Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz S_x96x_S #9533 üzenetére

Bár határozottan úgy gondolom, hogy jó volna, ha 8 mag már nem a $300-500 árszintre kerülne, hanem $300 alá, egy magszám duplázásnak sok értelmét én se látnám.

Szerintem a Strix-szel mutatott irány ebben a kérdésben megfelelő.
    Számomra is csak az a kérdés, hogy vajon különböző típusú magok egy, vagy különböző clusterre vannak-e felfűzve és/vagy utóbbi esetben mi lehet a megoldás a késleltetés csökkentésére
    Jelen tudásom szerint a Strix Point esetén a 8+4 külön clustert jelentenek.

• HSM

félisten

válasz S_x96x_S #9533 üzenetére

"szerintem a magszám növelésének a PC/Desktop -on
    a memória sávszélesség a legnagyobb akadálya.
    egy 2 csatornás memóriával 32 erős magot nem igazán lehet kiszolgálni."
    Annyiból vitatkoznék veled, hogy azt láttuk, hogy gyors DDR4-el elég szépen kifutotta magát annak idején a Ryzen 5950X, nem tökéletesen, de csak enyhén limitálva az alacsonyabb magszámú modellek alapján számolt ideális skálázódáshoz képest. Manapság, gyors DDR5-el ennek a sávszélessége duplázható, azaz vidáman lehetne etetni róla akár két 5950X-et is, ami azért elég durva nyers erőt képviselne. Ha mondjuk még feltételezünk némi fejlődést a cache rendszerben, máris ott tartunk, hogy átlagos feladatokra simán elszalad a 32 magunk egy mai gyors DDR5 memória alrendszeren...

Szerintem otthonra azért nem hoznak 16-nál több magot, mert drágítaná az előállítást felkészülni rá, és felesleges konkurenciája lenne a drágább WS platformoknak is. A legtöbb usernek pedig elég is a 16 mag manapság.

Új hozzászólás Aktív témák