Új hozzászólás Aktív témák
-
SylverR
senior tag
Köszönöm a segítséget, meg az infókat. Egyelőre van fontosabb dolgom, de amint időm engedi kilövöm a C6 state módot. Én direkt azért pakoltam ilyen alkatrészeket, hogy csendesen üzemeljen, nem azért, hogy folyamat cirpogjon itt a terheléstől. Laptopban meg tabletben érthető ez a fajta spórolás, de itt nálam fölösleges.
Illetve még arra kérnék segítséget, hogy a RAM-jaim mi módon állítsam be? Múltkor egy ideig ment 1866-on, de aztán egy bios látogatást követően windows alatt megfagyott a rendszer. Azóta 1333-on használom. Majd most szeretném beállítani rendesen, de gondoltam kérek egy kis segítséget. Kingston HyperX ram, xmp profil nélkül. A 4 fő időzítési értéket meglehet hozzá találni a neten, az nem gond. Nekem a többi értékkel van bajom. Másoljam ki a jelenlegi beállításokat Everest segítségével és arra lőjem be? -
SylverR
senior tag
Helóka!
Problémám lenne, és gondoltam ide írom, mivel emlékszem, hogy volt szó bizonyos cicergésről a topikban.
Kb fél éve használom a Gigabyte F2A85X-D3H lapomat egy A8-5600K-val. Közben bővítettem a RAMot, még egy 1866-os Kingstonnal, és most így dual-channelbem üzemel, bár csak 1333-on, mert az előző húzási szándékomra lefagyott a gép. Úgy gondoltam majd ha kész van teljesen, majd akkor húzom fel a RAM-ot, addig is bőven jó a teljesítménye nekem.
És most szépen átköltöztettem az új kuckójába a gépet (Xigmatek Asgard), és rászereltem egy Alpenföhn Sellát is. Majd bepakoltam - most jön a lényeg -, a vadonatúj FSP Hexa 400 Wattos tápegységet. És azóta a gépből, terhelésre, jól kivehető hangos ciripelés szól.
Két embertől azt hallottam, hogy garanciális csere lesz... Tápra... Megint más azt mondta, hogy ez ilyen, max akkor kell foglalkozni vele, ha tönkremegy, fagy, vagy valami. Én meg emlékszem, hogy ebben a topikban volt szó cicergéssel kapcsolatos problémákról.
Kíváncsian várom a véleményetek. Ha lesz rá időm, lehet visszapakolom próbára a régi tápot, hogy jó-e azzal. De most nincs rá időm, úgyhogy csak reménykedem, hogy nem döglik meg. -
SylverR
senior tag
válasz
szacsee #3301 üzenetére
Rendben. OC-zni egyelőre nem szándékozom. Örülök, ha működik. Majd ha lesz külön VGA-m, akkor bufflázok. Addig nem merek.
Igen, a Turbo Core elvileg úgy megy, hogy megnézi a terheltséget, és az alapján letilt magokat/növel órajelet, vagy épp csökkenti azt, hogy beleférjen a TDP keretbe. Elvileg így működik. A gyakorlatot nem tudom én sem...De folyamatosan ingadozik az órajel, szal gyanús.
-
SylverR
senior tag
válasz
atti_2010 #3298 üzenetére
IDLE. De nem hiszem, hogy reális amit mutat. (épp mikor írtam volna a kommentet, bezajosodott a kép, és újraindult..befagyott a BIOSba is. Remélem csak a ram beállításokat csesztem el, mert most állítottam be újra egy reset után.
és úgy néz ki nem tetszett neki valami. egyelőre hagyom alapon, nem idegőrlöm magam. )
@szacsee: A régi Sempronom elvileg jó hőmérsékleti értékeket mutatott. De akkor eszerint szar az egész. Akkor így, hogy döntöm el, jó-e alá a hűtés vagy se? Megy vagy se alapon?
-
SylverR
senior tag
válasz
szacsee #3288 üzenetére
Bah. Nem tudom, bevan lőve, hogy 70 fok felett jelezzen a lap, de mégse jelez. Szóval a szenzor szerintem jó. Bár az imént néztem friss indítás alól. Hagytam kicsit melegedni. 40-ig felkúszott azért szépen. Szóval amit a Hardware monitor kiír 40 fokot, az jó. De aztán a fene se tudja mi van.
-
SylverR
senior tag
válasz
atti_2010 #3285 üzenetére
Értem. Hát érdekes. Amennyire a 3d Mark 2006 CPU tesztje felpörgette a ventit, úgy zúgni én még nem hallottam. Szóval akkor feltehetően egy játék sem terhelte még túl.
Akarok egy normális hűtőt venni rá, de ez max január, de inkább február hónapokban jön össze, és hát picit aggódom. Főleg, hogy nem tudom milyen hőfokok vannak. De a GPU csúcs 60 fokjából kiindulva, talán nem lesz itt gond.Ahogy néztem, angol fórumon még áprilisban rinyáltak, hogy nem jól mutatja az AIDA. Látom azóta se oldották meg. Szóval inkább más programot kellene rá találni. Röhej, hogy még az AMD OverDrive is baromságot ír.
-
SylverR
senior tag
-
SylverR
senior tag
válasz
atti_2010 #3281 üzenetére
Akkor már gőzöm nincs miben higyjek, mert az általad javasolt Giga progi is minuszokat írkál a GPU-ra, meg 6-8 fokot a magokra. De mint mondottam, friss indításkor BIOS-ból meg 24 fok. Szóval az érzékelő elméletileg jó.
Egyelőre bekötöttem egy ventit hátra, amitől jó hangos lett az egész... Most 85 fokra zuhant.
EasyTune most is 14-et ír, míg HM 40-et. Jó lenne ilyenkor egy hőmérő eszköz... -
SylverR
senior tag
-
SylverR
senior tag
válasz
atti_2010 #3275 üzenetére
Thx. Gondolom letölthető az AMD, vagy a Giga oldalán át is? Ugyanis megfeledkeztem arról, hogy a lapon már nincs IDE, szóval egy darabig nem lesz optikai meghajtóm...
Amúgy 1 hete használom, GTA4-eztem is jópár órát már. Jónak tűnik eddig. Bár a tempó még növelhető... -
SylverR
senior tag
Kedves Trinity-userek!
Hozzájutottam az új hardveremhez:AMD A8-5600K
mindezt, egy Gigabyte F2A85X-D3H alaplapban.
A problémám a következő:
a BIOS-t egyik indításnál ellenőrizve, 24 fok körüli értéket írt az APU hőmérsékletére, viszont Windows alól eddig nem tudtam ellenőrizni az egység hőmérsékletét. AIDA64 ilyen 20 fokot ír folyamatosan...
GPU-Z-t előbb telepítettem, az pedig 60 C-ot ír a GPU-ra. Szóval a tippem, hogy épp akkor 50 fokos volt az egész...
Nem is ez a lényeg, hanem, hogy tudnátok valamit mondani, ami támogatja már ezeket az egységeket, és ellenőrizhető a rendszer hőmérséklete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Trollok komolyan
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motoros topic
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Milyen program, ami...?
- Macska topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest