- Yettel topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Google Pixel topik
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nálam hasonló tapasztalat van, mint xAttilax kollégánál. A "nagy" gép Corei5+SSD, a filmnézős a Kabini, csak elkövettem azt a "baklövést", hogy egy WD Red HDD-t tettem bele... NAS-ba kiváló, de így, hogy a Windows és a filmek is róla futnak... Sok neki. Mostanában megy bele az SSD ebbe is.
-
-
Óvatosan azzal a linkkel! Warez gyanús. (Az meg ugye itt tiltott.)
(#3616) ggeleven: a hőfok akkor rendben van.
Viszont ez a MadVR-es dolog... Ez "annyival" jobb képet ad? Csak azért kérdem, mert nálam is fut folyamatosan a torrent (ugye-ugye a Linux disztrókat vissza kell seedelni!), de filmnézés közben nem szokott 30-40-nál magasabb lenni a CPU terhelés.
A másik: látom 10bites képpel kódolt "biztonsági mentést" nézel. Hát nem tudom, de régen párat én is bepróbáltam, de akkoriban az MPC HC nem bírta DXVA-val lejátszani, a képminőségben meg nem láttam akkora "ugrást", így azóta ezeket kerülöm, mint a tüzet.
-
-
válasz
betyarr #3608 üzenetére
OK!
Más kérdés: ezt a Kander.hu webshop-ot ismeri valaki? 1500+GLS futár-rt van náluk... Mivel nekem igencsak kiesnek, így a futárszolgálatos kiszállítással kértem egyet... (Ha most úgy nézem, hogy min. 2 BKV jegyem elmenne az oda-vissza útra, akkor a PCX-es 400Ft felár barátságos...)
-
-
Ha kapok egy kis plusz lóvét a melóba, akkor a gamer PC-be akarok egy nagyobb, 240GB-s SSD-t rakni, a mostani 120-at meg átpattintom a Kabini-s konfigba. Viszont ha már hozzányúlok, akkor gondoltam a már korábban belinkelt passzív bordát is felrakom, had némuljon a ketyere! (Valami 2700Ft br., szóval nem ez fog a földhöz vágni.)
Nézem a termék honlapján a "szerelési" videót, és amikor a gyerek "odapróbálja" a passzív bordát, akkor elkerekedett a szemem! LINK
Oké, megint naív voltam: a gyári, kis ventis borda után miért lenne ugyanakkora a passzív?
Valakinek van vele amúgy tapasztalat? (Úgyis itt vannak a nyári melegek. Fogjuk rá.
)
-
-
??? A DTS-t? Ne már! Melyik változatot használod?
Azért "értetlenkedek", mert nálam a beépített LAV dekóderrel még a DTS-HD Master Audio-t is lejátsza. (Meg a Dolby TrueHD-t is. Ezzel az egyik előző verzióig annyi baj volt, hogy a TrueHD with Atmos-os kiterjesztéssel nem tudott mit kezdeni. Azóta már az is megy...)
-
-
-
-
Szia!
Az oké is lenne, ha előtte nem működött volna hónapokat. Utána jött az 1.50, akkor "elromlott", majd most az 1.60-tal magától megjavult a memória? (Az mondjuk kétségtelenül igaz, hogy a vásárlástól az 1.50-ig minden AUTO-n volt, most az 1.60 miatt újra be kellett állítani a BIOS-t és szűkebbre vettem az időzítéseket. Pl. CAS11 helyett 9-re. Gyakorlatilag amit a Kingstone leírt, azt állítottam be, és nem az AUTO-s setting-en hagytam.)
-
-
válasz
betyarr #3570 üzenetére
Kb. 2-3 naponta úgy televerte a memóriát, hogy meghalt a Win-t. Szabály szerűen kékhalál, majd restart. (Win 8.1 és a mostani Win7 alatt is.)
Próbáltam driver frissítést is, az sem segített. És nem tudtam mihez kötni, mint az 1.50-ös BIOS frissítéshez (előtte nem tűnt fel). Most az 1.60-tal jóval ritkább lett. (Bár a minap egy flash videóban "seek-eltem" és egyszer csak megint előadta. De mint írtam, előtte 2-3 nap. Utána úgy belassult a gép, mintha egy P3-as konfig lenne. Ha nem indítottam újra, akkor egy idő után megcsinálta a Windows...)
-
-
-
-
Nem-nem! Most direkt végig keresőztem a topicot...
Tehát Francia91 kolléga jelentette először ezt a VGA problémát ITT
Aztán jöttek-mentek a hsz-ok, de a vége mindig az lett, hogy nem segít semmi, még a driver csere sem!
Mondjuk nem mai csirke lehet, amit rá akarsz dugni! Azért már jópár éve volt DVI is, a HDMI sem mai gyerek már. (Az előző Samu TV-men is volt 1db HDMI csati, pedig annó használtan vettem egy sráctól.)
-
-
-
-
válasz
creation #3306 üzenetére
- 3 transparent fans (2x 80 mm and 1x extra large 120 mm fan) for optimal cooling with lower noise
- Low noise fans 29 dB(A), speed controlled by temperatureBírom a marketingeseket... Azért kicseréltetném az otthoni gépeikben a tápegységet erre a "low noise"-os tápocskára...
Kérdés: anyagi oka van, hogy nem cseréled valami halk FSP-re? Vagy pikoPSU-ra?
-
-
-
-
-
Mindig próbálok valamit "beállítani", hátha AZ megoldja a problémát... Már volt Win7-8.1, az uTorrent-et lecseréltem Deluge-ra... Az AVG Free 2015 linkscanner-je is gyártotta zsinórba az eldobott (memória)lapokat, így az is ki lett iktatva. Most ez egész jó lett, de pl. pont ma megint újra kellett indítani... Filmet nyitottam volna meg és már nem bírt az MPC HC megnyilni...
Most megint körülnéztem a BIOS-ban... Találtam egy ilyen menüpontot a ram kezelésnél, hogy "power down". Amikor ráálltam, akkor valami olyasmit írt, hogy valamiféle energiatakarékossági dolog a DDR3-hoz.
Rágúgliztam és írják, hogy inkább disabled-en legyen, mert gondot okozhat. (Nálam persze enabled-re volt állítva...) Most ez lett letiltva, majd meglátom mit dob a gép.
-
Nálam azért még mindig meg van a memória szivárgás... Előbb vagy utóbb elkopik a memória...
Igazából tényleg nem tudom már mihez kötni a kezdetét, mint a legutolsó bios frissítéshez... (Asrock AM1B-ITX 1.50-es bios)
Előtte nem csinálta, volt hogy hetekig nem is indítottam újra a gépet.
-
válasz
Murdock1981 #3116 üzenetére
Üdv a klubban!
-
-
Újabb AM1 kompatibilis hűtő. Kíváncsi vagyok, lehet-e majd nálunk kapni...
-
-
Kérdezem megoldható-e e kép mellett hangot továbbítani DVI-HDMI kábelen keresztül, ha igen, ez a lap képes rá?
Bocsi, most jöttel fel PH-ra.
A válasz: igen! Annó a Brazos-sal és most a Kabini-vel is egy DVI-HDMI kábel viszi át a jelet a 40"-es Samu-ra. Az meg a helyzet pikantériája, hogy egy Mac géphez való kábelt vettem, mondta is az eladó a "hülye azért nem vagyokban", hogy nem vállal a működésre garanciát. (Mármint hogy sima PC-vel is jó lesz.)
szerk: lap: Asrock AM1B-ITX
-
-
A házba illene mindenképp egy venti, ami dedikálva a gép belsejében lévő levegőt mozgatja. Nekem az volt a mákom annó, hogy amit vettem ház, abban volt tápegység, amire nem volt igazából szükség a pikoPSU miatt, így a dobozát "kicsontoztam", a ventit hagytam meg és az alaplapról van meghajtva-szabályozva. Így hangja se nagyon van, ráadásul csak jár a levegő is.
-
válasz
Domi_Jani #2931 üzenetére
Egy idő után kikopnak az ilyen régi technikák... Ugye a mai alaplapokon sem találsz már floppy vezérlőt, párhuzamos ATA vezérlőt, ISA buszt, stb.
Én tavaly vettem új erősítőt, pont ilyen célzattal. Így mehetett a Sony-m a levesbe, lett helyette a Pioneer. (Immár HDMI-vel. Viszont külön öröm, hogy nem jön zavarba még a Dolby TrueHD with Atmos-os hangsávoktól sem.)
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Polllen #2835 üzenetére
Á-á-á! A többiek jól írják! Ezzel én is megszívattam magamat!
Ok: a Win7 telepítő nem ismeri az ASmedia USB 3.0-s controller-t. Ennyi. Az Ubi lehet hogy ismeri.
(#2830) CO2: told be a hátlapi USB2-re! Azzal menni fog! (Mondjuk én nem pendrive-ról, hanem USB-s DVD-íróról telepítettem, de a lényegen ez nem változtat.)
-
válasz
gordonfreemN #2822 üzenetére
A "Flash-es" változat indul el Nálad? Mert ha igen, akkor nem normális...
(#2823) CO2: ezt a solydxk-et nem ismertem... Úgy kellett ráGooglizni. Érdekes. Az a bajom, hogy mindig csak "kacérkodom" a Linux-szal, de sosem vágok bele élesben.
-
-
Namost ezt nem értem... Itt írod:
Ma meghozták az új asrock am1b-itx lapomat 5350 cpu 2 gb 1333-as ram
Ha ebből leszedi az UEFI az 1GB-t, akkor is maradnia kellett volna 1GB-nak a rendszernek... Az oké, hogy hajadra kenhetted volna, mert ugye a Win körbe is röhög 1GB rammal, de akkor is be kellett volna kapcsolnia!
-
-
válasz
szotadi #2783 üzenetére
A TV-n próbáltál már a képen állítgatni. Nálam a 40"-os Samu-n a képarányt kellett 16:9-re rakni, abban a pillanatban nem lógott ki a kép. (A CC-ből még sosem kellett a képen állítgatnom.)
(#2786) vegyszer: nálam is DVI-on van a TV-n. (Egy DVI -> HDMI átalakítóval. Ráadásul hogy flancoljak: Apple-höz való!
)
-
-
válasz
MasterDeeJay #2676 üzenetére
Az igen!
-
-
válasz
Polllen #2660 üzenetére
Gyakorlatilag ugyanez átkerült a Kabini-be is, bár itt rajtahagytam a proci ventit is... Olyan picuri a gyári hűtő, negymár ezvégett legyen valami baj.
(#2661) varmi2: nem azért írtam! Félre ne értsd! Nekem 8 milyen házban használod. Bár magam is elgondolkodtam, amikor írták a többiek, hogy mennyi hely áll ott üresen....
Igazából jó lenne valami echte ITX-es házba beköltöztetni a Kabini-t. Korábban itt linkeltek valami LCPower (?) házat, asszem 11-12e Ft-rt. Na az "céleszköz" egy ilyen Kabini-hez. Csak hát sajnálom rá a suskát...
-
Annó a Brazos-t (a Kabini elődjét) még én is ilyen "normál" házba építettem be...
Aztán kaptam is a kommenteket a Brazos-os topicban, hogy "hú de szellős" és társai... Na erre jött EZ a megoldás.
A Kabini is ebbe került aztán bele.Semmi "extra", a ház meg megállt 3000Ft-ból.
-
-
válasz
Pista0001 #2630 üzenetére
Asrock AM1B-ITX tulaj vagyok és a user manual-t megnézve:
Storage
•
2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors by AMD AM1 Series Socket
25W Quad-Core APU, support NCQ, AHCI and Hot Plug
•
2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors by ASMedia ASM1061, sup-
port NCQ, AHCI and Hot PlugSzóval a válasz: nincs raid...
-
válasz
A Gázos #2607 üzenetére
Én mind2 gépben rövidre zártam a DVD problémát: vettem egy USB-s Samsung DVD-írót. A franc fogja beszerelni a számítógépházba, amikor kb. addig van rá szükségem, amíg Win-t telepítek. (Tudom-tudom, lehet pendrive-ról is, de mit csináljak vele, ha ilyen "régivágású" vagyok?
)
-
-
-
-
Szerintem jó lesz ez. Ugyan én az AM1B-ITX-xel hajtom. Hangja a BIOS-ban SILENT-re rakva gyakorlatilag 0, a hőfokok meg kicsit emelkedtek meg, szerintem bőven az elfogadható kategória.
Amire akarod használni, azt vinni fogja. (Én 1080p-s filmeket nézek rajta, megy a Linux disztrók visszatorrentezése
, ftp szerver és VNC szerver fut rajt.)
Esetleg az oprendszert ha SSD-re raknád/raknám, az még hozna valamit...
-
-
A vas jó "csak" a
driver sz@r.
Na igen, a jó öreg sz@r a driver játék... Annó engem még az Brazos (a Kabini elődje) "viccelt" meg: szar volt a LAN driver és ez úgy jött elő, hogy ha másoltam a LAN-on keresztül, akkor a Brazos APU-ja 70%-ra (!) leterhelődött... Csak néztem én mint Rozi a moziban, WTF? Ott köpködtem, hogy milyen szar ez a Brazos (ráadásul az eset pikantériája, hogy egy Core2Duo-t cseréltem le, szóval igencsak meglepő volt ez a 70%), aztán adott ki a Realtek egy frissebb drivert, felraktam és et voiloa, 15-20%-ra esett vissza a terheltség.
-
-
válasz
Francia91 #2402 üzenetére
és Pollen: természetesen nem kötelező. Azért néha javítanak dolgokat, én ezért szoktam felrakni. Semmibe sem kerül (pl. ha fejen állva kellene valami bantu esőtáncot eljárni és ilyen sámán/táltos szöveget mormolni hozzá, akkor én sem szórakoznék vele.).
Ennél a lapnál meg külön tetszik, hogy bemegyek az UEFI-ba és online leszedi. Még a Win alá sem kell semmilyen bios frissítő progi.
-
Esetleg ha érint valakit, akkor tettek ki az Asrock Am1b-itx-hez újabb BIOS-t.
1.50
Improve DRAM compatibility.A fene tudja. Nekem egy ideje előjött egy olyan probléma, hogy "memória szivárgás" van. Pár napig korrektül müxik a gép (közben folyamatosan nő a lefoglalt memória), aztán elindulnak az anomáliák... Utána csak restart segít...
szerk: lehet, hogy az 1,40-gyel jött ez a gikszer. Majd frissítek és meglátom.
-
-
válasz
tatararpad #2308 üzenetére
Igen! Ilyesmit már elég rég tudnak az alaplapok.
-
válasz
BlueAthlon #2301 üzenetére
Azért még ne írjuk le a kis Asrock-ot. Ki tudja, mit hoznak a következő bios-ok... Mondjuk az tetszett, hogy a "first release" 1.10 volt, a következő (tehát a második) meg 1.40...
Gondolom a "hiányzó" számok amolyan fejlesztői verziók lehettek. Eh-eh.
-
-
válasz
BlueAthlon #2284 üzenetére
-
-
válasz
BlueAthlon #2279 üzenetére
-
válasz
#75912448 #2277 üzenetére
Gyorsabb voltál!
Dettó ua. de AM1B-ITX-hez...
Mondjuk speciel az OC-t békén hagytam... Valami olyasmit ír, hogy csak ha D-Sub-on van a monitor, akkor állítgasuk... Én meg a 40-es Samu-t dugtam rá, bár nem HDMI, hanem DVI-os csatin. Lehet azzal is menne. Mindegy, nekem nem kell az OC.
Viszont ez az patches from AMD mi a fene?
-
válasz
Pista0001 #2253 üzenetére
Látom qqcqqc kolléga már válaszolt! Gyakorlatilag nálam annyi a probléma, hogy a HDD elérés kicsit döcögös, de valszeg ez annak tudható be, hogy egy WD Red NAS-ba való merevlemezt toltam bele... Nem biztos, hogy jó választás volt. Amúgy nincs akadás, tehát amikor már "olvas", akkor nincs gond, csak lassan indulnak el a folyamatok.
-
válasz
Pista0001 #2246 üzenetére
Használ valaki Kabinit NAS-nak (akár ez az elsődleges, akár a másodlagos funkciója)?
Nálam ilyen allinonepc jelleggel a Kabini látja el a NAS-t is. (2 felhasználó, így jó nekem a Win8.1 is.) Mi a kérdés?
Amúgy az Asrock AM1B-ITX + 5350 Athlon-nal csapatom. (Ezen a lapon 4 sata van! Ha min. 3 kellene...)
-
-
-
-
-
Mai nappal pakoltak ki frissebb driver-eket az Asrock-os a weblapra. Látok ilyet, hogy "AMD Start Now ACPI driver"... Ez mi a szösszenet? (A másik, az Allin csomagot ismerjük ugyebár.)
-
-
Nem lehet valami HDMI verzió inkompatibilitás? A TV-n direkt kiválasztod a megfelelő HDMI bemenetet?
Lehet felbontás nem tetszik a TV-nek? (Bár ezt valószínűleg kiírná...)
Ezek lehet blődségnek tűnnek, de nálam közbe van iktatva egy Pioneer digitális erősítő, és ez elég rendesen megkeveri a "stájszot".
-
-
válasz
Mulderpapa #2010 üzenetére
mert egyszerűen nem találok olyat, ami kis méretű Mini-ITX, nincs tápja, valahogy kinéz és nem 30e Ft.
Mondjuk nem mITX, de (szerintem) kinéz valahogy és nem került 30e sem. LINK
Persze lehet más elképzeléseink vannak a "házról", de nálam a cash az első, aztán jöhet a "szépség". El is fért... Nem is tervezem cserélni... Minek? (Pont az általad említett okok miatt. Végülis mondhatom én is, hogy A ház csak átmeneti megoldás, csakhogy én permanensnek gondoltam.
-
válasz
Mulderpapa #1995 üzenetére
Az normális, hogy "CPU" 63 C, a magok meg 37? Ez inkább tűnik a program hibájának...
Amúgy én is szerkesztettem annó a kis gépházba egy 12cm-es ventit leszabályozva... Jobban van az úgy. (Annó be is linkeltem: plusz "szolgáltatásként" még kartonból csináltam egy "légcsövet" is, ami az APU bordájára "sűriti" a légáramlatot.
)
-
válasz
apatyas #1979 üzenetére
Látom még most sem jött át!
Ehhez a karihoz adnak neki egy egeret is. Ha olyat választ, amit "kellene", ahhoz meg nem adnak egeret!
Jól csinálja a bolt... (Mondjuk én lesz@rnám azt az egeret, de az én vagyok.)
(Sztori: jópár éve volt egy akció az Euronics-ben. Hagyományos /CRT/ TV volt valami 90eFt-rt náluk: Samsung, 100Hz, a képátmérőre már nem emlékszem. Talán 80cm? Mindegy.
A lényeg: járt hozzá egy asztali DVD lejátszó, ami amúgy rohadtul nem kellett, de gondoltam majd nekiadom anyáméknak.
Bemegyek a boltba, zárás előtt értem oda fél órával. Melóból... Amilyen a formám: utolsó TV, gyakorlatilag ami a kirakatban volt. Ajaj, mindegy, még akkor is jó az ár, gari meg a megvásárlás pillanatától indul. Ráadásul "ki van tesztelve" a TV.
Mondom az eladónak, hogy elviszem. Erre:
- Bocsásson meg uram, de az akciós DVD lejátszók kifogytak, így elengednek egy 10-st a TV árából... Ohh yes baby!Haza is vitettem (no car
), meg is hozták. Azért hogy ne örüljek annyira: beraktuk a helyére, bekapcs és és... Nem működött a távirányító... Hogy az a jó &#@&#. Elvittem az Oktogonnál lévő Samsung gari helyre:
- Elnézését kérjük, de mivel Ön a 100Hz-es modelt vette, így nincs hozzá raktáron cseretávirányító, de semmi probléma, rendelünk Koreából egyet... Azt a &@#{&{#>@.... Fú, nem láttam a "pipától".) (Ergó: örültem is, meg nem is. Ilyen az "élet". Bocsi a hosszú off-rt.)
szerk: kimaradt: a Koreából történő rendelés azt jelentette, hogy érdeklődjek 2 hét múlva, megjött-e a csere távirányító...
-
-
Régen én is codegen és pár noname vacakkal kezdtem, aztán egyszer befektettem egy Corsair 450 VXbe,
Én is hasonló cipőben jártam annó. A Codegen házhoz mit ad a Jehova?, Codegen (300W) táp volt. (Korábban nem is néztem, milyen márkájú a táp a gépben, menjen és kész.)
Aztán amikor kipurcant, akkor vettem egy 400W-os Codegen-t. Amikor az is kipurcant, akkor vettem egy Chieftec 450W-os kis édest. Annó a Mistrálban (!) lett még véve, leértékelve 11.000Ft-ra. A mai napig működik, lecserélve is csak azért lett egy FSP Raider 550W-os csodára, mert nem voltam róla 100%-ig meggyőzve, hogy a (tunigolt) Corei5 mellé bepattintott HD 7970-es kártyát elviszi-e? (Előtte egy HD 7790-nel gond nélkül ment. Illetve nem teljesen: néha kékhalál volt, de nagyon ritkán. Ez most mintha teljesen eltűnt volna: lehet a táp nagyon a teljesítménye határán mozgott.)
-
válasz
Mercutio_ #1840 üzenetére
AVG Free + Win tűzfal. Nem lassít (érezhetően.)
(#1839) Mercutio_ : Alaplap leírásában benne van.
Hát pont hogy nincs. Leglalábbis az Asrock AM1B-ITX-ében nincs... Ennyit ír:
Serial ATA3 Connectors
(SATA3_1: see p.9,No. 9) (SATA3_2:see p.9, No. 10) (SATA3_A1: see p.9, No. 12) (SATA3_A2: see p. 9, No. 1)Namost ki lehet logikázni, hogy a A1, és A2 lesz az Asmedia-s. A=Asmedia)
-
-
-
-
Látszik, hogy nem a hatékony programozás az első náluk, hanem hogy minél hamarabb csináljanak valamit
Ez pár éve már mindenben alapelv, sajna! Még a nagy AAA-s játékoknál is ue. a probléma, pedig ott azért (szerintem) joggal várhatná el a felhasználó, hogy kap is egy normálisan működő játékot a vásárló... (Gyere be pl. a Battlefield 4 topicba és olvasgass... Szégyen!)
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- XPEnology
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Synology NAS
- Autós topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest