat.)MOD:
Még egy: 10.10a driverrel ~16k körül kaptam Vantage-ban, 11.2-vel meg ~12k-t.
Más is tapasztalt ilyet? -
TeeBee73
veterán
Néztétek már a 11.1beta drivert?
Csak egy Heaven tesztet próbáltam eddig, kb. 35%-ot gyorsult. Nem semmi. -
TeeBee73
veterán
válasz
DeathAdder #18027 üzenetére
Gamer, vagy Enthusiast beállítás? Szűrők?
Holnap felrakom a Warhead-et, (csak az van meg), nálam 1920*1080 és 1920*1200 között is volt kb. 5 FPS a minimum, és 8 az átlag között, 16*AF, Enth. beállítások mellett. (2xAA-al).
Ha gondolod, megnézem tuninggal is. (időm lesz, táppénzen vagyok.) -
TeeBee73
veterán
válasz
DeathAdder #18017 üzenetére
Egy szakmai topicban nem kell OFF-ba rakni a hasznos mondani valót, szerintem.
-
TeeBee73
veterán
válasz
DeathAdder #17981 üzenetére
Nálam tökéletesen megy Giga lapban a Sapphire. Igaz, a 10.10a Hotfix-et vissza kellett rakni, a későbbiek "bugzottak" rendesen.
-
TeeBee73
veterán
válasz
Cybertrone #17826 üzenetére
Muszáj.
(Nem kötözködésképp, de sexuálja a szemem.) -
TeeBee73
veterán
válasz
killer1203 #17329 üzenetére
Q8400-em nincs, de hátha ez segít a döntésben.
(Saját.)
Egyébként, 3.2-n járatva is elég mindenhez, FullHD-ban, 16xAF és 8xAA mellett. Fallout 3, Fallout 3 New Vegas, NFS:HP, MoH. Crysis-nél levettem az AA-t, nálam csúnyább lett, de lehet, ez csak nálam anomália. (Mondjuk abból csak wirágbolti warezió van.)
-
TeeBee73
veterán
válasz
kris75 #17316 üzenetére
Szerintem, nem.
Nekem legalább is tökmindegy, hogy 16xAF, 8xAA mellett 60, vagy 62 FPS-em van.
A tesszeláció (jól írtam?), meg nem oszt, nem szoroz. Állóképeknél biztosan szép, de egy pörgős játék közben marhára nem arra fogok figyelni, mennyire szögletes az ellenfél feje, mindamellett mocskosul lefogja a kártyát.
Ez csak egyéni vélemény. Másoknak más igényei vannak.MOD: gera021: Min. fél óra, de ha stabilitásra mész, indíts közben egy Prime-ot is. (És menekülj ki a szobából)
-
TeeBee73
veterán
válasz
gera021 #17287 üzenetére
Alapon is?
Nem értek a SmartDoctor-hoz, de nálam a HD2900Pro is vitte VSync-el, 1280-ban, maximális szűrőkkel.MOD: Cyberone: Nálam az Afterburner b*szik is valamit csinálni, holott sem CCC, sem ATT nincs fent. Még lentebb sem engedi a frekit vinni.
(Win7 x64 Ultimate).
MOD: CptMisi: Ez csúnyán összejött...
-
TeeBee73
veterán
-
TeeBee73
veterán
válasz
DeathAdder #17208 üzenetére
Én a Zafírra szavaznék. Nekem már 6 Full játékom van tőlük a Steam-en, kari mellé kapott kuponnal.
(3850, 4830, 5870)
MOD: Ja, meg a "Dörtkettő". -
TeeBee73
veterán
válasz
Perillustris #17114 üzenetére
-
TeeBee73
veterán
válasz
Laraxior #17038 üzenetére
Kérdésem lenne: 8XAA minek FullHD felbontás mellé?
Még nem láttam külömbséget a 2x és a 8xAA között... (Illetve, csak rosszabb lett, jelentős sebességcsökkenést előidézve).
Még valami. -
TeeBee73
veterán
Én is 1920*1200-ban tolok mindent, 16xAF mellett. Nekem a procim kevés (Benchmark-hoz), még 3.4GHz-en is, de minden játszható sebességgel fut.
MOD: Ja, és 1GB-os a kari.
MOD2: 4GHz mellett még az E5300 is kellemes teljesítményt nyújtott. Neked nem lesz ilyen gondod, az adatlapod nézve... -
TeeBee73
veterán
Köszönöm a helyreigazítást, de szerintem egy frissen megjelent HD6870 mégsem a középkategóriába tartozik, legalább is, teljesítmény alapján.
Aki 3DMark alapján számol, annak belépő szint. Aki Single-ben játszik, annak felső szegmens.
Szerintem.
Erről beszélek, de sokaknak még mindig nem érthető... -
TeeBee73
veterán
Oké, de ez még mindig nem indokolja a HD68xx/58xx sorozat középkategóriába minősítését.
Értem én, hogy vannak sokkal gyorsabbak nála, de az már szerintem nem a felső, hanem a presztízs/luxus kategóriába tartozik.
MOD: Szerintem a középkategória megmaradt a 30-40k-s VGA-knál. (FullHD felbontásig szűrők nélkül).
Még egy: Ezek szerint a felső kategóriát az AMD-nél csak az 5970 képviseli? -
TeeBee73
veterán
válasz
M. Andris #16980 üzenetére
A Crysis gyönyörűen megy 1920*1200-ban, 16xAF mellett, DX10-ben.
1,5 éve még nem volt a piacon 1 GPU-s megoldás, ami tudta volna ezt a teljesítményt. Fél éve még nem volt 100k alatt. Most meg középkategória? Átlag Gamer kategóriát nézzünk már, kérem.
MOD: HSM: Igazad van, ezen kár vitatkozni. -
TeeBee73
veterán
-
TeeBee73
veterán
válasz
M. Andris #16974 üzenetére
Még mindig nem egy nevezőn vagyunk, úgy látom, ti sz@rjátok a pénzt.
(Nem csak) Magyar valóság: Nincs mindenkinek 30" monitora, hozzá való procija, memóriája, VGA-ja. A középkategóriát nem FullHD+szűrők-ben mérik.
MOD: A 6800 sorozat NEM az 5700-at váltotta.MOD2: HSM: Ez így igaz, de akkor se nevezzünk egy fél éve még csúcskategóriás VGA-t, középkategóriának, miközben csak 15%-al előzi meg a legerősebb 1GPU-s megoldás.
-
TeeBee73
veterán
Úgy látom, másképp értelmezzük a felső és a középkategória fogalmát.
A fene sem kérte, hogy "butítsák" le a játék grafikáját. De azt nekem senki ne mondja, hogy egy fél éve csúcskategóriás VGA, ami még mindig bőven 80k felett van, ma már csak középkategória. (Anno, a 9800Pro-t 32k-ért vettem, és örültem, hogy minden elfut rajta szűrőkkel 1024*768-ban, holott 3 éves konstrukció volt.) Jövő ilyenkor, az 5970 CFX is alap/közép lesz?
Vegyünk már vissza a hülyeségből. -
TeeBee73
veterán
válasz
Dj Dekko! #16959 üzenetére
Még valami:
Ahogy említetted: "de vannak az extrém felhasználók", na Ők azok, akik miatt nem fog változni a közép/felső kategória viszonya.
Aki évente 5-600k-t költ a gépére, az nem tartozik az átlagba, még nyugaton sem.
Nehogy már a fél éve még egy GPU-s viszonylatban leggyorsabb VGA mostanra csak középkategória legyen...
Annyira nem nőtt meg a játékok igénye... -
TeeBee73
veterán
válasz
Dj Dekko! #16959 üzenetére
Az én definícióim szerint, az a VGA, ami FullHD-ben, szűrők mellett is játszható teljesítményt produkál, az nyugodtan nevezhető felső kategóriásnak.
MOD: Ráadásul, sokszor az optimalizáció hiánya sokszor beleszól az eredménybe.
Ugyanez a felbontás szűrők nélkül középkategória, alatta meg nem játszunk.
Single Player-ben nem mindegy, hogy 60 vagy 80 FPS-ed van?
Aki multizni akar max. felbontás mellett, az meg SLI-t, CF-et fog használni, mert olcsóbban kijön, még ha a lap árát is beleszámoljuk.
Szerintem. -
TeeBee73
veterán
válasz
M. Andris #16955 üzenetére
Mert szerintem a "nagy átlag" még mindig C2D, 2GB RAM és 19-21"-os TFT mellett játszik, nem FullHD felbontásban. Oda meg elég egy HD5770, vagy egy GTS450. Ne kezdődjön már a felső kategória a GTX580-nál. Szerintem ami afölött van, az már egy kicsit luxus.
Elég sok ismerősöm van, aki 2-3 évente költ annyit a gépére, mint nekem a VGA-m volt, pedig játszani is szeretnek. Nekik mondd azt, hogy egy olyan kártya, ami FullHD-ben szűrőkkel is játszató élményt nyújt, az csak középkategória.
Egyéni vélemény, az értelmes kritikát szívesen fogadom. -
TeeBee73
veterán
válasz
Motion_Blur #16904 üzenetére
Rendesen megizzasztottad a géped. -
TeeBee73
veterán
Más: "az 580-as az egyetlen igazi alternatíva, ha az 5870 már nem elég." HOVA nem elég egy 5870?
Nálam driverből megy kényszerítve a 16xAF, és az SSAA. (1920*1200-ban).
Eddig még minden játék "lagmentesen" futott. (Igaz, az újabb címekből nem sokat vettem meg.)
Mondjuk, multiban nem játszom, csak a Crisys Wars-szal, de oda is elég a kártya.MOD: Lehet, én nem veszem észre a "microlag"-ot, amit az nVidiások oly szeretettel felhoznak?
-
TeeBee73
veterán
-
TeeBee73
veterán
-
TeeBee73
veterán
válasz
Cybertrone #15719 üzenetére
Végül is, igen.
-
TeeBee73
veterán
válasz
Dj Dekko! #15513 üzenetére
Oké, de itt 1 db. 5870-ről, és (gondolom húzott) C2D-ről van szó.
Oda meg elég.MOD: (#15514) cyberkind: Nem biztos, hogy a fogyasztás miatt kell annyi betáp rá, de ez már a milliomosok játéka. (Lásd: Asus Mars, Ares sorozat). Itt már kötelező a kilowattos táp, lehetőleg 6 db. 6+2 pin-es csatival.
Olyan ez, mint egy Veyron. Szépnek szép, de ha lenne rá pénzem, akkor sem venném meg. -
TeeBee73
veterán
válasz
Dj Dekko! #15511 üzenetére
Az oldal közepét javaslom megtekinteni.
Húzott i7, és 5870CF mellett lenne kicentizve az 500-as táp.A GTX480 fogyasztása vicc kategória.
-
TeeBee73
veterán
Nézd meg az adatlapom. Húzott C2D-vel, Furmark+Prime alatt ~270W körül evett a gép a konnektor felől. Ha szűkös a keret, egy minőségi 450-es is elég, és még hangja sem lesz. Ha tele vagy vinyókkal, neonnal, sz@rrá feszelt 4 magos 65nm-es procival, oda már kell egy 500W-os táp is.
-
TeeBee73
veterán
válasz
Cybertrone #15415 üzenetére
Szóval, a fizikát mégsem teljesen a dedikált GPU számolja. Köszönjük Nvidia!
-
TeeBee73
veterán
Hát ez, elég hülyén néz ki.
Ejnye, Ray Adams.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest