Hirdetés
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
- Mobil flották
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Petykemano
üzenetére
> Tudom, hogy 10-15 éve 5-10%-os gyorsulás is nagymértékűnek számított.
> De mai az öldöklő Intel, Apple, Arm által diktált versenyben ez a 16% tisztességes,Az én elméletem, hogy a Zen5 elsődlegesen a szerverpiacot célozta.
( főleg az AVX-512 -es fejlesztések miatt gondolom. )Hogyha egyes cloud partnerek az MI300X-hez
is Intel Xeon Sapphire Rapids procit tesznek,
mert annak erősebb az AVX-512 -je ( a zen4-hez képest )
vagy van benne AMX támogatás ( ami még a zen5-ben sincs) ,
akkor ott van még teendő.
"The ND MI300X v5 series VM starts with eight AMD Instinct MI300 GPUs and two fourth Gen Intel Xeon Scalable processors for a total 96 physical cores. Each GPU within the VM is then connected to one another via 4th-Gen AMD Infinity Fabric links with 128 GB/s bandwidth per GPU and 896 GB/s aggregate bandwidth." ( Microsoft Azure Cloud )
És az AMX - pont az AI terén nagy durranás, amire nem tudom milyen választ ad az AMD.
"The AMX benchmarks show the huge potential of Advanced Matrix Extensions for better performance in the areas of AI software. There were cases of 2~4x better performance while the Xeon Platinum 8490H processors were consuming less power than when just engaging AVX-512. With Intel's Sapphire Rapids launch slides they had 8x and 10x references for AMX performance in their slide deck, but that was comparing as well comparing FP32 against BF16 rather than maintaining the same data types as done for my benchmarking with just changing the ISA level and keeping everything else the same. In any event, these numbers showcase the significant potential for Sapphire Rapids with AI / machine learning workloads." https://www.phoronix.com/review/intel-xeon-amx/6
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gran Turismo
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tízszer gyorsabban indulhatnak a játékok a Microsoft új csodafegyverével
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bittorrent topik
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest