Hirdetés
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Banános Joe
csendes tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy mennyire jól beruházás egy FM1-es konfig, illetve van-e értelme az APUnak dedikált videókártya mellett. Hosszú lesz, muszáj leírnom az összes gondolatomat, mert csak így derül ki, ha hibás a gondolatmenetem.
Egy kis kutatással arra jutottam, hogy FM1-es gépet nagyon jó áron össze lehet dobni, a tesztekből és videókból pedig az derül ki, hogy kompromisszumokkal bár, de még játszani is lehet csak az APU-val.
Viszont dedikált videókártya mellett az xbitlabsos teszten az A8-3800-at az Athlon x4 630 lenyomta, az i3-2100 pedig köröket vert rá(sőt, sok helyen a Pentium G850 is elverte).
Passmarkos eredményeket is nézegettem, ott viszont toronymagasan vezet az A8-3850 az előbb felsoroltak előtt. Nem tudom ez a gyakorlatban mennyit számít, de remélem tényleg ennyivel erősebb a 3800-as testvérénél.
Ami nagyon tetszik az FM1-ben, az az alaplapok felszereltsége...30000 forintért már elhalmoznak usb3 és sata3 csatikkal, egekig húzható memória foglalatokkal, 3-way CrossifreX lehetőséggel, és egy rakat jól hangzó funkcióval, amik nem tudom mire jók.
Hosszú évekig jó lehet, fejleszthető, ramot lehet bővíteni, ha kevés az IGP, akkor dual graphics, esetleg drágább videókártyát beépíteni és mikor már az is kevés, akkor abból CF, esetleg 3-way CF. Viszont itt elveszti a lényegét az APU. Ráadásul pont ő az egyetlen, amit már nincs hova fejleszteni, mert ebbe a foglalatba az A8-3870K a csúcs.Tehát a kérdésem tulajdonképpen a következő lenne:
Meg tud hajtani az A8 egy(ezt még biztos), esetleg több felsőkategóriás videókártyát; vagy APU-t(és ezzel együtt FM1-es lapot) venni ilyen célra mellélövés?
Magasabb felbontáson elvileg már VGA limites a dolog, de azért érdekelne, hogy egy 1000$-os Intel csoda vajon mennyit dob a teljesítményen.
Csak azért gondolkodom ezen ennyit, mert ha ebből a platformból is ki lehet hozni egy kiváló játékos gépet, akkor felesleges jóval drágább alaplapokat és processzorokat vásárolni. Ha meg már úgy is VGA limit van, akkor a különbözet fordítható drágább kártyára.
Hogy legyen valami konkrétum:
A8-3850: 35K
csúcs FM1 alaplap: 30k
a többi alkatrész tetszőlegesPersze most nagyrészt játékokról van szó, mivel ezekhez kell vas. Otthoni munkára egy 4 magos gép már több, mint elég.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Samsung Galaxy Tab S8 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 HÓ Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3322, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest