- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
A PCI-E frekije magától nem állitódik el (szabvány 100 MHZ).
Ha az user nekiáll tunigolni, és nem körültekintő, pl. AMD FX illetve Intel vonalon "Z" lap + "K" CPU- nál nem szorzóval áll neki tuningolni, és/vagy nem csak azzal, hanem elkezdi emelni a BCLK-t is (AMD FX 200 MHZ, Intel corei 6-7 gen. 100 MHZ), akkor természetesen az AUTO-n hagyott alap BCLK-nál 100 MHZ-en lévő PCI-E freki rögtön elkezd emelkedni, amit a pci-e buszra aggatott eszközök érzékenységétől függően instant kékhalállal, be nem töltödő/hibásan betöltődő OS-el, és betöltött OS-nél számtalan finom hibával honorálják.
Tehát, ahogy az az OC nagykönyvben is megvan irva, a pci-e busz frekit nem célszerű ettől függetlenül sem AUTO-n hagyni, hanem be kell állitani FIX 100 MHZ-re, a ramokat szintén célszerű alap 1333-on, 1600-on (ramja válogatja) fixálni kezdésként, mert az esetleges BCLK tuning azokat is viszi.
Régen sokan benyalták még az AGP-s korszakban, jobb lapokban volt lehetőség fixálni az AGP/PCI frekit a szabvány 66/33 MHZ-re, ettől nem volt érdemes eltérni, ugyanazokat a hibákat lehetett vele produkálni, amiket fentebb is leirtam.
-
Heylel
csendes tag
Szia!
Nekem pont ugyanez az alaplapom van és a FX-6350 simán megy 4,5 GHz-et. Ha 8 magosod van akkor tényleg érdemes 990-es alalapot venni a hardveraprón, de ha nem tudsz annyi pénzt összerakni, 1000 forint környékén lehet kapni 8 cm-es kis hűtőventillátorokat, ha a VRM-re és a NB-re rárakod (tudom, házibarkács meg minden), akkor nem lesz gond. Nekem is így megy már egy ideje.
-
ViZion
félisten
Írtuk már, h a maghő nem °C skála, csak terhelten pontos -hozzávetőlegesen. Kupakot nézd, az már szenzoros érték, bár az is lehet hibás, pontatlan, de mégis az a mérvadó. Ahogy írták is, ha nincs ami elvonja a hőt, akkor nem lehet a környezeti hő alá hűteni, ez van. Ha ez megnyugtat, meglestem és 3,4 nálam a core temp jelenleg... a VRM és a kupak meg 30°C... valószínűtlen, h 27°C difi lenne a kettő között. Közben ránézek a ventivezérlőre: VRM 30°C, proci mögött a lap 26°C, ram 30°C. Ez az idle, ventik állnak többnyire.
-
Jakuskacsa
senior tag
Szia! Minden annak látja (win, monitorozó progik is) vagy csak a cpu-z? Amugy láttam már ilyet, csak vissza kell keressem, mert nem emléxem a megoldásra. Asszem valamit a biosal kell mókolni, hogy lássa mind a 6 magot.
Most jut eszembe... előtte phenon x4 volt benne?
Kezdjük ott, hogy bios reset, ha nem oldja meg, akkor windows reinstall (javítás, újratelepítés). Sajnos az előző proci ott maradhatott valahol a win beállításaiban, és azért kezeli 4 magként. -
Jakuskacsa
senior tag
Vagy azt veszed alapul, vagy a topic elején a vizion féle leírást. Energia takarékosságból szerintem elég ha a q&Q marad csak bekapcsolva a többi disabled. Apm-et is disabled-re tedd, mert a tuning több Wattot jelent, így kiléphet a cpu a gyári 125 w-os keretéből ha kell.
-
Jakuskacsa
senior tag
Biosban nézd meg, mennyi a gyári feszültség. Mondjuk ha 1.32v akkor nyugodtan rakd vissza 2 lépcsőt kb. 1.28v-ra és ott teszteld. Ha ott is megy akkor mehet még lejebb... és így tovább. Ha kékhalál, van vagy rendszerösszeomlás, akkor kevés a fesz, akkor viszont adni kell még neki.
Szerk. Turbót kapcsold ki!! Azzal kezd..
-
DraXoN
addikt
Én egy hasonlóan gyenge lappal [link], egy FX6200-al 4.3GHz-ig jutottam.. onnan sehogy se lehetett feljebb rakni, egyből kékhalál.. De azt az órajelet még -0.1V-al is bírta...
Komolyabb lappal [link] az említett processzor, gyári feszültségen 4.5Ghz-ig stabil (Prime stabil).. Némi többlet feszültséggel 4.8Ghz-en is megy, bár ott már nagyon komolyan melegszik. -
Jakuskacsa
senior tag
SZia! Neten van akinek megy tuninggal is ebben a lapban egy 6 hengeres. Viszont nincs hűtése a vrm-nek, és csak 4+1 es. Ha húzni akarod, mindenképp hűteni kell a vrm részét, oda kell rakni egy ventit, hogy ne rekedjen meg a meleg levegő.
Én alulfeszelve megpróbálnám a 4Ghz-t, de tovább nem erőltetném a gyenge lap miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest