Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Yettel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Nem ismer valaki egy olyan oldalt amd processzorokkal mint az inteles processorfinder?

-
taaz
tag
hali
Kérdés: hogy a TB magos prociknál mennyi a minimum szorzo ha át van alakitva Mobil XP-re? -
(Bundás)
addikt
Nem lehet megmondani, hogy a 2500+ mennyit megy. 2450 MHz már elég jónak számít, a 2500+-nak ezt meg lentebbről kell elérnie 18xx MHz-ről, szóval én megtartanám.
Lehet menne feljebb is a Barton, bár 1.8 Voltot már nem nagyon adnék neki, sőt! Ha csak netre van használva én downgrade-lném olyan 1200-1400 MHz-re, márha a szorzó állítható. TB lockos? -
mmdms
addikt
-
taaz
tag
Sziasztok!
Kérdésem h hogy lehet athlon xp-böl xp M-et csinálni. Melyik L hidat kell összekötni , vagy esetleg tud e valaki valamilyen Linket adni h melyik hid mit is vezérel.
Nekem a lényeg h visszább tudjam venni a szorzot ill a voltot. Amugy egy Tbread A magos 2200+ prockom van. Nem szorzozáras de 13x alább nem tudom állitani :S
A lap Asus a7v333. -
mmdms
addikt
sziasztok!
athlonXP 2500+ barna lapkás,
athlonXP 2800+ zöld lapkás
ti meiket választanátok? tudtommal a barna lapkásakat jobban lehet húzni mint a zöldeket.
nem tok dönteni...pls help! -
-
zorroka
csendes tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Hoppá! Szóval azért fagy, mert nem megfelelő a hűtés? Most jut eszembe a BIOS-ban beállítottam, hogy a proci hőmérséklet határértéke 60 fok legyen. Lehet, hogy ha ezt eléri, akkor fagy? Azt hittem ez arra van , hogy riasszon, de semmiféle riasztás nem küldött. Tudom állítani 80-ra is.
-
(Bundás)
addikt
válasz
zorroka
üzenetére
A teljesítmény akkor optimális ha az FSB szinkronban megy a memóirával, ergo 166-os FSB mellett 2x166 = 333 MHz az effektív memória sebesség.
FSB: DRAM ratióval fel lehet húzni a memóriákat, de legjobb esetben nem gyorsul a gép semmit, rosszabban pedig lassabb lesz.
A procid szépen beindult 200-as FSB-n, ekkor a memóriák is elérték a 400 MHz-et a CPU-Z szerint, szóval az akadály itt egyenlőre csak a processzor hűtő... -
zorroka
csendes tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Hali!
Kösz, egyelőre nem akarok a hűtővel foglalkozni, max egy ház ventit raknék bele, mert ahogy levettem az oldallapot, rögtön 8 fokot csökkent a hőmérséklet.
Először szeretném a RAM-okat szinkronba hozni, nem fogom, miért nem mennek 200MHz-en. Alaplap támogatja, RAM-ok is, procit elvileg fel tudom húzni, mégse megy. Részleteket ld. fenn. Cipset 133 MHz-en, a DIMM 3-ban levő RAM pedig kétféle frekin 166 és 200-on ketyeg.
Jelenleg a szűk keresztmetszet a RAM sebesség, több tesztelő progi is kihozta.
Ezt szeretném először kitalálni, miért van, aztán húzhatunk a procin is meg jöhet hűtés fejlesztés, stb.Erre vmi lövés? Köszi.
-
(Bundás)
addikt
válasz
zorroka
üzenetére
Nos:
1. Első lépésként állíts vissza mindent gyárira, 166-os FSB stb, core fesz default.
2. A hűtőd egy kalap xyz, 2500+-on nem képes rendesen hűteni, mostani időben 60 °C-os terhelés sok, nyáron ez veszélyes is lehet, ergo új hűtő kéne, ha együtt akarsz még élni a prociddal, vagy tuningolni akarod.
3. BIOS és egyéb szoftveres mérőeszközök egyátalán nem pontosak. Ez most különösen igaz a feszültség értékekre, a hőrmérséklet értékének miértje érthető jelenleg.
4. Rohadt fáradt vagyok, jóéjt.
kieg. ha elhatároztad magad hűtő vásárlással kapcsolatban, akkor írd le mennyit szánsz rá, mi a célód (tuning lesz-e), használt is megfelel-e, ha nem miért nem, honnan tudnál szerezni, merre fele laksz, PH! aprón vásároltál-e, miegymás
-
zorroka
csendes tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Hali!
Most vettem észre, hogy van advanced BIOS is, ezeket lehet tehát állítani:
System Performance: normal (def), turbo (overclocked settings), manual
FSB: 166 (def) 100-300 lehet állítani egyesével.
CPU Interface: Optimal (def), Agressive
Memory frequency: by SPD (def), 50-200%, Auto
Memory Timings: Normal(def), Turbo, Manual
T(RAS), T(RCD), R(RP), CAS Latency: 8-4-4-3 (def, normal), 7-3-3-3 (Turbo), de egyenként is be lehet állítani
AGP Frequency: Normal(def), 50-100 MHz
Vcore overvoltage control: normal (def), +5%, +7,5%, +10%
DIMM overvoltage control: Normal (def), +0,1V, +0,2V
AGP overvoltage control: normal (def), +0,1V, +0,2V, +0,3V
AGP Aperture Size: 64 MB (def), 32-512 MB
AGP fast write capability: Enabled
CPU Thermal-Throttling: 50% (def), 12.5%-87.5%, disabled The lower the value is, the greater performance but HIGHER temp
PCI Latency timer (CLK): 32 (def), 64, 128Everest-el mérve FSB166-on 67 C fokig ment fel a proci homérséklete 23 perc után, de teszt elott is már 63 C fok volt (haz oldala leszedése után 59 C fok, hazventi nincs). CPU Core fesz: 1.7-1.74V átlag: 1.72V
Dual channel-ben vannak a RAM-ok, az egyik sebessége eltér a többitol?!RAM-ok sorrendje az alaplapban (slot 1,2,3,4): 256,256,512,512.
Tap: Codegen 300W atx 2.03(P4), 300x, kimenet max 120W, illetve 9.6W
Hutes: http://www.cwc-group.com/f6015b12ly.html, van egy zöld hologrammos AMD felirat a ventinA fenti beállításokból kiindulva az alábbi változtatásokat végeztem (időrendben):
FSB=200, AGP=66, Memory frequency: by SPD
Nyugalmi homérséklet: 57 C fok (BIOS), 52 fok (Everest)
Prime 95 torture test rögtön lefagyottEzután adtam a CPU-ra egy kis feszt: Vcore overvoltage control:+5%
Nyugalmi homérséklet: 57-58 C fok (BIOS), 53 fok (Everest), Everest-el terhelve 61 fokig ment fel. (PC Wizard 2008 14 C fokkal kevesebbet mutat?! BIOS ugyanannyit mutat, mint az Everest)
Érdekes a CPU core fesz nem változott?!
Prime 95 torture test rögtön lefagyottCPU-Z:
Processors Information
------------------------------------------------------------------------------------Processor 1 (ID = 0)
Number of cores 1 (max 1)
Number of threads 1 (max 1)
Name AMD Athlon XP
Codename Barton
Specification AMD Athlon(tm)
Package Socket A (462)
CPUID 6.A.0
Extended CPUID 7.A
Core Stepping
Technology 0.13 um
Core Speed 2290.9 MHz (11.5 x 199.2 MHz)
Rated Bus speed 398.4 MHz
Instructions sets MMX (+), 3DNow! (+), SSE
L1 Data cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64-byte line size
L1 Instruction cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64-byte line size
L2 cache 512 KBytes, 16-way set associative, 64-byte line size
FID/VID Control no
Features
K7 Thermal sensor yesChipset
------------------------------------------------------------------------------Northbridge NVIDIA nForce2 Ultra 400 rev. C1
Southbridge NVIDIA nForce2 MCP rev. A4
Graphic Interface AGP
AGP Revision 3.0
AGP Transfer Rate 8x
AGP SBA supported, enabled
Memory Type DDR
Memory Size 1536 MBytes
Channels Dual
Memory Frequency 132.8 MHz (6:4)
CAS# 2.5
RAS# to CAS# 3
RAS# Precharge 3
Cycle Time (tRAS) 6Memory SPD
------------------------------------------------------------------------------DIMM #1,4
General
Memory type DDR
Manufacturer (ID) (0000000000000000)
Size 512 MBytes
Max bandwidth PC3200 (200 MHz)
Part number
Manufacturing date Week 39/Year 06Attributes
Number of banks 1
Data width 64 bits
Correction None
Registered no
Buffered no
Nominal Voltage 2.50 Volts
EPP no
XMP noTimings table
Frequency (MHz) 200
CAS# 2.5
RAS# to CAS# delay 4
RAS# Precharge 4
TRAS 8DIMM #2
General
Memory type DDR
Manufacturer (ID) (FFFFFFFFFFFFFFFF)
Size 256 MBytes
Part number 51046632119
Serial number FFFFFFFF
Manufacturing date Week 33/Year 03Attributes
Number of banks 1
Data width 64 bits
Correction None
Registered no
Buffered no
EPP no
XMP noTimings table
Frequency (MHz) 200
CAS# 2.5
RAS# to CAS# delay 4
RAS# Precharge 4
TRAS 8DIMM #3
General
Memory type DDR
Manufacturer (ID) SpecTek Incorporated (7F7FB5FFFFFFFFFF)
Size 256 MBytes
Part number
Serial number 06018A6E
Manufacturing date Week 44/Year 03Attributes
Number of banks 1
Data width 64 bits
Correction None
Registered no
Buffered no
EPP no
XMP noTimings table
Frequency (MHz) 166 200
CAS# 2.5 3.0
RAS# to CAS# delay 3 3
RAS# Precharge 3 3
TRAS 7 8Majd a RAM frekit by SPD helyett 100%-ra állítottam (ez adta a 400MHz-et).
BIOS még elindult, windows már nem.Majd RAM freki vissza by SPD-re, DIMM overvoltage control: +0,1V
Prime 95 torture test rögtön lefagyottMajd RAM freki 100%-ra (ez adja a 400 MHz-et)
BIOS még elindult, windows már nem, másodszorra igen, de befagyMajd az alaplapon átállítottam 10x-re a szorzót, semmi változás, CPU továbbra is 2300MHz-en, ezek szerint szorzólockos.
Majd FSB=200, AGP=66, Memory frequency: by SPD és kivettem mindkét 256-os RAM modult, tehát amire kiírta a CPU-Z, hogy 166-on megy kivéve, már nem volt dual channelben.
Prime 95 torture test rögtön lefagyottMajd Vcore overvoltage control:+5%, DIMM overvoltage control: +0,1V
Prime 95 torture test rögtön lefagyottMajd RAM timings: 7-3-3-2,5
CPU-Z-ben ez meg is jelent a Memory fül alatt, de az SPD fül alatt maradt a 8-4-4-2,5. Miért?
Prime 95 torture test rögtön lefagyottMajd FSB=200, RAM 2x512 nincs dualban freq by SPD, fesz normal mindenre
Prime 95 torture test rögtön lefagyottMivel most már tudom, hogyan lehet az FSB-t egyesével emelni, lehet, hogy kipróbálom azt. A legnagyobb problémám, hogy a RAM-okat nem tudom szinkronba hozni (200 MHz-re).
Hogyan tudom a RAM frekit szinkronba állítani? Érdekes, hogy a Chipset Memory Frequency 133.1 MHz (6:4), FSB=200-nál (ld fenn), a chipset Memory Frequency FSB=166-nál is ugyanennyi csak 5:4-es leosztással, na ezt már tényloeg nem értem.
Lehet, hogy azért nem tudom szinkronba rakni, mert a Rated Bus speed nem érte el a 400 MHZ-et (jóllehet FSB-t 200-ra raktam)?Elakadtam.
Előre is kösz, ha van valami ötlet, várom. -
GS9 Miller
tag
Röviden összefoglalom a lényeget.
A gépem régi, de megy rajta ami kell. Sajnos a jó öreg 9800PRO egyik napról a másikra nem indult. (Eladó! Aki ért hozzá...
) Keresem az utódját, de nem akarok sokat költeni, és feleslegesen sem pénzt kidobni. Tehát keresek valami jó kompromisszumot, ami kihúzza addig amig összeáll a keret az új gépre. Köszi a sok segítséget, elolvastam minden linket, de még nem jutottam döntésre, továbbra is gyűjtöm az infót a kártyákról. A 7600 és az X1650PRO amit most ésszerűnek látok. Olyan márkákban meg lehet bízni, hogy PNY, PowerColor stb.? Elvileg 2 év garit vállalnak rájuk. -
Savage5
senior tag
válasz
GS9 Miller
üzenetére
7600 GS/GT mellett voksolok én is. Hogy miért (szerintem):
6600 GT-t ahogy nézem csak itt az aprón, még mindig 10.000-en felül adják, akkor már inkább egy 7300 GT, de abból meg ami megérné, az a Galaxy 128-as fajta, azt meg 16-17k körül csomagolják, annyiért meg ott van egy jobb 7600 GS, amit (ha nem riadsz meg tőle) fel is húzhatsz 7600 GT szintre: [link]. De ha ekörüli áron kapsz GT-t, akkor még az is megéri, mert legalább nem kell tuningolni. Nekem 7800 GS van 2500+@2100 Mhz mellett, de ha beleáll a jancsiszög, se fogom tudni ezzel a CPU-val kihajtani, teljesítményre meg csak mégegy link: [link]. Ezzel egyben választ próbáltam arra is adni, hogy mennyire hajtja ki a géped: nem fogja, de legalább nem a VGA limiten kell aggódj.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze, azt hozzá kell tennem, hogy ennyit lassan nem ér meg belefeccölni az egész gépbe, nem is írtál árat, de 20 rongynál szerintem meghúzható az a bizonyos határ...
-
M.W.H
aktív tag
hááát nf7-essel küldöm már megkapta az 1,825-öt és nem forrosodik mondjuk oriási fullréz sufnisan átalakitott moszvics motorhüttövel hüttöm pont akkora mint a gépem

ja és nyáron is csak 50 fokos bár gondolkozok hogy a radi megy a pincébe de ez még kérdéses sok lenne a macera külömben ha nem terhelem lemegy szépen (elég gyorsan) 35-33 ra télen attol függ mennyire füttünk
nyáron meg 38 éjjel napal 40 többorás farcry után mondjuk nem melegedett be annyira mint orthostol -
BaliJack
aktív tag
Persze, hogy nem hajtja ki.
De jobban jár bármelyikkel, mint a mostani 9800Pro-val - saját tapasztalat, bár én X1950GT-t vettem a 3200+-os Bartonom mellé. Enyimet sem hajtja ki, de írtam egy összefoglalót, amiben leírom a tapasztalataimat
.Meg attól is függ, hogy mit szeretne
.
Télleg, GS9 Miller, mit szeretnél?
Pontosabban kérdezve, mennyit tudsz költeni a gépre? Mert etől függ az egész... -
GS9 Miller
tag
Tovább olvasva a 26 oldalas cikket, kiderül, hogy játékterheléstől függően a fogyasztás felmehet 80-100-120W -ig, ritka esetben 207W!-ig (pl. CMR2005)...
-
ádyz
addikt
válasz
GS9 Miller
üzenetére
Én nem bíznám rá.

Az nemigaz.
Ilyen oldalaknak/progiknak nem szabad hinni. -
GS9 Miller
tag
válasz
GS9 Miller
üzenetére
Már találtam is egy irányadatot, azt mondja az egyik oldal, hogy a 6800GS 3DMark05 alatt 55W-ot fogyaszt... ez baráti... ha igaz.
-
GS9 Miller
tag
Köszi a válaszokat (a cikk is szuper) közben találtam egy AGP-s 6800GS-t ami jónak tűnik. Bár most kaptam kölcsön egy Deer 400W-s tápot de eredetileg egy FSP 300W-s van a gépben, ez lehet még probléma...(?)... bár sok fogyasztó nincs a gépben: egy Spire CPU hűtő, CD író, 1db HDD, 8cm-es házhűtő (2000rpm), 2x512 RAM ... ennyi...
-
BaliJack
aktív tag
válasz
GS9 Miller
üzenetére
Szia!
Ezt olvasd el. Megvan a magyar oldalon is, de ott a képeket felcserélték
.De a rövid válaszom: 7600GT, esetleg 7600GS. Utóbbi olcsóbb és egész jól lehet húzni.
Üdv.
-
Hequila
őstag
válasz
GS9 Miller
üzenetére
Szerintem inkább 7600GT.
-
ádyz
addikt
válasz
GS9 Miller
üzenetére
6600GT.
-
GS9 Miller
tag
Sziasztok,
Egy kis tanácsra lenne szükségem, AGP-s videókártyát kéne vennem, de nem tudom mekkora az amit még egy Barton 2500+ ki tud hajtani? Mind1 hogy ATI vagy NVIDIA, a lényeg, hogy a rendszerem még elvigye:
(A7N8X Deluxe (nForce2) lap, Barton 2500+ @ 2GHz, 2 x 512MB 400Mhz, és egy FSP 300W táp)
Előre is köszi minden javaslatot! -
Hequila
őstag
Öngyilkosságot fontolgatsz?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Feltételezve, hogy 1,75-ön 47°C terhelve, és szintén feltételezve, hogy 20°C van a szobában, ez 27°C deltaT-t eredményez.
Nyáron lesz legalább 30-35°C a szobában erősebb napokon (amikor az olvéjz nem segít), hozzáadva a deltaT-t 57-62°C-t kapunk. Ha erre még rádob egy kis feszültséget is, már 65°C körül van, ami azért valljuk meg, sok egy Athlon XP-nek. -
Savage5
senior tag
Ha még nem adtál neki kakakót, adj neki 1.75V-ig, vízzel talán mehetsz 1.8V-ig is. Viszont ha ennyire melegszik így a téli időkben, akkor nem nagyon érdemes hajtani, mert nyáron nem biztos, hogy bírni fogja, ha még melegebb lesz a környezet. Ha 2300-2400 Mhz-en stabil, azaz minimum 6 órás Prime, Orthos után se dob hibát és nem szökik az egekbe a hő, annak örülhetsz, 1666-ról elég szép eredmény...
-
M.W.H
aktív tag
sziasztok
amd athlon xp 2000+ 1666mhz thorton magos
vizzel hütve tulhuzva 2300mhz-ig tuningramok nélkül.szerintetek meddig fogja birni a proci?
egy orás orthos után 47 fokos -
(Bundás)
addikt
Persze, mindenkinek szíve-joga azt venni is használni amit akar.

Nem azt mondtam, hogy csak a márka számít, még a Codegen-nek is volt jó szériája ha jól emlékszem.
Elég sok tápom volt, nagyrészük noname, nem vagyok én gazdag ficsúr.
Csak számomra már! nem mindegy, hogy veszek egy tápot 6000-7000 Ft-ért, amire rábízhatom a gépen (majdnem) teljes biztonsággal, vagy veszek újonnan 4000 Ft-ért, használtan 1000 Ft-ért nevetlen pille tápegységet, ami az egész gépem magával ránthatja, és rántja is, mert ezekben elenyésző a védelem minden ellen.
Nem a tápon kell spórolni, de nem is kell átesni a ló túlsó oldalára és venni az extrém drága sokszáz wattos csillogást.Hogy miért elterjed a Mercury, Codegen táp? Egyszerű, ha veszel/-tél egy számítógép házat az Codegen, vagy Mercury (volt) általában, és a vele járó tápegység is azonos márkájú. Ha megnézted anno a boltokban szinte csak ezeket a házakat lehetett venni és mindenki ezt vette, mert táp is volt hozzá, a házak is pofásak voltak és spóroltál több ezer Forintot. SZVSZ.
Ez olyan mint egy lakásbiztosítás, a szegényebb is megköti, nem lehet tudni mikor törnek be, esik kár. Nos a gépek egyik "védőszentje" a táp, mert ha azzal történik valami és nem rendelkezik semmi védelemmel, akkor magán kivül a gépet is elviheti.
Nyílván ősöreg gépek alá nem fogunk ilyesmi tápot venni, mert annyit se ér az egész, de aki hosszabb ideig együtt akar maradni gépével, meg is éri neki félteni-e, netán játszik, tuningol, komolyabb videókártyát hajt, annak mindenképpen el kell gondolkoznia egy biztonságos tápon.Hogy mikor történik a baj az a körülményektől függ, hál istennek nekem egyszer sem volt problémám, de nem egy ismerősömnek halálozott el a tápján kivül az alakatrésze hasonló okokból.

-
Ki mondta hogy megvettem 4et????
Van itthon még vagy 30, de ennek a többszöröse volt.
Azért 4 egyébként, mert nemrég került hozzám az XT, előtte 9550 volt a gépben, és azóta ennyit teszteltem le.
Ezeket adom el (és nem igazán reklamál senki), ha nem lett volna érthető.
Bundás, én elfogadom ha valaki csak márkásat hajlandó venni, nem is szokásom erre megjegyzést tenni.
Igazad is van hogy jobb egy márkás, nem kérdés.
De hagy döntse már el mindenki hogy milyet vesz, a tanácsok meghallgatása után.
Gondolom nem sok "gagyi" tápod volt, nekem gyakorlatilag csak ilyen, gépeket sem márkással adok el, mégis igen elenyésző, mondhatni nulla a reklamációk száma.Szóval hogy te nem adnád el nyugodt szívvel, az egy dolog.
Meg az is, hogy igen sokan örülnek az olcsó tápnak, és örültek eddig is, és minden gond nélkül használják.
Meg akkor minden bolt szemét aki ilyet ad el mert gagyi?
A vevő szíve-joga eldönteni, hogy osztja a te hozzáállásod, vagy nem, mert nincs rá pénze, mások a tapasztalatai, stb.
Hány P1-P2-P3 fut több éve, nagyrészük noname táppal?
Arányaiban biztos előbb hal meg egy Acorp, Vargáné, stb. mint egy FSP, lehet hogy ez az arány ötszöröse a márkásoknak, de még mindig 1% helyett 5% (koránt sem biztos hogy helyesek a számok és arányok) például.
Szóval egyértelmű jobb választás egy FSP minőségileg, ez nem kérdés, viszont autóból sem csak a Merci fogy. -
(Bundás)
addikt
-
válasz
(Bundás)
üzenetére
Jelentősen félreértesz, de ha nem így lenne teljesen igazad lenne. Árulom őket és a saját gépemben tesztelem egy 9600XT-vel, 2 optikával és hdd-vel, 3Dmark + ortossal, 1-2 nap folyamatos üzemmel. Amelyik noname 300w bírja, azt nyugodt szívvel adom el. Ami megy, azoknál 50ből max. 1 bukik meg.
-
Savage5
senior tag
válasz
--=Zolee=--
üzenetére
Innen. Kiválasztod a pontos típust a Socket A résznél, ha sima NF7, akkor azt, ha NF7-S, akkor azt, mert nem írtad se a leírásodba, se a hozzászólásba, hogy melyik a pontos verzió. Ha te sem vagy biztos benne, akkor nézd meg magán a lapon. Utána rákattintasz a megfelelőre, jobb oldalt a Support Information-nél lesz a BIOS és a Manual. Elsőből letöltöd a legfrissebbet és hozzá leszeded a Manualt is, le van írva lépésről lépésre benne, hogyan kell BIOS-t frissíteni.
-
Savage5
senior tag
válasz
--=Zolee=--
üzenetére
[link]
Nézd meg, milyen szép az ára is. Meg ha már 3 ember javasolja, annyira szar nem lehet. Szerezz be egyet, hogy legalább ezt a hibaforrást kiszűrd. Utána jöhet a többi lehetőség, ha még mindig nem megy a masina. -
(Bundás)
addikt
Nem értem, ha már a negyedik lyukas zoknit veszed fel nem érzed, hogy venni kéne egy normálisat? :
A lyuk épp felül van, ezért nem fázik a talpad, de idővel széthasad az egész.--=Zolee=--: őstaggá vált; pörögnek az évek
; ádyz kolléga okos szavakat mondott. Elvileg bírnia kéne a tápnak, jobb esetben levágta magát és el se indul. Valószínű az alaplapnak van gondja, BIOS frissítés előtt C-MOS clear próba. 
Ár/teljesítmény szempontjából szintén FSP párti vagyok, akár egy 300 Wattos is vígan elszaladgál jobb AGP-s videókártyákkal is, és még fontosabb szó: biztonság.
-
válasz
--=Zolee=--
üzenetére
Nekem is hasonló volt a gondom, de 3000+ 939-essel, és szintén 9600XT-vel.
Túl retek 300W noname táppal 3D-ben szétesett a kép, de azóta megoldódott, sima, retek 300W noname-mel, ez a 4-ik benne, minddel jól megy, volt közte Vargáné is.
Szóval a táp elég kellene hogy legyen ha jó (mármint saját magához képest). -
ádyz
addikt
válasz
--=Zolee=--
üzenetére
Fsp 350-es táp kellene, nem az Kodegány. Biost ugye frissítettél?
-
--=Zolee=--
csendes tag
válasz
üzenetére
ATI Radeon 9600XT kari van benne és egy Codegen 400W tápot újítottam be, de nem emgy vele a gép a 3200+ Bartonnal.
Mi lehet akkor a baja?A jelenség:
Beraktam az új procit (1800+ volt eddig) és bekapcsoltam. Felpörgött és kb 5 másodperc után leállt. Próbáltam mégegyszer, de másodjára már egyből leállt.
-
törölt tag
válasz
--=Zolee=--
üzenetére
hat ez leginkabb a videokartyan mulik manapsag. anelkul szinte barmekkora tap eleg (egy jo minosegu 300W-os is), de ha brutalis videokartyad van, akkor kellhet jobb. ha ~9700pro, akkor akar maradhat is a 300W minosegi (v 400W egyszerubb). gondolom agp-s es akkor nem gaz. ha a mostani cuccodhoz lesz, a 300-as codegen-t azert lecserelnem. barmire

mod: a tapos topikban egeszen pontosan tudnak javasolni tapegyseget.
-
--=Zolee=--
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó topicban járok-e...
Mekkora táp kell egy 3200+ Barton procinak?Ezeket kell megyhajtania:
NF7 alaplap, 3200+ Barton, 2x 40GB vinyó, 2x DVD, videó+hagnkártya. -
(Bundás)
addikt
-
opstefan
tag
Üdv mindenkinek!
A kérdésem a következő:
Mit lehetne kihozni egy 3000-es Athlonom egy ASRock ALiveNF4G-DVI alplappal?
-
(Bundás)
addikt
válasz
zorroka
üzenetére
Nos, előszőr is tisztázzuk milyen hűtőd van. Típusád tudod-e? Ha nem fotó, szine, mérete, borda, stb.
Még 2600+-on le kéne terhelni, mondjuk Prime95-el, Torture Test -> Large FFT's, hagyod 15 percig izzasztani a processzort és figyeld meg közbe a hőmérsékletét valamilyen programmal. Vajon mennyi az alap terheletlen, majd mennyire szökik fel 15 perc alatt.Ezek után beszélhetünk tuningról...

-
zorroka
csendes tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Hello!
Köszi a választ.
Felnyomtam 200-ra az FSB-t, BIOS még ment simán, majd miután XP ráhúztam lefagyott. A rendszertulajdonságoknál az XP fel sem tüntette a processzort, a BIOS 50 C fokot mutatott.
Majd visszaállítottam az FSB-t 166-ra, az XP-t újrahúztam, de miután felraktam az ATI drivereket, totál gagyi felbontást és színeket hozott be. Azt hittem elfüstölt a video kártyám, de az X-edik driver felrakás után most már megy.A BIOS-ban ezeket lehet állítani (amúgy minden normal, defaulton van most).
System Performance: normal (def), turbo (overclocked settings), manual
FSB: 166 vagy 200-ra tudom emelni, nem lehet közte finoman emelni.
Memory frequency: by SPD (def), 50-200%, Auto
AGP Frequency: Normal(def), 50-100 MHz
Vcore overvoltage control: normal (def), +5%, +7,5%, +10%
DIMM overvoltage control: Normal (def), +0,1V, +0,2V
AGP overvoltage control: normal (def), +0,1V, +0,2V, +0,3VMit hova állítsak, hogy 200-as FSB-n ne fagyjon le?
CPU-Z ezt mutatja:
AMD Athlon XP 2600+
Barton
Socket A (462)
0,13 um
1,712-1,728V
1913 MHz core speed
11,5x szorzó
166,4 rated FSB
DRAM freq 133 MHz (na ennek 200-nak kellene lenni, nem?)
FSB
RAM 5:4
CL-tRCD-tRP-tRAS 2,5-3-3-6
SPD freq 200 MHz
CAS# latency-RAS# to CAS#-RAS# Precharge-tRAS 2,5-4-4-8
Voltage 2,5V -
looser
addikt
Hú, jó sok infó összegyűlt mostanra
Azt hiszem, várok egy Thorton vagy Barton modellre, elfogadható áron. Köszi mindent! -
Savage5
senior tag
Röviden, sorrendben: Palomino > Thoroughbred A > Thoroughbred B > Thorton > Barton. A Sempron egy más tészta, az egy ráncfelvarrott TBred magos megoldás 166 Mhz-es FSB-vel, egyetlen egy Barton magos került ki belőle, az pedig a 3000+.
Még nézelődj a piacon, hátha találsz Bartont...
-
-
looser
addikt
Köszönöm a segítséget. Amivel bajban voltam, hogy van az Athlon, Sempron, Thoroughbred, melyik mit tud, s mikori kiadás, az AMD honlapját átnéztem, de azért biztosabban állnék a lábamon, ha valaki magyarul is leírja. Melyik a régebbi, melyik mennyi cache-t tartalmaz, s melyik jó egy 462-es lapba, s nem is fűt nagyon...
Ez megéri szerintetek?
http://prohardver.hu/apro/elado_par_db_2400_socket_a-s_sempron_processor_csak_5000ft/hsz_1-50.html
Hahó

-
MZsoltee
veterán
itt bézelődj a 2200/2400+ elfogadható de kcisit drágábbért kaphatsz barton-t is (2500+).
-
-
looser
addikt
Hello, hello,
a segítségeteket szeretném kérni. Egy ismerősöm upgradelt (kénytelen volt, elszállt a gépe), s nekem ajándékozta a régi prociját, vga-t, hűtőt, s erre alapozva kezdtem 'építeni' a gépet. Meglett a ház a táppal, memória (2x256 DDR400), HDD. Az alaplap egy Asus A7V600-X mobo lett. Elsőnek ugyanez a deszka volt csak -X nélkül. Abban nem indult el a szett, s a srác is úgy adta nekem, hogy visszavihetem, ha nem jó. Így lett. Most szintén nem indul... Nem adom fel, a mobo biztosan jó, csak egy procit kell hozzá venni (alakul
), s máris teljes a boldogság.
Ami viszont zavarba hozott, egyáltalán nem ismerem az AMD rendszereket, 386 SX/20 óta csak Intel dolgozott a kezem alatt, s azt a procicsaládot követtem figyelemmel. Most tehát szükségem van egy processzorra, de ezer megjelöléssel találkoztam, amit nem tudok, hogy mit jelent. Azt tudom, hogy az Athlon XP maga a család megjelölése, amit ez a 462-es lap támogat és ekvivalens a P4 szériával, míg a Duron az AMD Celerona. Melyik a jó választás a processzorokból, ha 5000 Ft-nál húztam meg a felső határt? Játék nem lesz
A halott egyébként egy nForce2 lapban üzemelt, s AXDA2200DUT3C a tipusa.Köszi,
Gábor -
(Bundás)
addikt
válasz
zorroka
üzenetére
A rendszered jelenleg optimálisan van beállítva.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha tuningolni szeretnéd az más, bár kérdés minek? A videókártyád is is ki van hajtva, maximum ha filmet, fájlokat tömörítesz, egyéb processzort igénylő feladatokat mívelsz jelenthet némi javulást a tuning.
Ha 200-ra rakod az FSB-t nem lesz baja a gépnek, maximum nem indul vagy fagy. Előző esetben BIOS reset a teendő, utóbbi esetben vagy több feszültség kell a processzornak (hűtőtől is függ mennyit adhatsz neki, átlagban normális léghűtéssel 1.75 Volt az "ajánlott" maximum), vagy a többféle memória miatt is történhet az instabilitás.
A CPU ventilátor nem áll le még az újabb rendszerekben sem, mivel a processzor folyamatosan melegszik, ezért a bordát hűteni kell. "Modernebb" platformokban már van szabályzás arra, hogyha nem dolgozik a processzor, akkor visszaveszi a teljesítményét, ezzel párhuzamosan a ventilátor fordulatszámát is, pl. a hőmérséklet függvényében.
Ilyen lehetőség a 462-es rendszerben nincs, ha túl hangosnak találod a CPU ventilátorát potméterrel leszabályozhatod. Azonban vigyázni kell mennyivel csökkented, egyátalán milyen "erős" a "hűtő", nehogy aztán megsüljön nyáron a processzor. Ilyesféle hűtés csökkentés mellett tuning nem ajánlott. -
zorroka
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi rendszert szeretném optimálisan beállítani. Konkrétan jelenleg az FSB=166 MHz, nem lenne jobb 200-ra tenni? A proci számláján 333MHz FSB van, ezért nem tudom elbírja-e az FSB=200 BIOS beállítást? Nem mertem még átállítani 200-ra, van valami kockázata? Az alaplap és a RAM 400-at tud.
Az alaplapon lehet állítani az órajelet. Auto-n van, ami a kézikönyv szerint támogatja a 400/333/266 MHz CPU-t, de lehet manuálisan is állítani 5-18 érték között 0,5-ös lépésekben. Ezt hova érdemes állítani? Mennyit lehet húzni rajta, amit még elbír?
Más: Hogyan lehet megoldani, hogy a CPU ventillátor nem menjen állandóan, csak, ha ha szükséges? Jelenleg be van dugva a CPU Fan Connector-ba egy 3 pines csatlakozó, a BIOS-ban engedélyezve van a CPU Smart Fan Control, de mégis egyfolytában megy a venti.
Alaplap: Gigabyte 7N400ProII - nVidia nForce2 - SocketA Atx M/B, FSB 400
Proci: AMD Athlon 2600+ 333MHz FSB
Videokartya: ATI Radeon 9250 (128MB)
2x512 MB + 2x 256 MB DIMM, DDR 400MHz PC3200 single sided (SS)Köszi a segítséget!
-
Savage5
senior tag
-
joi29
őstag
Hali.
-A 2800+-os Sempron-omnak mennyi + elekrtomosságot adhatok,
anélkül hogy beutalnám a nagy "valvalába"?
-A cél persze a minnél nagyobb fsb lenne,amivel még stabilan "füst jelek"
nélkül is tudna komunikálni a chip-szettel.
-Az alap 1.58v = 166mhz.röl sikerült 1.75v = 195mhz-ig jutnom.
-Tehát az a kérdésem a nagyérdeműhöz,hogy mennyi a max v. amit még kibirna
a központi profeszorom
. -
Savage5
senior tag
válasz
ormembar
üzenetére
"...a srác gépében még működött..."
Ezt láttad is élőben, vagy küldött róla képeket, miközben ment a processzor? Mert ha csak úgy mondta a levegőbe, akkor erre keresztet vethetsz, ha 2 lapban sem működik. Esetleg még csinálhatod azt, hogy isopropyl alkohollal átpucolod mégegyszer a tetejét, esetleg a lábait, ha valahol látsz trutyit (főleg, ha ezüsttel volt bekenve) rajta.
-
ormembar
csendes tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
megbízhatónak tűnik, legalábbis amennyire jó emberismerő vagyok

egy venti dobozában volt, a venti társaságában. kb 2 papírzsepibe becsomagolva külön a proci. meg ki volt tömködve a doboz papírral. sérülés nincs a procin. se égésnyom, se hasonló.
AXDA2000DKV3C amúgy az athlon beceneve, vagyis Thoroughbred (Model 8)-as, ha jól néztem.
-
ormembar
csendes tag
hali!
remélem, jó helyre írok....
pár hete vettem a régebbi gépembe a duron helyett egy athlon 2000+ procit. a srác gépében még működött, azonban postázás után az enyémben már meg sem akar nyikkanni. ezt szó szerint értsétek, vagyis gép elindul, csipogás semmi és ennél többre nem is jutottam a proci lélktanának megismerésében.
abit kx7-333-as alaplap amúgy, legutóbbi bios-ra frissítve. a procin pedig nincsennek sérülésnyomok.
próbáltam mindent lehúzni róla, 1 memória és vga maradt, volt bios reset, memória pakolgatás ide-oda... aztán próbáltam olyat is, hogy duron vissza, értékek előre beállítva az athlon számára (fsb, feszültség, szorzó), majd gép kikapcs és athlon be. de úgy sem változott semmi.
közben kipróbáltam a procit egy kt266-os lapban is, ott is a csendes hallgatás mellett döntött.
-
Savage5
senior tag
-
Gdmx
tag
Ooops! Megnéztem, ez asszem 166 MHz-es.... sajna Naatinak ez nem jó. Ugye?
-
Savage5
senior tag
Akkor annak ott a vége kb., nem érdemes tovább erőltetni. Nyáron mit fogsz csinálni, akkor is tudja a hűtési rendszer tartani a 16 fokot? Mert ha bejön egy 50 fokos meleg megint, akkor nehéz lesz...
ádyz: a félvezetőkről általánosan elmondható, hogy "minél hidegebb, annál jobb", mert a hőmérséklet csökkentésével az ellenállásuk is csökken. Ha pl. -10 °C-ra tud valaki vinni egy alapfeszültséggel 2300-2400 Mhz-et futó Bartont, akkor szerintem feszültségemeléssel és a hő tartásával el lehet érni 3 Ghz-et, vagy még többet is. De ugye a szárazjég folyamatos adagolása időigényes és drága.

-
Savage5
senior tag
Namost ha beleraktad a lehető legfrissebb BIOS-t, ami az 1006-os, akkor szerintem nem lesz gond, kezeli attól kezdve az összes Palominot, az összes TBred-A-t és majdnem az összes TBred-B-t 266 Mhz FSB-ig bezárólag. Sőt, még a Thortonokat is támogatja, ha eleve olyan a lapod. Itt van róla hivatalos infó az összes támogatott processzorról. Az a PCB oszlop, amit látsz, az a nyomtatott áramköri lap, és a Thortonoknál látsz egy számot. Ha az a szám rajta van a te lapod egyik sarkában is (mint pl. ezen a képen is), akkor belemegy a support szerint akár 2400+-os Thorton is. És ha a hivatalos oldalon ilyet írnak, akkor bizony annak hihetsz. Tehát ha tudsz szerezni egy 133x16-os, AXDA2600DKV3C sorszámú 2600+-os TBred-B-t viszonylag olcsón (3-4, max. 5k), akkor talán azt még érdemes beletenni, de mint mondtam, nem éri meg sokat erre a gépre költeni, mert sajnos vannak ennek a K7-esnek olyan korlátai, amik nem a processzoron fognak múlni.
-
naati
csendes tag
válasz
Savage5
üzenetére
Köszi a választ!
Hát már vagy két-három napot eltöltöttem a számítógép szét-összeszerelésével, a fórumok olvasgatásával, és a használt procik kínálatának böngészésével, valamint az alaplapom leírásának tanulmányozásával, de semmi kézzelfogható eredmény, úgyhogy valószínűleg követni fogom a tanácsodat és veszek egy új konfigurációt, ezt pedig megkapják a gyerekek.
Igen, semmilyen állítást a frekin vagy a szorzón nem tolerál az alaplap, az általad említett 10X133-nál is kikapcsol, csak azon az órajelen hajlandó elindulni, amit már említettem (1100, 11X100, ill. 1463, 11x133. Az állító kapcsolók "off" helyzetben vannak, és jumper free üzemmódban. Megpróbálkoztam ma a jumpereléssel és a kapcsolgatással is 133/166 állásban, de ott meg ugye nem lehet állítani semmit sem a szorzókon.
Mindenestre nem sajnálom a ráfordított időt, mert ugye így tanul az ember. Be kell azonban látnom, hogy az alaplap megválasztása nagyon fontos, mert ez egy nagyon stabil, jól működő ASUS lap, de hát vannak korlátai.
Még egy utolsó kérdés: Egy 133-on futó 266-os FSB-s procinak mennyi a max. órajele, mert ha jól olvastam a leírásban akkor 14-es szorzó a maximum, ami ugye 14x133=1862.
Jól számoltam, ennyit lehet kihozni ebből az alaplapból?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/512GB karcmentes 87% akku 191 ciklus
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ASUS Vivobook OLED S513E notebook, laptop
- 27% - ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB White vízhűtő!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

kb 1,5 évig ment igy
Ejj.
Barton-ba van +256KB L2 cache, de igazából nem sokat jelent, egyéb info hiányában semmi okosat nem lehet mondani...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ilyen oldalaknak/progiknak nem szabad hinni.