- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Watch 4 - sokáig mutat valamit
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
luw2win #2218 üzenetére
Igen, én is ezt szoktam mondani, csak páran várták volna a dolgot. Én egyrészt kíváncsiságból, mert E8400-am már csak dobozban van, másrészt meg mert mindenütt hajtják a PhenomII-t (már akik arra gerjednek) meg az i7-et, számomra mégis az derült ki, hogy egyik sem szükséglet egy játékos gépbe.
MOD: Ezt én is tudom, teszt nélkül is, csak megnéztem volna az E8400-at, ennyi. Azért dicséret nekik a 8XAA tesztekért!
-
katt777
félisten
Na, PH-n sem sikerült 2 magos procit találni az 5870 alá...
-
katt777
félisten
válasz
Digital #2056 üzenetére
Majd' belezöldültök, mi?
Tényleg, ha már az MSI csinál ATI-nak látszó nV kártyákat, miért nem csinál valaki zöld ATI-kat? nV-sokat tutira össze-vissza zavarná.
De most akkor nem nV-s vagy?Hát már a 3870-nél hányan bebukták a gyors beszerzést 75-80k-ért, 4870-ekről nem is szólva.
-
katt777
félisten
válasz
cowboy_bebop #2038 üzenetére
Obliviont kivéve semmihez nem kell nekem a 4870 sem (amihez kellett volna, azt meg már végigjátszottam), szóval én inkább várok, minthogy 100k-ért vegyek egy VGA-t, ami esetleg 40k-t fog érni pár hónap múlva.
luw2win: Azt nem fognak készíteni, főleg nem max. beállításokkal, mert az i7-et kell eladniuk. Esetleg E8-as topicban kérj meg valakit, hátha már van ott is HD5xxx tulaj, aki ide meg nem jár. Vagy P5Q, EP45, egyéb topicokban, ahol előfordulhat E8.
-
katt777
félisten
Hát én Obli topicban is mindig kiszúrtam a 4XAA-t is.
Én spec azért veszek erős VGA-t, hogy a legszebb grafikát kapjam.
Bluegene: 5870 tulaj írta, nem én találtam ki. Mondjuk az is előfordulhat, mint 48xx topicban, amikor Athlon X2-esek mellé tették a kártyákat, aztán a 3870-em erősebb volt náluk.
p87: Ja, ált. a hibás alkatrészek vannak letiltva. Szóval ezért is veszek olyan VGA-t, amelyen nincs hibás alkatrész (még letiltva sem
).
zuchy: Csak dragsterrel húzd...
ko-ko82: Én mindenképpen megvárom, mi lesz a GT300-ból.
-
katt777
félisten
A driver- és szemhibák irrelevánsak a grafikai teljesítmény megítélésében. Engem biz. zavar a 4XAA. Nézd meg, hogy nem mindenütt van az a 2. grafikon komoly terhelésen. De nem is ez a lényeg, hanem amit i7 tesztben is megállapítottam: játékhoz fölösleges 4 magos proci a VGA kihajtásához, elég oda egy tuningolt E8.
CoD5-re írta valaki 15%-ot, ill. több helyütt olvasni, hogy DX9-ben bizony messze nincs az a a nagy erőfölény. Egyébként már a 4870 vs. 3870 összehasonlításban is ez látszott.
-
katt777
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #1996 üzenetére
Kár, hogy ezeknek az akcióknak mindig előre megvan a nyertesük.
Ha csak nem te vagy az, és ezért tudod...
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #1976 üzenetére
Ne feledd, hogy a CF sokat fogyaszt de legalább annál kevesebb játékban működik akár csak egy elfogadható szinten is (bár nekem 95% lenne elfogadható, ami kizárt), ugyanakkor egy erős 1 GPU-s kártya mindent visz.
ceaser: Karácsonyra már most mindennek megy fel az ára, jó árú (az általad használt szó nem létezik a magyar nyelvben) 58xx karikat majd január-februárban kapsz.
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #1958 üzenetére
Az off csak poén volt.
gbors: Nem érdekel az a 60-70%, amit nem maximális grafikai összetettséggel mértek (nem feltétlenül marad ua. különbség AA növelésével ezt már 3870 vs. 4870 láttam), ill. DX9-ben is más a különbség, van, ahol csak 15%.
Obliviont illetően: természetesen agyonmoddolva, úgy megy neki max terhelés. És nem, nem használ 2 magot. A thread opciókkal lehet engedélyezni, hogy a számítások egy (egyébiránt elenyésző) részét szétossza, de a grafikonon is látszik, hogy ez milyen kevés. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ha kvázi 1 maggal a 4870 2.8GHz-en kihajtható, akkor még ha 100%-kal gyorsabb lenne az 5870, annak is elég lenne egy 2 magos CPU extrém tuning nélkül, amennyiben az a 2 mag rendesen ki van használva. Erre írtam anno, hogy egy alapfeszen 3.6GHz-et tudó E8400-nál több játékok alá nem kellhet. Aki meg egy 58xx karival nem max összetettséggel játszik, az egyszerűen szánalmas.
Mindenesetre kíváncsian várom a 2 CPU-magos és full grafikás 58xx teszteket. Ha valaki "agyonmodolt" (topicja 1. hsz-ben a cikkem) Oblivion-nal is megnézne egy 5870-et, azért külön hálás lennék.
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #1930 üzenetére
Ez egészen olyan "statisztika", mint az orvosiak: Valahogy minden oltásnak, gyógyszernek mindig csak 1-2%-a okoz kárt, és ha neked is bajod lesz, azt mondják, beleestél ebbe az 1-2%-ba. Sosem tudod meg, nem valójában 50-60%-e az az 1-2, csak üzletileg senkinek nem érdeke ezt elárulni.
Azoknak, akik szerint hiperagyonb.szotttuningos i7 kell egy 5870 kihajtásához, álljon itt okulásul egy Oblivion teszt. Nem mai program (3 éves), és csak 1 magot használ, mégis az i7 alapon kihajtja a VGA-t. Ha ráhagyással azt veszem, hogy az 5870 35%kal erősebb a 4870-nél, akkor is elég az i7-nek kb. ugyanennyi tuning, azaz még ha csak 1 magot használna is az adott játék, 3.7-3.8GHz-en kihajtaná, ahogy egy E8400 is. És 2 v. több maggal, ugye... (Mai játékok még csak 30-40%-on terhelgetik a CPU-magokat, már ha egyáltalán képesek rá.)
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1918 üzenetére
Baszki, itt még az a legolcsóbb! Mondom: 20k körül van még egy 8600GT is!
Az egyik 3870-em is bedöglött a 3-ból (nem elírás, CF volt, amilyen hülye voltam, de szerencsére 1000Ft buktával sok tapasztalatot szereztem, azóta nincs is CF-öm). De 38xx és 48xx topicban is sok-sok bedöglött ATI kártyáról hallottam, és a legtöbb nem ügyes flash-elés áldozata volt, csak szerencsétlen user betette a gépébe, és használta. Sajnos az ATI-nak a korszerűsítés mellett nem nagyon jut ideje a megbízhatóságra figyelni, amire jó példa több széria XFX 48xx kártya hibája már az első használatkor, főleg 4850-eké.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1883 üzenetére
Viszont amennyit garban töltöttek a 4870-eim (az első 3 hónapot), rohadt jól jött volna egy alaplapi kártya (nem pedig 23k-ért kell vennem egy 4650-et a MMarktban, mert máshol még egy 8600GT is annyi felénk, amit aztán 10k-ért tudtam eladni).
Nem csodálkoznék, ha az 5xxx karik is tömegével zuttyannának vissza garba.
HIS 3870-em volt ref, és jobban lehetett tuningolni, mi több, Sapphire-re flash-selve a bios-át még az is jobban ment, mint a sajátjával. Sok ref. kártya csak ránézésre ref.
Def26: De jó, hogy ezt naponta csak 10X kérdezitek meg...
-
katt777
félisten
válasz
capulet75 #1855 üzenetére
Kár, hogy nem az.
RI/OS:: AA is? És driverből AF?
Á, már látom!
P00By: A fénylő/effektelő idegeneknél, főleg a cirkálón a végén. Nálam ott totál diavetítés volt 3870-en, pedig a korábbi pályákon viszonylag szépen lehetett játszani. Ott biztos izzadna az 5870 is.
TESCO-Zsömle: Valóban nincs különbség, viszont jobban terheli a kártyát, ezt már én is kikockáztam anno 3870-nel.
gyiku: Van ott low beállítás is...
luise178: Az a kérdés, hogy a havok physics megy-e, mert cf nem fog. Havokot támogató játékokban viszont lehet haszna. ATI oldalán keress rá.
-
katt777
félisten
válasz
tom_tol #1849 üzenetére
Nem ment a CCC winflash alatt? Annál még nem láttam "adapter not found" hibaüzenetet.
Atiflash-t DOS boot után futtattad, és megadtad neki a kari sorszámát?
A VGA bios-át kimentheted GPU-Z-vel és Winflash-sel is.
ATT nálam tökéletesem működik W7-en (Vistán, XP-n, x64-en, stb.), erre nem tudok mit mondani. Ha nem OK, kiírná, hogy vmilyen okból nem hajlandó futni.
RivaTuner-nek is simán mennie kéne. Update-et (benne van) hagytad telepíteni neki, és az I/O port védelmet (Default telepítést csak végig kell engedni).
RBE 1.21-nek volt egy olyan gondja, hogy angolra kellett állítani a területet, de tudtommal azt már javították. (Anno ha nem állítottad át, a fesz. értékek meg sem jelentek, amikor újra betöltötted a lementett mod-bios-t.) -
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #1778 üzenetére
Lehet, hogy a papa csinálta, onnan a lóvé...
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1773 üzenetére
Nekem miért nincs gazdag apukám, vagy jó állásom (mint pénzszaró, v. hasonló)?
-
katt777
félisten
válasz
LackoMester #1745 üzenetére
De, én figyeltem.
Többen is írtak már tapasztalatokat a kártyáikról ebben a topicban, csak nem olvastad el a topicot.
tom_tol: Dipslay IO. Ált. sorrend: GPU, DisplayIO, MemIO, Shadercore
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1739 üzenetére
Én csalódtam már olyan tesztoldalban is, amelyet évekig megbízhatónak hittem. Mindenkinek megvan az ára, ez az igazság.
Kivéve nekem, mert én olyan kötözködő típus vagyok, és úgyis megtalálom mindenben a hibát.
-
katt777
félisten
válasz
LackoMester #1737 üzenetére
Van. Legalábbis számomra ez derült ki, amikor olvastam a topicot.
-
katt777
félisten
válasz
koxminator #1716 üzenetére
Vagy valaki erősen érdekelt az ATI kártyák eladásának felpörgetésében, mert tudja, hogy hamar jönni fognak az új nV-k.
Qui prodest, ahogy a rómaiak mondják. Számos kérdés megválaszolásában, és hazugság leleplezésében segít a megtévesztő tesztektől a nagypolitikáig.
Mindenesetre nekem nagyon az az érzésem, hogy valamiért az AMD nagyon sok 58xx kártyát akar eladni minél rövidebb idő alatt.
-
katt777
félisten
válasz
old gray #1710 üzenetére
Kapásból 3 fogyasztóvédelmi törvényt szegtek meg, FVH-hoz fordulj, ha már botor módon elfogadtad. Vsz. egyébként valaki lenyúlta a kereskedőnél a jó kis VaporX-et, és kaptál egy Toxic-ot, nagy eséllyel használtat, ezért is a gar. csökkentése (ezt is büntetik, most mérték fel egész EU-ban: ott 55, Mo-on a kerekedők 95%-a alkalmazza a trükköt). A megrendelésen szereplő ár egyoldalú megemelése az előzetes hozzájárulásod nélkül megint csak szabálytalan.
Most bocsi, de nagyon hülye voltál.capulet75: Amilyen játékokat mostanában kiadnak, lehet, hamarosan netbook-om lesz, hogy még csak ne is gondoljak afféle mazochizmusra, hogy megpróbáljak szórakozni bármelyikkel is. Hülyegyerekek és konzolidióták győztek, ez van, follyék ki az összes marketinges kevés agya.
Spec. most az új Red Faction-re rágtam be nagyon, hogy volt-nincs belső nézet, csak ez a GoW-os szarság.
8nemesis8: Sok értelme nincs, amíg a monitorok peremei szétvagdalják a képet. Rács mögött játsszak? Milyen élmény az?
-
katt777
félisten
válasz
Templomegere #1633 üzenetére
Jó ötlet volt.
FragMaster: Fogadjunk, hogy lesz, aki így is megsüti.
De akkor is inkább a jó hűtés, mint az állandó lefagyás, órajel-levétel, vagy bármit találtak is ki.
emmm: Persze, előfordul, én 8GHz-es i7-tel is tudok neked CPU limitet produkálni egy HD3870-nel.
Attól függ mit akarnak meg(v)etetni veled. De unom már ezt...
cowboy_bebop: Vigyázz, nehogy az orrodra koppintsanak a modik reklámért.
-
katt777
félisten
válasz
Templomegere #1624 üzenetére
Na, ez a "feljebb tolja közben" az, ami engem idegesítene a 4870-nel is, ha nem lenne ATT, szóval csak levették a RAM sebességét, de a GPU vezérlése ugyanolyan szar, mint volt. Hűtő-felpörgés (legalábbis grafikonon) megszűnt?
Én azzal a két kis ventivel tartanék a VRM-ek túlhevülésétől, már 4850 és 4870 karik is haltak meg miatta.Hsz-gyűjtögetésért az orrodra fognak koppintani, ha nem használod a 'szerkesztés'-t.
-
katt777
félisten
Az egész topicban alig van a kártyákkal kapcsolatos hsz. Én már jó ideje kéregetem, hiába. Valamiért (?) egyetlen tulaj sem ír a hiper-szuper kártyájáról, pedig elméletileg lenne mivel dicsekedniük.
(Én pl. még mindig nem tudom, hogyan viselkednek 2D-ben, pedig leginkább az érdekelne.)
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1588 üzenetére
Sőt, akár az összeset is...
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1580 üzenetére
Lehet, hogy csak kirstálygömbje van, vagy egy dohos cella mélyén mantrázza a dolgot...
Attól persze tényleg botor dolog gyorsan lecsapni egy túlárazott hardverre, de ez már kinek-kinek a saját dolga.Á, van itt még jós...
-
katt777
félisten
válasz
Zeratul #1573 üzenetére
Ez nem kapcsolódik a kihajtás kérdéséhez...
negro. Ez természetesen esélyes. De én most ráérek, semmivel nem játszom, aminek akár a 4870 ereje is kéne. AvP3-nál talán már lesznek tűk a székemben...
smkb: Ezt is csak olvasni lehetett...
priti. Hát azért olyan nagy bukta nem volt a 3-s széria, és a 4-es sem. ATI-nál csak kétféle VGA szériával van probléma driverek terén: a réginél, és az újnál.
-
katt777
félisten
40k alatt még a mai árak mellett is kapsz teljes SLI/CF támogatású lapot, proci 60k körül, na most egy jobb AM3 lap + egy erősebb Phenom hasonló árban van. Akkor mi a drága?
Játékokra meg bőven elég egy E8400.smkb: Konkrétan ez melyik nV kártya is?
Zeratul: Szóval nem 8XAA, ami rohadt sokat jelent. És melyik játék is? Majd ha azt látom, hogy egy Crysis, v. FC2 DX10 Ultra/Very High-ban, 8XAA és 16XAF (driver) mellett pl.1680x1050-ben CPU limites, akkor elhiszem, hogy kevés egy i7 (de mondjuk 4 GHz-en...
). Szinte az összes többi játék nem is használja ki a kártyát annyira, hogy mérvadónak lehetne tekinteni az ilyen tesztek eredményét. Azt inkább Vantage mondja meg, az már más kérdés, hogy a játékokat nem tudják/akarják úgy optimalizálni, de akkor meg game-limit van.
-
katt777
félisten
Ne is vegyél core i7-et, a végén még belátnád, mennyire gáz az AMD.
Driver ügyben nem fog változni semmi, azaz újabb fejlesztésekkel szépen elvész majd a lapod támogatása (ahogy én jártam anno az 580X-szel), ahogy VGA-t is előbb utóbb cserélned kell, mert vagy a régi játékok támogatása veszik el, vagy az újak nem fognak menni. GT300-ra sokan kíváncsiak lennénk, de csak a nagy hallgatás van.
Ja, nekem a Sap. 4870-em 1 hónap alatt elfelejtette a PCI-E2.0X16 módot, attól kezdve csak PCI-E1.1X16-ban, és PCI-E2.0X8-ban működött, aztán 2 ASUS-on leállt a Glaciator hűtés, a 4. 4870-em most megint Sapphire, és eddig teljesen rendben van (kop-kop).
FragMaster: Már említettem neked, hogy az a "szar driver" gond közel sem túlspilázott, még futó ATI VGA-kon persze ritkábban jön elő, mivel éppen azokra dolgoznak. De már a 38xx karisok szívnak ezerrel. De legalább most te is kezded érezni, milyen az, amikor félig-meddig kalapálják össze a meghajtót, aztán vagy szerencséd van, és fut (közben vígan röhögsz a pechesebbeken), vagy fordítva. Amúgy meg tényleg lehet, hogy jó játékkal kéne játszanod, nem Shift-tel és hasonlókkal.
Nálam minden remekül megy egyébként minden driverrel (Landon-nek is mondom), szóval én aztán tényleg mondhatnám, hogy sok user nem ért hozzá, mégsem teszem, mert éppen elégszer láttam példát az ellenkezőjére, és nem hiszem, hogy kizárólag én tudom helyesen használni az ATI drivereket PH-n.
Mace Windu: Mi a francnak teszed fel a CCC-t?
Csak egy újabb rakat bugra jó. Használj ATT-t.
Zeratul: Ez a grafikon semmit nem bizonyít, ha csak nem 8XAA-os és 16XAF-es, DX10-es, és újabb játéké, amit erősen kétlek. 4870-re is bizonygatták, hogy mennyire kell alá quad, meg még tuningolva is, aztán az E8400 is tökéletesen viszi alapon. Mikor értitek már meg, hogy ezek a "tesztek" szándékoltan arra vannak kitalálva ()lásd még: UE3-as tesztek és társai), hogy eldobjátok az amúgy teljesen megfelelő hardvert?
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1527 üzenetére
Hát én rég kérdeztem már ezeket, de senki nem felelt rá, mérés-grafikont sem küldött senkit. 4870-nél ugyanis nem volt, mert a szar hardver miatt a RAM-ot pl. le sem lehet venni, csak ATT-szal működik úgy, ahogy elvárható lenne. Lehet, leszedek egy bios-t TPU-ról, ha van már ott, abból hamarabb fogok megtudni vmi konkrétat, mint itt.
Persze azt még mindig nem tudom, hogy órajelek ugrálnak-e 2D-ben pusztán ablakváltástól, és persze a venti-hibáról sem írt még senki, hogy ismétlődik-e az új szériánál. Találgatás persze van mindenről 1000-rel, csak konkrét infó nincs, ami pedig már tudható lenne.
-
katt777
félisten
válasz
cowboy_bebop #1524 üzenetére
Az azért még kérdéses, mennyire leszabályozható az 58xx széria, illetve hogy tudja-e a 3D-t is csökkentett feszültséggel. De szólj, ha megy 0.863V-on 100/200-as, vagy legalább 200/300-as órajelekkel, ami a legtöbb 4870-nek nem okoz gondot.
-
katt777
félisten
válasz
cowboy_bebop #1452 üzenetére
ATT is van, ergo az összeg erősen túlzó.
Haart: Pedig de: a félelem.
A mohóság csak második.
Pl. ha itt ülne mellettem annak a sok lqrt játéknak a vezető tervezője, akik miatt dühöng az ember, garantáltan pár nap alatt kijavítanának mindent a bugoktól az elcseszett koncepcióig.
Zeratul: Az nem CPU-limit, hanem hülyetesztelő-limit.
-
katt777
félisten
Nem is vettem.
Csak arra értettem a dolgot, hogy ha valaki azt hiszi, van egy csúcs-szuper készüléke, attól, mint te is írtad, pár hónap múlva már simán elavult lehet a szeretett gépezet.
Sajnos, ha alaposan megnézed a "csúcs" készülékeket, távolról sincs akkora különbség azonos kategóriában, mint amennyit az árképzés és a marketing elhitet veled. Ahogy az 58xx karik sem érnek annyit, amennyibe ma kerülnek.
-
katt777
félisten
válasz
Dare2Live #1441 üzenetére
Most a DX10-es Bioshock-ot tolom újra. A 4870 kihajtási szintje 60-80% 500/600MHz-re levett órajelekkel. De a CoJ-t is viszi a 4870 alap órajelen DX10-ben, pedig az sem igénytelen grafika. Amelyik játékhoz DX10-ben is akár kevés egy 4870 v. 4890, az egyszerűen szarul van megírva, vagy puszta hozzá nem értésből, vagy hogy vegyél drágább hardvert.
No és az alapvető tény: minden DX10-es progit DX9-re írtak meg (Crysis kivételével, asszem), csak bővítették DX10-re (akár csak patch-ekkel, ahogy ma is teszik), ergo DX10-es játék is max. 1-2 van. Amelyik DX10-es, az nem sikoltozik Vista W7 alatt, hogy miért nincs fent a DX9...akármi fájl. Most, hogy így belegondolok, lehet, hogy Assassin's Creed volt, amelyiknek nem kellett DX9, nem is a Crysis, no de azt meg nehéz játéknak nevezni.
Szóval túl van lihegve a DX11 is erősen. -
katt777
félisten
Ez a "fejlődés" a minőség hasonló arányú romlásával jár együtt. Rohadt kíváncsi lennék a mai hűtő- és mosógépekre, TV-kre és egyebekre (autókról már nem is beszélve), vajon ugyanolyan flottul működnek-e majd 30 év múlva, mint a Rakéta porszívó, a Lehel hűtő (vagy nagyszüleim 40 évet végiggürcölt Szaratovja), a Hajdú mosógép, és társaik. Tartok tőle, hogy nem, azok ugyanis minőségre (strapabírásra és tartósságra) készültek, nem eldobásra (ez van, fogyasztói társadalom), mint a ma agyonsztárolt, hipermodern szemetek (elismerem, egész szépen kényeztetnek, amíg ki nem kell őket dobni, aztán bosszankodhatsz, hogy mennyi pénzbe került). Anyám NDK turmixgépe (nem levehetős ajtajú
) ma is működik, az itthoni, márkás nyugatit 4 év után kidobhattuk. De ezt persze a rabszolga akkor tudja meg, ha ő is az utcára kerül, tönkremegy mindene, és hoppá, nem tud valami modernet venni megint.
Mondják aztán, hogy a mai cuccok környezetbarátok, de azzal a picivel pár évente szennyezed a környezetet, nem kevés pénzért... PC-fronton legalább tényleg kap valamit az ember, de itt sem nehéz észrevenni, mennyi hibával jár az erőltetett fejlesztés.
Mindenesetre én elvoltam évekig ugyanazzal a monitorral, 4 év után lecseréltem egy újra, csak mert sarkított képcsöves volt, az 3 év alatt megadta magát, miközben a régi egy barátomnál még mindig működik (de nekem kellett a lapos és sarkított kép, mert modern). A mostani már csaknem 2 éve húzza, de +1 év van a garból, szóval azt még talán ez is kibírja.
Egyébként meg ezt is direkt csinálják, hogy valójában semmi fejlődés, csak avultatják a cuccot, hogy rosszul érezze magát az, aki azt hitte, hogy valami csúcsot vesz, és megint új kelljen neki. Erre legjobb példa a Daewoo Matiz, vagy minek hívják már, ha alánézel, még mindig a 20 éves Maruti...
No de bocs a hosszú OFF-ért, én is élveznék egy 106"-os (nem írtam el!) OLED monitort... -
katt777
félisten
"Egyszerűen megcsinálja..." - na, gondolom, hogyan. Ilyet tudott egy 30 éves Orion TV is.
Az ATI kártya ilyen hardverből, CCC nélkül is szebb képe kell legyen. Én pl. régóta nem használok CCC-t, de ATT-ban sem nyúlok a képhez, de még a TV tuner-ben sem kell állítgatnom. Ahányszor szar volt a kép a TV-n, még mindig kiderült, hogy az adás rossz.FragMaster: Tényleg szebb az ATI-k képe, én pl. nV-n akárhogy állítgattam mindenféle képbeállítást, sosem tudtam azt az élénkséget és élethűséget kipréselni belőle, mint az ATI-ból. Amellett nézz csak utána az AA eljárásoknak, és rögtön meglátod, hogy műszakilag is miért szebb az ATI-k képe (más - jobb - eljárásokat használnak ugyanis).
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1416 üzenetére
Na, akkor mondjuk nézzünk meg egy agybamenetett grafikás Obliviont.
Az már 1680x1050-ben képes megfektetni egy 4870-et; min. 25FPS-t tudtam elérni vele, és nagyobb tömegben már szaggat, mint Zállat. De tényleg szívesen megnézném, ha adna valaki egy 5870-et (persze lehet, hogy az izom tényleg pótolja a DX9-optimalizálás hiányát). A kártya visszaszolgáltatását sajnos nem tudom garantálni.
-
katt777
félisten
Hát, TV-n lehet, de hogy monitoron nekem a 4XAA is kiszúrja a szemem 8XAA-val szemben (Obli topicosok mesélhetnének róla
), az 7centség. Mondjuk TV-n kapsz 1920x1200-as felbontást legjobb esetben, míg akár csak egy 32"-os monitor, ugye... Abban a felbontásban talán már tényleg észrevehetetlen az AA hiánya. Szívesen kipróbálnám...
-
katt777
félisten
válasz
Gonosz15 #1341 üzenetére
Aki a CFX-et ismeri, nem rak egy gépbe 2db ATI GPU-nál többet.
RI/OS: DX9-re már a 4xxx sorozatot sem fejlesztették. 3870X2 szarrá verte a 4870-et DX9-ben, DX10-ben meg viszont. Ennyit az ATI drivereiről +1X.
DemonDani: Ez a röhej: "RÖHELY!"
Bluegene: Én jobban tudom, mire gondolok, te meg még mindig nem érted, úgyhogy ne koptasd a billentyűzetedet potyába. Azt meg sehol nem állítottam hogy minden 6k-s ház egyforma, vagy hogy ne lehetne azokon modolni. Az én 1. 4870-emről is írtam, hogy simán felment 100°C fölé (és nem kapcsolt le, mert a GPU 95°C-volt csak, a MEMIO izzadt 110°C-on pusztán driverből, semmit sem állítgatva), szóval az is hülyeség, amikor arra hivatkozol, hogy nem melegedhet oda egy kártya.
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #1314 üzenetére
Mi hülyeség? Éppen azt írtam, hogy a mérnökök jól beállították, és ha Stephen Blood jr. 6000Ft-os, agyonporzott házában felmegy a GPU 102°C fölé, akkor a Sapphire lekapcsol energiatakarékos módba, a többi ATi kártya meg simán leáll, mert azokban nincs 10. profil a biosban (ASUS-ban sem). Emékezz csak vissza, hány embernek volt ilyen gondja 38xx és 48xx topicban, noha hozzá sem nyúltak a kártyájukhoz.
Szóval te erőlteted itt a sületlenséget, mert fel sem fogtad, mint mondtam.FragMaster: A lényeg az volna, hány A kell neki, a táp teljes teljesítménye másodlagos.
-
katt777
félisten
Nem a tuning-stabilitás teszteléséről volt szó. Én is tudom, hogy tesztprogik magasabb órajelen is lefutnak, mint a rosszabbul leprogramozott játékok.
Keldor papa: Hát én ilyet ugyan nem mondtam...
cszn: Hát én az AMD ügyeskedéseiről is tudni egyet, s mást. Az a baj, hogy az ügyeskedés, a vevők átverése megy mindegyik cég részéről ahelyett, hogy normális, teljes mértékben használható hardvereket adnának ki. No de hát ez a piacgazdaság a bébipelenkától az autókon át a politikáig. Csinálj valamit, nem kell, hogy jó legyen, aztán dumáld meg a rabszolgát, hogy neki az milyen jó. Remekül látni ezt az 58xx karik esetében is.
Legalább tudjuk, mennyire tartanak minket valójában ezek a cégek.
-
katt777
félisten
válasz
Kwisatz #1285 üzenetére
Vantage jó, az rendesen terhel, játékok úgy ritkán.
Mellesleg az ASUS tápellátása is más/jobb, mint az egyéb ATI kártyáké (4+2 fázis vs. 3+2 fázis). A Smartdokijukkal meg már, amióta létezik, lehet tuningolni a kártyáikat, már amelyik az adott funkciókat támogatja.cszn: Nem, azért akad 1-2 ATI-ra hegyezett is. De gondolkodjunk logikusan: ott a DX API, ha rendesen megírják a drivereket (+ a DX-et), ezen keresztül minden programnak szépen kéne futnia. Ergo az ATI-nál továbbra sem írnak komplex meghajtót a hardveres utasítások kihasználására, csak foltozgatott kódhalmazokat. Persze tudtommal az ATI-ra eleve nehezebb is programozni, nem feltétlenül lefizeti az nV a fejlesztőket. Ennyiből azt is lehetne mondani, hogy a 2 magos processzorok gyártói fizetik le a több magra programozni nem képes "fejlesztőket", hogy ne fusson 4 magon a programjuk; ugye, milyen abszurd?
luw2win: ASUS ált. igényesebb, több extrát is ad a kártyáihoz. Mondjuk a Glaciator az egy nagyon lqrt hűtés lett...
CsendesMark: ATI gyártók közül HIS a max.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1266 üzenetére
Nem, csak forgok az adott topicokban, ahol ezek a bajok jelentkeznek, mindemellett pedig rakásra kapom a pü-ket azoktól, akik tudják, hogy nagy eséllyel segíthetek nekik, és az esetek 95%-ában a 8.7-es driver telepítésével minden 38xx kártyán pl. rendben kezdenek futni a játékok (és rendetlenebbül az újak). Persze van, amikor az a hiba, hogy ref. drivert telepítenek egy spec. kártyára, ASUS-nál és MSI-nél ez nem ritka.
cowboy_bebop: Nem a számolásról van szó, hanem arról, hogy a törvény szerint MINDIG fel kell tüntetni a bruttó árakat. Sajnos soxor a "nagyker nettó" a "kamionról lepottyant" kategóriát jelenti, persze nem feltétlenül.
-
katt777
félisten
válasz
csibe74 #1252 üzenetére
Nem mindenki tud ám nagykerből VGA-kat lenyúlni.
Nettó árak közlését bruttó nélkül ráadásul még büntetik is.
FragMaster: Én teljesen nyugodt vagyok.
És tapasztalt.
dangerzone: Nem biztos, hogy így van, pl. a 4870 is remekül hűt és halk is gyárilag, de ATT-szal sokkal hűvösebb, és kevesebbet fogyaszt. De NEM KELL kézzel belőni.
priti: Az 1. 4870-em csinált ilyen melegedős cirkuszt, de az hibás is volt. Persze az sem mindegy, milyen házban van az adott VGA, adott esetben ez -10-20°C-ot is jelenthet.
lsc: Erről beszélek én is
: gyárilag ésszel tervezték azokat a VGA-kat, viszont nálunk nem mindenki épít ésszel gépet (különös tekintettel a PC házra és a hűtésre). Lehet finomítani a beállításokon, hiszen nálam pl. a HAF-932-ben eleve nem melegszik úgy a kari, mint egy noname 6k-s házban, vagy akár egy márkásabban is, de gyárilag nem túlmelegedésre lövik be a kártyákat.
Az viszont tény, hogy hiába bírják az ATI kártyák hivatalosan a 120°C-ot, attól egy 100°C körüli VGA hőmérséklet (ha ennyire hevül a GPU, az az egyéb alkatrészeknél már 115°C körül van, ezért is kapcsol takarékos módba pl. a Sapphire 102°C-os GPU-nál) nem feltétlenül tesz jót a környező hardvereknek, pl. alaplapoknál már 65°C-tól felhívják a figyelmet a meghibásodás veszélyére; az élettartam-csökkenés meg garantált. De ha valakinek max. 100°C-os a VGA-ja, az alaplapja és egyéb cuccai meg elvannak 50°C alatt, akkor lényegében nincs miért aggódnia. Persze van, aki a hűvös cuccot szereti, az játszadozzon a hardverével, de azért nem a tervezőket kell szapulni. -
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1246 üzenetére
Ja, végül is alig párszáz 38xx tulaj sír-rí miatta, de tényleg nem általános. Mint amikor 2999 megbetegedés még nem járvány, de 3000 már az.
1-2 hiba még user error, de ilyen rengeteg már nem igazán.
GeForce-okkal anno nekem sem volt bajom, feltettem 1x a drivert, aztán évekig ment vele a gép gond nélkül. ATI-val 1650Pro/1950XT/3870/4870 sorozatban van annyi tapasztalatom, hogy ne a levegőbe beszéljek.Nagynozi: Ja, hát nem is 3870, ugye, amiről szó volt?
Én októberben vettem a 4870-emet, és akkor a 3870 sebességének 1/3-át produkálta Clear Sky-ban, maximum grafikán...
Ezt csak a driver-fejlesztés végett jegyeztem meg, mert később azért ez is begyorsult. Pedig tavaly októberben már nem friss csirke volt sem a 4870, sem a meghajtója.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1242 üzenetére
Hát, 38xx tulajok hetekig mesélhetnének arról, hogyan estek szét a játékaik grafikailag a 4xxx sorozatra fejlesztett meghajtóktól (mivel nincs komplex driver, csak egyes játékokra optimalizálnak), szóval attól, hogy te nem láttál ilyet, a hibajelenség bizony létezik. Ahogy Japán is, bár nagy eséllyel azt sem láttad.
És valahogy az utolsó (8.7) 38xx-ra gyúrt Catalyst-tel mindig megoldódnak ezek a problémák, persze akkor meg az új játékok lesznek szarok. Amúgy van olyan is, hogy simán csak régebbi játékok támogatása veszik az új driverekkel még 4xxx sorozaton is, erről meg CoD v. SSam tulajok regélhetnének pl. sokat. Ez van, valahogy meg kell vetetni a user-rel az újabb hardvert, és nincs kétségem, hogy ezúttal is ezt fogják csinálni. Azt mégis nehéz elhinni, hogy csupa idióta programozót alkalmaznának AMD-nél (akik egyébként a chipsetjeikkel is ugyanezt csinálják, ezért váltam meg nagy örömmel az AMD-s konfigomtól, amelyben meg a 8.3-as Catalyst-től megszűnt a CF, csak mert kijött az 580X helyett az újabb lapkakészlet, az egyéb alaplapi problémákról nem is szólva).
Szóval hagyatkozzunk inkább a tapasztalatokra, semmint feltevésekre. -
katt777
félisten
Hát én is kíváncsi lennék már a GT300 sorozatra. Ha az nV megcsinálja a maga DX11-es kártyáját PhysX támogatással, akkor az ATI-knak annyi, meg egy bambi. Én nem aggódom az 58xx karik hűtése miatt, max. felülvezérled, ha netán eltolják, mint az első 4850-ek esetében.
priti: Honnan tudod, hogy szar a gyári hűtés? Volt már a kari a gépedben?
Amúgy CoJ-zel mit kezdenél? Alapból nV logóval jön be, ám ha patch-eled, akkor már ATI-val.
leviske: Aki nem használ 8XAA-et, 16XAF-et, és max. grafikát (mint a jól fizetett teszterek, akiknek már most megmondták, hogy olyan bemutatókat készítsenek, amelyek után a vakta user nekiáll procit/platformot cserélni), az vegyen 38xx karit, és ne állítsa, hogy nem lehet kihajtani egy 58xx karit. A paraméterei alapján simán kihajtja azt egy akár alapfeszen 3.6GHz köré tuningolt E8400 is.
luw2win: Lásd emitt feljebb.
einstein: Azért én min. egy esetben tudom cáfolni a csodadriver tagadását: 38xx karikon a 8.5-ös Catalyst 20-25%-os gyorsulást hozott, rögtön le is nyomtam a 8800GT-met max grafikával, és alapon sem volt sokkal elmaradva, így anno a 8800GT-t adtam el.
Dare2Live: Ezt nem tudhatod, amíg csak foltozott 48xx driverek vannak. Majd ha direktbe 5xxx szériára gyúrtat adnak ki (amit tudni fogunk abból, hogy a 48xx karik egy rakás, eddig OK játékban elkezdenek hibát hibára halmozni), akkor ugrik a főemlős a kanálisba.
ATI-nál amúgy mindig erre a driver-gondra hivatkoznak, nem is alaptalanul. Én is megtanultam, hogy megjelenés után fél évig eget verő ostobaság ATI kártyát venni. Persze ez az 58xx széria már így is brutálisan gyors, de csodálkoznék, ha máris "tökéletes" meghajtója lenne, főleg annak ismeretében, hogy az ATI-nál ennek esélye gyakorlatilag zéró.
koxminator: Jó az bőven, főleg abba a felbontásba. Persze, hogy tesztben i7-et raknak alá, mert akkor majd azt is megveszi, aki olvassa, és nem látja a turpisságot a graf. beállításokban.
rocket: +1 teszt AA nélkül, remek!
tzsolesz: PH-teszt, az sem feltétlenül releváns. Majd meglátjuk, lesz-e egyáltalán benne mondjuk E8400 és 8XAA + 16XAF + full grafika.
gbors: Igen, lehet azzal kísérletezni, de még jobb a javítás.
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #1092 üzenetére
Nem érte semmi kár, teljesen ép, még a maszek porszűrők is benne vannak.
FragMaster: Igen, ez a lényeg: ki kell próbálni. Először a gyári beállításokat, ha az meleg/hangos, akkor ATT-t, ha azzal sem OK, akkor lehet borítást leszedni és ventit cserélni v. pluszba rátenni, de ha már vett az ember egy jó kártyát, a hűtő cseréje csak a legvégső lehetőség. Mellesleg annyi ráfordítással egy jó házat is lehet venni, az kapásból -10°C.
Ha az 58xx teszt is olyan lesz, mint az i7 8xx és az i5, akkor abból inkább nem kérek.
tzsolesz: Hát, mint 4870 tulaj, engem akkor kezd el majd érdekelni a váltás, ha lesz olyan játék, amely igényli a Dx11-et. AVP3-tól már most tartok, hogy esetleg nem qrják el, és akkor nagyon fog hiányozni egy DX11-es kari.
tome.jr: Az egészen biztos?
Csak mert tudtommal ez chipset függő.
JaniS: Csak az lehet rasszista, aki kizárólag fehér csokit eszik. STALKER nyilván megint pre-pre-gammában jött ki, ahogy szokták, aztán a sok béta teszter most azt hiszi, hogy játszik.
gbors: GTA4-nek sem azért kell la sok RAM, mert igényes a grafikája, hanem mert szarul van leprogramozva. Modokkal tudtommal simán megy 512MB-os kártyán és 2 magos procin is. Volt ez sokáig téma anno 48xx topicban is.
Findzs: Éppen Carmack bácsi mondta, hogy ha akarja az ember (no meg, ha ért hozzá, ami a legtöbb játékgyártó alkalmazottaira nem kimondottan jellemző), DX9-ben is lehet szép grafikát programozni. Ez ügyben javaslom a Maximum Oblivion-os cikkem elolvasását, abban lehet látni, hogyan alázza porrá egy 3 éves játék szépségben a mai DX10-es grafikákat.
Abu85: Hát, Wolfensteinben elég szépen átdolgozták a Doom engine-t.
Keldor papa: Akinek van ATT-sza, az messziről lesz.rja a kártyák gyári fogyasztását. Az én 4870-em sem eszik annyit, főleg 2D-ben, mint "kellene" neki.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1089 üzenetére
38xx és 48xx karikon is sokan jobb hűtést "farigcsáltak", mint némelyik drága hűtő. Pl. X2-n +2 venti a blokkokra, stb.
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #1084 üzenetére
Pénzé', vazze.
Muszáj.
Mintha a szívemet tépnék ki.
-
-
katt777
félisten
válasz
cowboy_bebop #1038 üzenetére
Rá szokott. Volt már nekem így Sapphire, His, Powercolor, és ASUS kártyám is anélkül, hogy megbontottam volna a gépet.
De a legjobban a HIS vált be. A Smartdokival viszont vigyázni kell, mert ez nem feltétlenül fog menni bios-cserés kártyán, mivel a hardvert nem tudod lecserélni, és az ált. 3+2 fázisú tápellátással szemben az ASUS 4+2-est szokott alkalmazni (+még más bios-finomításokat, amelyek nem jelennek meg a bios editorban). Valamint kimondottan AUS driver is kell neki.
sniper elite: Ne feledd, hogy nem csak a CFX úgy-ahogy hatékonysága veszik el a 3. kártyával, hanem még rosszabb is lehet az eredmény, mivel a 3. kártyától az első 2 VGA már csak 8 PCI-E sávon dolgozik, míg a 3. 1-en. Tehát a 3. kártya hozna mondjuk 10%-ot, az első 2 teljesítményéből meg ennél több is veszhet.
DX10.1-es karik DX11-ben nem fognak lassulni (azok a sima DX10-esek, így az nV-k lesznek), csak nem jelenítik meg az újabb eljárásokat.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1028 üzenetére
Na jó, de ez csak a csupaszmajom értelmi szintjének egy újabb mérőeszköze...
Tom5: Részemről én nem csesztetem, csak felhívtam a figyelmét a potya pénzkiadásra. Természetesen az ő pénze, ha arra akar költeni, felőlem vehet 4 db 5870X2-t.
dangerzone: Ez az állandó fogyasztás, mégis egyre több a kövér ember...
Ki érti ezt?
-
katt777
félisten
válasz
subaruwrc #970 üzenetére
Miért sietted el?
Ki lettek onnan takarítva az nV-sok. OK, azt mondom, jöjjön át, mondja el, mit tud a VGA-ja, mit akar tudni az ATI kártyákról, mert anno nV topicban is teljesen normálisan fogadtak engem régi ATI-sként, amikor GT 260/280-ról érdeklődtem, de az így-úgy le- és beszólás tényleg értelmetlen. Persze lesüllyedhetsz te is odáig.
zuchy: Baba ez a baba!
Előbb-utóbb tuti lesz felnőtt változatban is, 1:1 méretarányban, vsz. gumiból.
luw2win: Max összetettséggel 1280x1024-ben (kevesebbet számít a felbontás, teszteltem), 3.3-3.5GHz-en ki kell, hogy hajtsa, ha valóban 35-45%-kal gyorsabb 4870/4890-nél. Ne aggódj, alapfeszen is bőven elég lesz az E8500, az E8400-am 3.6GHz-et vitt úgy, és azzal még a gyári Intel hűtő is röhögve megbirkózik. Nézd meg a 4870 tesztjeimet, annak is elég az E8400 alapon. Szar grafikai beállításokkal persze lehet GPU-limitet csinálni, nV-t ált. úgy is tesztelik, mert erősebb minőségben elvész az ereje. Szóval ne hagy magad átverni.
CsendesMark: Háháhááá...
Mondtam én, hogy meghagyták a szart.
Használj ATT-t!
OS-t tök mindegy, mit használsz, a kártya a hunyó.
Lauda: Valami jó progival nem lehet rendelni? A Jar-ral jól jársz?
Dare2Live: Én egyetlen játékot sem láttam még, amelynek segítene +2 mag egy 2 magossal szemben. Még a direkt annak hirdetetteknek sem. Ja, van, amelyik több magot használ, csakhogy édes mindegy, 2 CPU-mag dolgozik 95%-on, vagy 4 db dolgozik 45%-on. Tudom, teszteltem E8400-zal és i7-tel is, nem a levegőbe beszélek.
Keldor papa: Én úgy szoktam: 8XAA és 16XAF. Nem is kell agyabeteg CPU-tuning.
Mach5: Én biztos vagyok abban, hogy ebből a gyakorlatban 10-11% tuning marad. Vantage-ben hiába bizonygatják, mert amin az lefut, azon a játékok 95%-a nem. Nálam is lefut a Vantage hiba nélkül 840/1100MHz-en, mégsem megy úgy egyetlen játék sem, csak 815/1050 tekinthető teljesen stabilnak. Nem bedőlni a kamunak!
Látom, nagyon áradnak már megint ezek a megtévesztő "tesztek", mint a 48xx karik bevezetésének idején.
FragMaster: Érdekes, én 3870-nel és 3870X2-vel szemben is 8XAA 16XAF Full Precision beállításokkal teszteltem a 4870-et, és Vantage-ben is Extreme minőségben. Default-on a 3DMark pontokra élvezők tolják, főleg, hogy 06-ban totálisan értelmetlen már default teszteket futtatni.
sniper elite: Csak óvatosan, lásd feljebb. Nálam volt már "tuningbarát" ASUS, az eredményt lásd feljebb.
-
katt777
félisten
válasz
#72042496 #963 üzenetére
Az, amiről előtte írtam: az órajel és venti ugrálás.
theniel: Ezt úgy hívják: marketing. Működése: gyárts bármilyen szart, és dumáld tele a rabszolga fejét, hogy az milyen jó neki (mind1, hogy a gány kinézetű PhysX, vagy az alig támogatott DX10.1 v. 11), mi több, ő pont azt akarta, ők csak felmérték az igényeit. Csupasz majomnál így működik minden, a mosóportól az autókon át a politikáig.
Megj.: Erős a gyanúm, hogy PhysX nagyrészt azért gyors nV kártyákon, mert amúgy az ilyen játékok grafikája kb. a 4-5 évvel ezelőttit idézi, max. nagyobb felbontást tudnak.
-
katt777
félisten
válasz
8nemesis8 #955 üzenetére
Na jó, de van, akinek első blikkre a kaktuszba ugrás is remek 5let...
Balika911: Hát, az elfuserált ATI driver minden, csak nem a múltban gyökerező tévhit.
Én inkább mindennapi gyakorlatnak nevezném (min. 38xx, 48xx és VGA-kérdések topicja).
PP-t hiszem, ha látok itt egy ATT v. RivaTuner grafikont folyamatos 2D használat mellett (ablakok nyitogatása pl), GPU-órajelekkel és venti-fordulatokkal, + egy kis 3D terhelést). Mert "látszólag" a 48xx kariknál is rendben működik, de csak elleplezik az alapvető hardveres tervezési hibát a bios-szal. Bár a venti-hiba még úgyis kijön, sőt, bár ritkábban, még ATT-os vezérléssel is kiugrik.
-
katt777
félisten
válasz
sniper elite #780 üzenetére
Hát, ha minden áron sz.patni akarod magad 2+ GPU-val, úgysem fog róla lebeszélni senki.
Az AMD mit bizonyított a 4xxx sorozattal? Azt, hogy kevésbé szarok a kártyái, mint az nV-nak? Mert hogy önmagukban jók lennének, az nem kicsit hamis állítás. Én egyáltalán nem tartom jónak, hogy 48xx szériánál az ún. Powerplay: a hardveres tervezési hiba miatt 2D-ben is ua. frekin kell járniuk a RAM-oknak (magasabb fogyasztás), mint 3D-ben, máskülönben a legegyszerűbb asztali műveletnél is kisül a szemünk a villódzástól, vagy hogy a ventilátor minden ok nélkül rendszeresen az egekbe pörög.
Hát, én ezt a legnagyobb jóindulattal is hanyag munkának minősíteném.
(Hála az Úrnak, hogy adá nékünk az ATT-t!
) És akkor még nem szóltam a lépten-nyomon elfuserált driverekről, amelyek vagy már önmagukban rosszak, vagy csak a régebbi játékokat teszik totálisan élvezhetetlenné/használhatatlanná. Na és hát a CFX...
Vajon miért nem írt még egyetlen 58xx tulaj sem a kérdésemre, hogy a fent említett hibákat sikerült-e az 58xx sorozatba is gondosan továbbvinni?
8nemesis8: Hát, csak olyan dolgokat lehet tervezni, amelyek még nincsenek. Most gondolj bele, ha annak idején nem kezdi el tervezni valaki a nyeles kőbaltát, mert a puszta pattintott kővel is lehet ölni, a továbbfejlesztett verzió meg még úgysem jött ki...
(Sőt, ugye, már a pattintott kő is fejlesztés volt, amely előtte nem létezett.
)
zack: És a későbbi felhozatalból?
A későbbi játékok sem tudják nagyobb igénybevételnek kitenni a VGA-t azonos felbontással és összetettséggel, még ha az Full HD is (csak a RAM-nak kell ide 1GB). Ha nem optimalizálják őket, az már egy más kérdés.
plaschil: DX10-ben a 4870 sem kicsi ver el a 3870X2-t (ez rég nem újdonság), nézd csak meg a tesztemet róla a logouton (HD4870 part III), pedig vízhűtés alatt volt szénné hajtva a 3870X2. DX11 vs. DX 10.1 viszont nem olyan nagy különbség, mind DX10 vs. DX9, pusztán attól, hogy eggyel nőtt a számozás.
-
katt777
félisten
válasz
South Velen #776 üzenetére
Nem 512MB vs. 1GB-ról van ám szó!
2GB több megjelenítőhöz kell, vagy valami irdatlanul hatalmas felbontású és drága monitorhoz.
-
katt777
félisten
válasz
sniper elite #688 üzenetére
3. kártya mindenképpen fölösleges, ráadásul ha teszel bele, akkor az első 2 sem 2X 16 sávon fog működni, hanem a a három megy majd 8+8+1-en, ergo még a másik 2-t is lerontja szóval nem feltétlenül jó ötlet... ATI-nál 2 GPU a max. mindenképpen.
(Dupla X2 gázról már szólottam vala.)
Balika911: Én már írtam neki.
ravensky13: Az XFX eddig nagyon durván szopacs volt ATI fronton mindenkinek...
tome.jr: Persze, hogy eladja, amíg van neki ára.
jozsef11: Semennyivel. Az említett fölbontás felett már lehet némi előnye, de igazából csak 1920-astól jön ki a + RAM a mostani 1GB vs. 512MB kártyákon, szóval az a 2GB max. több megjelenítős konfigokhoz értelmes.
Oliverda: Az a kérdés, hogy ha az összes játékot végigtoltam már, amelyek megfektették a 4870-et max grafikán, akkor mire vegyek 5870-et?
Ja, tudom már, AvP3-ra...
Ha már ilyen sokan vannak, akik nem tudják hová tenni a pénzüket, nem lepne meg valaki egy 5870-nel?
-
katt777
félisten
válasz
CsendesMark #608 üzenetére
Hát, ha a 4870-ed ref. volt, akkor ez nem túl csöndes, az én 4870-emnek a fekete hűtéssel 15% is elég a hűvösen tartásához, na az 9 cm ventivel tényleg halk.
Hát, a csúszka egy dolog, a valóság meg egy másik.1: Mert megteheted. Kérdés, hogy azt a szokásos 10%-ot tudja, vagy mondjuk többet. Persze proci is kell alá, ami az aláírásodból ítélve vagy hihetetlenül gagyi, vagy éppen megfelelő.
2: Mostanival is nézheted.audi100td: Hát, ha a 285GTX 85k-s árát nézzük, nem vészes, de tényleg van egy ésszerű határ, ahol az ember megveszi a kártyát, nálam ez 40-50k között van, mert oda pottyannak le az árak, amikor vmi normalizálódik, és akkor már inkább megveszem kicsit drágábban, és használom, amíg más vár még 1 évet, hogy olcsóbb legyen, mert 1 hónapra leosztva sokkal olcsóbban jövök ki.
Dark KillerX: És ez hol van? Mert én még csak ángliust láttam... De inkább maradok már a W7-nél, asszem. Mindegyik szar az XP-hez képest, de a w7 tényleg összerakottabb (másrészt ez is leginkább egy Vista SP2
).
sniper elite: Hát, ez attól függ, mennyit ér egy ember...
Mellesleg a CFX-nek a 3. kártyánál már vége, mint írtam; egy rakás tesztben leírták már, hogy a 3. GPU még a legjobban támogatott alkalmazásoknál is max. 20-30%-ot ad, a 4. meg 4-5-öt... Azért verte el a 4870X2CFX-et a 295GTX SLI, mint a szart.
rocket: Akinek CPU-limitet jelent az i7 3.7GHz-en, az hótt hülye a teszteléshez.
(Értsd: az idióta nem max. grafikán tesztel. Amelyik játék meg nem tudja a 8XAA-t, azzal megint csak idióta tesztel 5870CFX-et, de még sima 5870-et is.)
jegenye77: Biztosan egy rakás gazdag hülyegyerek bejelentkezett érte.
Vasinger!: Hát, ezt én is írtam már, de azért nem nagyon hiszem, hogy 5870-ek ragadnának nyakukon kilóra.
Mindenesetre, ha forgalmat akarnak, akkor majd hoznak olcsóbban.
-
katt777
félisten
válasz
CsendesMark #602 üzenetére
Akkor tőled várnám a választ a kérdéseimre ATT, melegedés, órajel- és ventiugrálás tekintetében.
-
katt777
félisten
A józanabbik eszem ezt súgja, az 5870 ára meg az ellenkezőjét...
negro: 2 együtt ebből a III. oszt. kínai műanyagjátékból még rondább, mint 1 egyedül...
audi100td: Majd január-februárban lesz talán normális ára, ahogy szokott volt lenni. Addigra még az is elképzelhető, hogy jó drivert is írnak hozzá.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #567 üzenetére
Hát, a CF-t nem kell bemutatnod!
Amennyire látom, ma már kiforrottabb, mint amikor nekem volt, de nem mindegy, hogy az ember 105k-ért vesz egy VGA-t, vagy 35k-ért, és utóbbi esetben még nagyobb teljesítményt is kaphat. Persze attól még DX11 hiány lesz, de egyrészt DX10.1-re is vagy 1 db legalább elviselhető program jött ki (Clear Sky), és DX10-re sem sokkal több, másrészt a zaj és a fogyasztás miatt ATT, illetve a jelenlegi halk 4870-em mellett sokat nem aggódnék. Lehet persze, hogy kivárás lesz.
csibe74: Valaki qrwa nagyot akar akasztani, már látom. Várható volt, a 48xx sorozattal is ezt csinálták. Persze biztosan lesz pár user, aki annyit "dolgozik" a pénzért, hogy lesz.rja, mennyiért veszi.
sniper elite: Minek a 2GB-os kari? CF-ből meg 2 GPU-nál több kizárólag pénzkidobás, a 3.-nál lényegében elfogy.
audi100td: Bolond lennék annyiért venni.
Abu85: A Core i7 olcsóbb!
(Legalábbis a 920-as.) Szerintem azért lesz pár okostojás, mint 48xx kariknál, akik Athlon X2-es konfigba komolyan beleteszik az 58xx karikat is...
-
katt777
félisten
Kérdéseim:
A teszteket nézve nekem elég +1 4870-et vennem az 5870 teljesítményéhez?
Megmaradt a 48xx sorozat órajel- és venti-ugrálós lqrt bios-vezérlése?
ATT kezeli már?
Sok-sok játék ezúttal is lassabb az új karin, mint a régin, amíg ki nem jön a kb. 10.3-as Catalyst? (4870-nel is így jártam.) Természetesen nem a kiválogatott tesztalkalmazásokban érdekel a dolog.
Miért van 2 külön topic ugyanerre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Watch 4 - sokáig mutat valamit
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- Otthoni időjárás-állomás
- Diablo IV
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest