- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iOS alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabika0001
senior tag
válasz
Birkesz #26522 üzenetére
A múlt hónapban volt szerencsém ehhez az alaplaphoz.
A PCX től rendeltük mert akkor ott 15e volt(rev 6-ot küldenek). Ez egy marha jó választás ha bazi olcsón akarsz venni am3+-os alaplapot. Első fogásra azt éreztem hogy ez a kis szar jobban össze van rakva mint az én 990FXA-UD3 lapom. Hűtve van a VRM(125W+), egyszerű biosa van(nem Uefi), ennek ellenére még tuningolni is lehet benne. Igen tudom a 760G nem mai csirke, de van rajta integrált vga +HDMI kimenet.
3 év garancia ! -
csabika0001
senior tag
válasz
FireKeeper #26448 üzenetére
Windows-ban az energiatakarékosság nincs véletlen teljesítmény centrikuson?
Ha csökkented az órajelet és/vagy a feszültséget működik?
Ha kikapcsolod a magfeloldást és marad a tuning beállítás működik?Igazából ki kell tapasztalni miért nem akar működni. Ha sehogy sem megy akkor kapcsolj ki mindent a biosban és vannak progik amik szoftveresen megoldják a C&Q.
pl [Phenom Tweaker] -
csabika0001
senior tag
válasz
FireKeeper #26446 üzenetére
Tudomásom szerint csak az alaplaptól függ, fog e menni vagy sem.
Általában olcsóbb lapoknál magasabb órajeleknél nem mindig működnek az energiatakarossági funkciók.
Ez ritkán fordul elő. -
csabika0001
senior tag
Próbáljátok meg 250-es FSB-vel, nálam csodát művelt!
Eddig nem is tudtam hogy a procim megy 1,35V-al 3,8GHz-et!
1,37-el a pedig majdnem megvan a 4GHz! (a PLL feszültségnek is mehet pici plusz 2,550-2,560V ha nagyon ugrabugrál az órajel) -
csabika0001
senior tag
válasz
#68216320 #26415 üzenetére
Ha bírod hűteni akkor mehet 1,475V-is.
[AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató] -
csabika0001
senior tag
Szerintem ha kap egy 20 körös IBT normál vagy magasabb beállításban szinte tuti hogy jó lesz!
Míg prime alatt 2 óra után sem hasal el. IBT 10 kör alatt megfekteti vagy kiírja hogy nem stabil. -
csabika0001
senior tag
válasz
szentkuti11 #26352 üzenetére
Szia!
Újonnan valóban nincsenek túl jó árak. Ha csak az a cél hogy alapfeszültségen(vagy alapórajelen alulfeszelve akarod használni akkor egy kisebb toronyhűtő is megteszi mint pl Hyper TX3 egy normális 92mm-es ventilátorral vagy 2-vel, és ez ugye elég olcsón kihozható.
Viszont találni elég korrekt vasakat mint pl ez is, vagy néha elvétve látni Scythe Ninja 3 hűtőt ami szintén elég komoly hűtőteljesítménnyel rendelkezik és egy megfelelő ventivel szinte hangtalan.(ezek ára kb 8-10)
Szerintem kb bármi jó(alapfeszültségen vagy alatta), nem lesz hangos egy jó ventivel.
-
csabika0001
senior tag
válasz
Habugi #26350 üzenetére
Igazából pont azért készítettem így a videót hogy látható legyen minden.
Hogyha Frapsot vagy Shadowplayt használtam volna egyből kuka és nem hiteles.Viszont a Lord Vader által említett mikrolagot az én szemem nem látja(lehet van, de én nem érzékelem mint pl a GTA4 esetében). Bár nem nagyon esik 40FPS alá.
-
csabika0001
senior tag
Csináltam egy videót nálam mennyire terheli procit.
[GTA 5 ] -
csabika0001
senior tag
Lehet ez csak az én meglátásom, de elég Intel párti ez a játék.
-
csabika0001
senior tag
Sorry, elhamarkodottan írtam.
Ahogy nézegetem a képeket, nálad nincs kivezetés a méréshez, pedig ez egy jobb kat. Asrock alaplap.
Több lehetőség is van. A legegyszerűbb ha rámérsz a kondikra a proci körül. Figyelj a polaritásra!
Például így [CPU Vcore measurement] -
csabika0001
senior tag
Húú hát ez szívás, mert ebben a prociban elég komoly tartalékok vannak ezek szerint.
Bár én azért rámérnék a VRM -re egy multiméterrel mennyi az annyi.
Nálam egy Scythe Ninja 3 hűt, ráadásul az MX4 pasztának hála körülbelül 1,47-1,5V kell, hogy ilyen mértékben felmelegedjen. -
csabika0001
senior tag
Kis érdekesség.
Phenom II X4 955 - 3,2 vs Phenom II X4 955@4,2 (GTX 980) -
csabika0001
senior tag
válasz
Atesz960522 #26062 üzenetére
Tartósan igen! Ha egy teszt miatt pl prime95 vagy intel burn test elérte a 67-et nem gond, normál esetben a 60-at sem fogja. Azért érdemes tesztelni. Arra figyelj oda, hogy 1,47V-nál ne adj neki többet léghűtéssel.
-
csabika0001
senior tag
-
csabika0001
senior tag
válasz
Redneck #26018 üzenetére
Az instabil OC állóképet vagy szimplán fekete képernyőt okoz.
Ahhoz hogy kékhalált kapj szükség van működő procira! Amitől kaphatsz kékhalált L1, L2, L3 cache vagy RAM hiba.
Lényegében neked is igazad van!
Jah és amit említesz hiba is egy adott memória címzési probléma, okai:
1. paraméter: Egy helytelenül hivatkozott cím
2. paraméter: Egy, a memóriához hozzáférő IRQL
3. paraméter: A hozzáférés típusa, ahol a 0 az olvasási, az 1 pedig az írási művelet
4. paraméter: Az 1. paraméterben a memóriára hivatkozó utasítás címe -
csabika0001
senior tag
válasz
rantotthusi #26015 üzenetére
A kékhalál nem processzorhiba! Főképp memória probléma! Vagy esetleg memória vezérlő.
-
csabika0001
senior tag
Szerintetek mennyit ér egy igen jól húzható 955BE proci?
-
csabika0001
senior tag
Nálam most 3,6GHz-en megy 1,3V -al.
Ebben a melegben sokat hoz az a 0,1V. -
csabika0001
senior tag
Nem tudom ki mennyi memóriával használja a Denebét én most beleraktam még 4GB-ot és szemmel láthatóan megtáltosodott. Nem hinném hogy a dual c. hozott ennyit , inkább a +4GB de ez fantasztikus.
Aki sokat dolgozik Photoshop CS6 , Autocad, és Pinnacle studioval vagy hasonló progikkal, ne habozzon. -
csabika0001
senior tag
válasz
gixxer-tomee #25684 üzenetére
Ez bizony hűtés probléma. Pasztázd újra.
-
csabika0001
senior tag
Jaja igaz hogy nem melegszik túl. Nekem Ninja 3 csücsül felette de a villanyórát jobban pörgeti. Egész barátságos így a fogyasztás ahogy nézem olyan 60-70W körül ehet a proci.
Igazából csak a lényeg maradt le miért csináltam, mert kb nem csinálok semmitmax néha age of...
-
csabika0001
senior tag
Bejött a nagy meleg ideje alulfeszelni a procit
Most 1,25V 3,2GHz a jelenlegi helyzet 23 fokos szobában 100% terhelése mellett 42 fokos a proci. -
csabika0001
senior tag
válasz
tboy93 #25630 üzenetére
1,15V nál bőven stabil volt a gép. Viszont kihúztam a konnektorból hogy kivegyem a fogyasztás mérőt, és ezután nem indult el. Kapott egy cmos resetet aztán minden okés szóval ennyi. 1,15V - nál 30 percnyi prime 95 után alig érte a proci a 38 fokot. A csúcsfogyasztás 140W volt. Nem látom értemét innen is lentebb menni mert az alaplap a 800MHz es értékhez 0,800V ot ad(már 1,2V cpu vcore-nál) hiába csökkentem tovább szóval ez valami biztonsági feszültség lehet vagy passz. Az én konklúzióm hogy 1,2V alá nem nagyon érdemes menni már kb semmit nem nyerni fogyasztásban.
-
csabika0001
senior tag
Egy jó darabig nem lesz szükségem komolyabb teljesítményre.
Csak átlagos multimédiás dolgokra használnám a gépet ha mondjuk visszaveszem 3GHz -re a procit úgy szerintetek meddig mehetek le a feszültséggel ?
Ugyanígy gondolom az CPU NB feszt is. De az maradna 2GHz -en. -
csabika0001
senior tag
Felesleges ezzel tovább foglalkozni csak eszembe jutott hogy van ez is semmi több. Nemsokára lesz másik.
-
csabika0001
senior tag
Valami értelmes benchmark progit keresek vagy játékot amivel jól lehetne mérni. És kimutatni az eredményt.
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok
Szereztem egy fogyasztás mérőt.
Neki is álltam kis tesztelgetésnek:
A gépem adatai a cuccok alatt, ventikből csak 1 házhűtő megy ami kb 600-at forog kb 1-1,5W lehet a peak, a procin 2 [Coolink] forog.
Eddig ennyi majd szombaton folytatom.u.i. --> ha esetleg van valami észrevételetek akkor írjátok meg aztán kipróbáljuk
-
csabika0001
senior tag
válasz
z0l1ka #25521 üzenetére
Az első dolog amit én megpróbálnék a helyedben.
Sok a memória(relatíve),ezért látom adtál +feszültséget az északi hídnak viszont a procinak(CPU NB VID) nem! Ráadásképp 2200MHz-en van a memória vezérlő. Szóval első lépésként én megpróbálkoznék hogy csak 1 modul legyen bent a ramokból és az imént említett dolgoknak adnék feszültséget. Memória vezérlőnek is mehet 1,2V.
1600MHz-en járatod a ramokat a kép szerint ehhez a frekvenciához szoktak ajánlani 1,65V-ot sok esetben és sok modul esetén kevés lehet nyugodtan adj neki 1,67V-ot nyogudt lehet mert üzem közben ez valószínűleg redukálódik 1,65 alá sőt lehet még tovább több modulnál.
PCI-E frekvenciát állítsd fix értékre ne hagy autón!Egyelőre ennyi lássuk a medvét.
-
csabika0001
senior tag
Nézegetem mennyire melegszik köszi az ötletet.
Ahogy elnézem a PWM működését alacsonyabb frekvenciáknál az impulzus bekapcsolási ideje hosszabb. Ha pedig nem forog, az áram egy ellentétes irányú áramtüskeként disszipálódik a meghajtó diódákon. Szóval ha van védelem erre akkor okés lesz a dolog ha nem inkább had forogjon
-
csabika0001
senior tag
válasz
tboy93 #25401 üzenetére
Azért annyira nem filléres ventik.
2db COOLINK SWiF2 120PEsetleg valaki aki jobban benne van a gerjesztés ... tekercsek, PWM témakörben tudna segíteni ?
A probléma nem az elindulás leállásból van hanem hogy ez nagyon lassan történik. És a belső tekercseknek meg elektronikának nem tudom ez mennyire használ. -
csabika0001
senior tag
Sziasztok
Sikerült a speedfant advanced fan controllal olyan faszásan belőni hogy bizonyos terhelés alatt teljesen megállnak a proci ventik a gépben. És majd csak olyan 40 foknál kapcsol be. Jelenleg inkább egy bizonyos minimumon tartom hogy ne tudjanak leállni.
Szerintetek ez mennyire befolyásolja a ventik élettartamát ? -
-
csabika0001
senior tag
válasz
Skimaster #25305 üzenetére
Egyetértek teljesen jó hőfok.
tboy93:
Bőven adhatsz neki 1,45-47-et semmi gondod nem lesz. Futtasd úgy 30 percet a prime 95-öt ha ok még szánj rá egy délután játékot. Biosban állítsd be a "warning temperature" vagy nem tudom nálad hogy van.. hőmérsékletet 60-ra.
Aztán adjad neki addig amíg nem sípol vagy pittyeg még a 60 at sem érted el! (u.i. előtte ellenőrizd be van e kötve az alaplapi mic.) v bekapcsolod az aida 64 naplózását vagy stb.
Ez a 60 fok is annyira biztonságos érték hogy nyugodtan kajázhatsz mellette! 63-65- ig semmi baja nem lesz!
(Ha valaki megcáfolná mutasson olyan micro/nano elektronikai alkatrészt vagy akár microchip-et aminek 60 celsius foktól baja lesz) -
csabika0001
senior tag
válasz
tboy93 #25258 üzenetére
CPU NB vagy ilyesmi milyen alaplapod van ?
Ha csak simán a szorzót állítod magában nem baj de ha magasabb stabil órajelet szeretnél akkor nem csak a proci feszültségét értékéket kell növelni hanem igazából arányosan mindent.
A memória vezérlő feszültségének emelése jótékony hatással van a stabilitásra(viszont jobban fűt)
Van egy belső szabályzó kör amit stabilizálni kell mint pl: a PLL(Phase locked loop). Ha igazán érdekel a téma akkor "fáziszárt hurok" néven kezdj olvasgatni. -
csabika0001
senior tag
válasz
tboy93 #25255 üzenetére
Elég változó nah meg alaplap függő is.
Próbáld meg 1,45V on és a cpu memória vezérlőnek is adj egy picit(1,125-1,15V).
Nem tudom nálad milyen osztásban lehet állítani.
Mindenképpen az alaplapi "FSB(bus)" -t piszkáld és úgy állítsd be a 4GHz-et.(mondjuk 3,8GHz től növeld)
Ha így sem megy akkor, ha van lehetőség a PLL feszültség állításra akkor annak egy leheletnyit adj. Ezt csak 4GHz felett szokták piszkálni. -
csabika0001
senior tag
válasz
Beretvás #25000 üzenetére
A memória vezérlőt nemkicsit kell ütni, hogy szaladjon viszont sokkal jobban melegszik.
Majd ha sikerül szerezni egy fogyasztás mérőt szerintem lehet falnak megyek.Lényegében a hűtés szab határt de egy dologra vigyázatok 1,55V-tól semmiképpen sem adjatok többet neki még vízzel sem!!!
Még egy két fontos dolog a memória vezérlő órajele és feszültsége ne érje el a processzor frekijét és feszültségét.
A hyper transport [HT] feszültsége maximum annyi lehet mint a CPU NB feszültsége, órajele minimum 200MHz el kevesebb legyen különben kezdődik a galiba!! -
csabika0001
senior tag
válasz
aAron_ #24995 üzenetére
Gigabyte 990FXA-UD3
Scythe Ninja 3 rev.b
Amin 2 Coolink Swif2 forog
+ 2(12cm és 20cm) venti dolgozik azon hogy friss és hideg levegő jusson a proci ventikre.HT 2200MHz környékén
CPU NB 2800MHz ehhez 1,275V kellett hogy stabil maradjon.
Az előbbi memória vezérlő feszültsége nagyon jótékony hatással van a magasabb órajel eléréseben.1,52V-on kb 63 fokig ment fel
1,5V-on 60fok
1,45V-on 57fok
1,4V-on 52-53fok
Ezek csak körülbelüli értékek mielőtt valaki belekötne.
Ezeket prime 95-el terheltem és mértem CPU thermometer-el.Jah igen a lényeget nem írtam az időjárás
mivel csak 23 fok van kint.
-
csabika0001
senior tag
válasz
Redneck #24010 üzenetére
Akkor legyen az hogy adj neki 1,45-öt 3,9GHz a memória szorzóját vedd vissza hogy csak 1333MHz-en menjen(ek)
így biztosan nem ütközhetsz memória hibába. (lényeg hogy 1600MHz alatt)NB feszültségre itt találsz egy elég jó leírást nálam ugyanezen feszültségekkel sikerült stabilizálni de 3000MHz NB vel már semmit sem gyorsult sőt!!! Instabil lett az FPS!! Szerintem 2600 tól ne menj fentebb.
Alaplapnak bírnia kell de ha mégsem egy picinyke feszültséget adj az északi hídnak de ez a 200 ról 204 re semmit sem jelent neki.
RAM szorzóját szabadon tudod állítani tudomásom szerint x3 vagy x6 vagy ... szorzó ezt állítsd be úgy hogy 1333 legyen.Ha végeztél a procival jöhet a RAM teszt.
HT miatt fagyhat de nem 2200 as értéktől hanem mondjuk olyan 2700-2800 magasságban. Szerintem felesleges emelni semmi gyorsulást nem hoz.
-
csabika0001
senior tag
válasz
Redneck #24008 üzenetére
Én a helyedben visszaosztanám a ramot.
És kipróbálnám hogy így minden ok e szerintem nem is az alaplap de nem is a ram a korlátozó tényező hanem a proci órajel.
Ha a jelenlegi órajelen 3,8? GHz en stabil a proci 1333 visszaosztott rammal akkor először húzd a procit!
Ha sikerül, mondjuk 10 percre stabil a prime és a játék is szuperál akkor....mehet.
Tegyük fel 4GHz összejön olyan 1,45-1,475 körül nyugodtan add neki oda a feszt mert nem lesz stabil.
(csak rámondtam lehet kevesebb fesszel is faja)
Más kérdés bírod e hűteni ilyen melegben. De az afféle elgondolások hogy 55 fok sok meg 60 foktól meghal csak röhögni tudok de mindenkinek a sajátja úgy bánik vele ahogy akar. Ha sikerül stabilizálni gta4 alatt mondjuk olyan 61-62 fokra akkor nem lesz semmi baja. De értelem szerűen ha valami alacsonyabb üzemi hőmérsékleten van használva annál logikusabb a hosszabb élettartam.A memóriának 1,67 től ne adj többet!!!!!!!
-
-
csabika0001
senior tag
válasz
Skimaster #23993 üzenetére
Szerintem vegyél vissza ebből a szövegből, itt segítőkész emberek vannak és nem okoskodás gyanánt írták neked azt amit írtak!
Azért egyáltalán nem mindegy melyik van 99%-on!Ha egy kicsit figyelmesebb lennél akkor nem írnád el a hozzászólásodat vagy legalább javítanád utána.
Egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy te ezt GPU használatra írnád mivel köztudott hogy egy 955BE nem minden esetben elég egy olyan erős kártyához persze ezt sok minden befolyásolja! Pláne nem alapórajelen!
Az hogy kinek milyen a rangja nem azt tükrözi hogy milyen okos(ahogyan te gondolod), hanem hogy mennyit foglalkozik egy adott témával, mennyire jártas a dolgokban, vagy egyszerűen szereti az itteni közösséget és hobby szinten eldumálgat a többiekkel! Hozzáteszem az utóbbival is sokat lehet tanulni!
És ha már ilyen szépen szóltál hozzánk == te minek írsz ebbe a fórumba ha neked cáfolhatatlan TAPASZTALATOD van ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Trollok komolyan
- Projektor topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest