- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Új hozzászólás Aktív témák
-
syl5
őstag
válasz
GeneraL_XTX #10872 üzenetére
"Mivel nem hinném, hogy valaki itt az AMD mérnökei között dolgozik "
Ebben ne legyél olyan biztos.
Ha jól tudom van Nvidia-s és AMD-s fejlesztő is fórumtársaink között.
Az már más kérdés, hogy nyilván ekkora cégeknél már kemény titoktartásik vannak. -
syl5
őstag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, hogyan állítsam be a konfigomat.
Köszönöm előre is.ASRock FM2A55M-DGS
A6-5400K
Transcend 4GB aXeRam DDR3 2400MHz KIT CL10
DVGA nincs!Procit nem szeretném tuningolni, gyári hűtő van rajta meg amúgy sincs szükség rá, egyedül azt szeretném elérni, hogy a ramok stabilan menjenek legalább 2133 Mhz-en. Most bármit csinálok 1600 Mhz-től nagyobb frekvencián fagy a gép, és minden kínja van. Jó lenne kihasználni a ramokat, de már agyfaszt kapok, plíz segítsetek.
Másik kérdésem meg az lenne, hogy találkoztatok-e már Asrock FM2 lappal olyan buggal, hogy 2133 és attól nagyobb memória frekvencián beragad az APU GPU órajele 400 Mhz-re. Vagyis nem is beragad, de ez lesz a max, 400-tól feljebb az Istennek se megy, ha 2133-on, vagy 2400-on van a ram.
-
syl5
őstag
válasz
TaylorXIII #10607 üzenetére
Ez igen hasznos tanács, köszönöm!
Ha megnézem GPU-Z-ben a mem sávszélt, akkor ott 128 bit-et ír.
Ez miért van? -
syl5
őstag
válasz
AgFRjkUZT_3 #10599 üzenetére
Inkább ilyen UEFI beállításokra gondoltam, hogy mit érdemes ki-be kapcsolni, vagy különböző tweak-ekre, amitől gyorsabb lehet a gép, vagy kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik.
Szoftverek. Mit érdemes felrakni, mit nem, stb. Driver DVD-ről csak a drivereket tettem fel. De lehet jobb lenne frissebbet, ha van.Ram igen mehetne még bele egy 4-es modul, de most erre futotta. Annyival többet ad, ha dual-ban mennek? Lehet jobban járnék 2x2 GB-al?
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Első APU-s konfigomat raktam össze.
ASRock FM2A55M-DGS
A6-5400K
Corsair Vengeance 1x4GB 1600Mhz CL9 1,5VProcin a gyári bordát, csak a bordát kicseréltem egy Phenom II X4 gyári bordájával. A venti maradt a hozzá kapott.
Netezés közben 40 fok körül van a proci aida szerint, 50 fok körül a gpu gpu-z szerint.
Aida stress test alatt 53-ra ment fel a proci.
Ezek jó értékek? Nektek is hasonlóak?Rég volt már AMD konfigom, ilyen APU-s meg soha, sandy intel IGP-s volt.
Van valami beállítás, ami fontos, vagy többet ki lehet hozni a dologból?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Intel Core i5-13500 OEM
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged