- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen okostelefont vegyek?
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Yettel topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#36531588 #7838 üzenetére
És sem értem, minek kell így megbonyolítani a chipsetekkel a dolgot.
K*rvul az AMD.
#7841 Petykemano: A pórnép között a PCIe Gen4 még mindig csak terjedget, bőven elég még a Gen3 is. Gen5 csak különleges helyzetben szükséges, nem nép-igény. Fizesse meg az, akinek indokolt a használata.
-
Petykemano
veterán
válasz
#36531588 #7838 üzenetére
Volt már erről szó korábban ugyanebből az ábrából kiindulva
Nekem az a tippem, hogy a PCIE5 kialakítása drága lehet. Valahol olvastam, hogy a konkrétan vastagabbnak kell lennie a PCB-nek és a vezetékeknek is.
Persze lehet hogy a költség minden áremelkedést / spórolást nem indokol és azért benne van az is, hogy szeretnének (=> AMD & alaplapgyártók + Phison + memóriagyártók) megszedni magukat az újdonságnak számító PCIE5 és DDR5 érába lépésen.
Ha kell a CXL, meg a szupergyors DirectStorage és minden egyéb új fícsör, amiről S_x96x_S szokott áradozni, akkor nyisd ki a pénztárcád. A prémium élmény nem jár mindenkinek.
Nekem nem az a bajom ezzel a szegmentációval, hogy nem jut le a PCIe5 a pórnépnek, mert az olcsóbb alaplapok esetén spórolnak rajta. Hanem az, hogy az alaplapok esetén a PCIE generáción spórolnak, a GPU-k esetén pedig a sávok számán. Az AMD szerintem hezitálás nélkül fogja kihozni a Navi33-at PCIe5 x4-gyel, miközben az alaplapok, amikbe azt ár alapján "szándák" javarészt nem fognak tudni PCIE5-öt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Acer Predator Helios 300 - PH315-51
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook S762 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I DP I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i7 I 4GB I 250GB I DVDRW I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest