- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paqito
senior tag
válasz
fastleslie #97 üzenetére
Szia!
nf2-es lapod van, tehát a pci/agp freki fixálása nem gond. Ezt mindenképpen 33/66 MHz-re vedd, a feszt pedig 1,75V-ig emelheted nyugodtan. Próbáld a 11X200-as beállítást. Ha mázlid van, és ezzel a beállítással megy, akkor gyakorlatilag van egy 3200+ Bartonod, igaz 256 MB cache-el.
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
válasz
fastleslie #94 üzenetére
Szia!
Remélem atijo kolléga értékeli majd a segítségedet, csak az a bökkenő, hogy a kérdését 2005. januárjában tette fel, lehet azóta megoldódott már a problémája
Legjobbakat
Szerk: dokar , ahogy a régi pgsm reklám is mondaja: 8mp az 8mp...
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
válasz
fastleslie #94 üzenetére
nézted, hogy több mint 2 és fél évnél idősebb hozzászólásra reagáltál?
mod: -> off
[Szerkesztve] -
fastleslie
senior tag
Nem néztél el semmit! az 5200-as kártya valóban ennyire képes, de az egész FX sorozat elég kaki. (Bocsánat azoktól, akiknek még ilyen van!) A 3DMark 2005-ben egyik sem megy 1000 pont fölé (itt a nagyobb FX-ekre gondolok, még az FX5900XT is alig)
Szerencsére nincs nehéz dolgod, és nem is kell sokat költened, mert már sokkal jobb kártyák is bagóért kaphatók a Prohardware-n!
Ajánlom a 9600XT-t, 9800Pro-kat, 6600GT kártyákat. kb. 8-12 eFt körüli áron. És bármelyik is legyen, már nem a kártya lesz a szűk keresztmetszet, hanem a 2400+...
És egy kis segítség:
http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=153&card2=82
Itt megnézheted, a kiszemelt kártya valójában mire képes. Érdemes alant megnézni, az adott gyártó miben tér el a referenciaértékektől. pl. alacsonyabb órajelek stb. És kapsz egy tájékoztató 3DMark 2005 pontszámot is. Ez azért jó, mert be lehet határolni, játékok alatt kb. hogy fog teljesíteni. A 2003-om is jó kis teszt, de már nem aktuális, ha csak nem időutazó vagy, és 2003 és előtti játékokat nyaggatsz. (Ez nem szégyen, én is azt teszem! pl. Heroes4, Stunt GP ... És akkor ez a konfig állati erős hozzájuk!)
[Szerkesztve] -
fastleslie
senior tag
Hali!
Eljutottam oda, hogy most már úgyis mindegy, kisajtolom a Sempron 2400+-ból amit lehet!
Tud valaki segíteni, meddig érdemes elmenni? A RAM nem akadály, 1GB DDR400-as, tehát 200-ig mindenképp bírja!
Eredeti beállításai 10*166. Sajna a lap nem tud szorzót állítani, az FSB-vel és a procifeszültséggel tudok operálni. Most alapfeszen simán megy 10*188-on, mint 2600+. Gyári hűtéssel, de ha feljebb megyek, mindenképpen beleerősítek!
Szerintetek mehet feljebb? pl. 10*200??? -
busman
veterán
Nekem ennyin ketyeg Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Despy
tag
Úgy, hogy a szorzót nem változtattad, így elfogadható. Sajnos ebbe a lapba meg ugye hiába raksz gyorsabb memót, nem támogatja....
Szerintem nem olyan rossz. Amúgy meg 147 felett a K7S5A-k általában fagynak.
Most lehetne fikázni, hogy legalább 166 lenne jó szinkronban, de ez már azért így is egész jó, meghát aki le akarná szólni az is ránéz a lapra és azt mondja, hogy ettől ez egész jó. (Az nforce 2 tényleg jobb lenne...már az új se drága, de nem biztos hogy érdemes amiatt a +10-15% gyorsulás miatt venni nforce2-t meg memóriát. Kezdj el gyűjteni egy A64-re, ha összejön 25-30, eladod ezt (alap+proci+memo) és szerintem be tudsz vállalni egy A64-et lappal. Jobb mintha veszel 15-ért egy nforce2-t mert az most szerintem pénzkidobás lenne, nem lenne sokkal gyorsabb mint ez így....) -
Xelo
addikt
Nahh hali. Húztam a SpeedFan-nal.
Eredmény:
CPU: 146,7MHz
PCI: 36,7MHz
SDRAM: 146,7 MHz
2199MHz-en megy most a proci.
Ha ennél nagyobbra veszem lefagy a gép.
Ez milyen egy ECS K7S5A-tól és AMD 2400+-tól és 512 MB DDR 266 samgung-ramtól, és egy TT Smart & Silent VOLCANO 9 hütötöl?
[Szerkesztve] -
Despy
tag
Szerencsére még én sem voltam rászorulva, hogy biost cseréljek a lapomban, de nálam nem is lenne olyan problémás: Gigabyte=>dual bios
Amúgy nem nagy macera manapság a bioscsere se, de kiprobálhatod a speedfan-t is. A legújabb támogatja a K7S5A-t. Windowsban tudod állítani az fsb-t. Ennél eccerűbbet nem tudok.... -
Despy
tag
Ki is mondta azt neked hogy k7s5a ban nem lehet húzni?
Amúgy tényleg nem egy tuningalaplap, de minimális tuningot tudsz csinálni.
A lap maximum 150-en bootol, de legtöbb esetben csak 147-en. Utána windowsban feltolod 166-ra az FSB-t. Ja, ehhez tuning biost kell letöltened (ameddig nincs nforce2 jó ez), de szorzót sajna nem tudsz állítani itt sem...
Szerk: most látom 266-os a ramod... Az esetleg 333-ra elég. Az 166-os FSB, de ez se biztos a ram miatt. Tuninghoz szerintem mindenképpen min. ddr333 de inkább DDR400=pc3200 as ram kellene!
Tehát: a tuninghoz nem elég az alaplapcsere, vagy elégedj meg így a kibuherált 166-os fsb-vel, (ha egyáltalán viszi) vagy alaplap+memória csere.
[Szerkesztve] -
Xelo
addikt
Nahh sziasztok. Az AMD 2400+-omon meghalt a hütő, Spire volt. Most elmentem a MediaMarkt-ba(mivel más nem volt nyitva) és vettem 4990-ért egy TT Smart & Silent Volcano 9-et. Jól szuperál, csak kicsit hangos... Mivel most egy ECS K=S%A van a gépben ezért nem lehet húzni, de nemsokára fogok váltani valami nforce 2-esre. Azt szeretném kérdezni hogy ezzel a hütővel, az amd 24+-emmel és a mostani 512MB 266 DDR ramómmal a procból mennyit tudok majd kihozni??
-
Despy
tag
Vegyél gyorsabbb videókártyát! (A 9550 tényleg jó, de szerintem még a ahhoz sem lenne érdemes a procit húzni. Minimum egy ATI Radeon 9600 Pro vagy XT kellene, aminél már jelentene néhány FPS-t ha tuningolod a procit.) Én 2400+ -t csak amiatt húztam mert egyetlenegy játékban (Radeon 9200-m van), az volt a szűk keresztmetszet és nem a videokártya. Játék miatt lenne fontos nem? (Ha renderelés vagy űrkutatás akkor bocs... akkor van értelme ha tuningolod a procit)
-
spirit007
senior tag
Iszanyatosan gyorsan cseréld le a kártyát LEGALÁBB egy ATI 9550 -re !
Máris 2x gyorsabb lesz minden (3DM03 ~2500) , kis tuninggal meg akár 3X is
A procint teljesen értelmetlen húzni amíg ilyen VGA-d van .
Arra figyeljél , hogy 128 bit -es legyen a cucc , bővebben a 9550-ről szóló topicban már kivesézték a témát . -
atijo
csendes tag
Isszonyatosan kezdő vagyok a témában ugyhogy lenne pár kérdésem.Van egy a7v8x-x alaplap,amd athlon xp 2400+ proci,512 ddr,és sajna egy fx 5200-esem.Namost a proci 2000-en működik és ezt szeretném feljebb húzni.A problémám csak az hogy a szorzót nem engedi állitani ,ha meg felteszem a felkinált 2500-re a procit meghal.
A másik meg az hogy a 3d mark 03-as default beállitáson 988 pontot adott.Ez elég kevésnek tünik.Ennyire kaki lenne az fx 5200 vagy én néztem el valamit ,vagy esetleg olyan gagyi vagyok hogy valami nem stimmel a géppel? -
Despy
tag
Az enyém most 2258 on ketyeg.... Netezés mp3azás meg ilyesmi....
Ajánlom neked a speedfan 4.20 as verzióját. Megnövelt támogatottság: több mint száz thermal sensort és alaplapot támogat. Rengeteg márka és típus. Windows alól állíthatod az FSB-t...Símán 133-on szokott menni, ha játszok, renderelek, 150 vagy e felett... (plusz fesz nélkül) Sajnos azért elég meleg, de csak az alaplapom thermal sensorja szerint, ami min. 10-12 fokot felmér... Amúgy ez sok új biosnál tapasztalható.... Ne tojj be: Aggggyál neki feszt!!!!!!! -
nagyarcz
tag
csáó emberek!
volna egy kérdésem, szerváltam egy AthlonXP 2400+-t és hogyan tom felhúzni, me nekem max 2166MHz-ig engedi(Vcore-t hagytam alap 1,65V-on és az FSB:166-ra+ a szorzó 13*ra lett állítva)
az alaplapom ABIT NF7 (sima v. 2.0)
segítsetek
jah, és szerintetek megér egy MX460-as 6500Ft-ot? csak azé kell,hogy leteszteljem húzva
írjatok minél előbb -
Despy
tag
Az enyémnek is 2200-2300 Mhz között volt a vége. Amúgy van egy direkt ezzel foglalkozó topic... Asszem még nem zárták....
Ott rengeteg infót találsz. Tesztek után én is azt mondom: FSB emelés!
Pattogósabb a rendszer, mintha a szorzót emeled. (amit valahogy biztos meg tudsz oldani...)
11*200 pl. nagyon rulez lenne.... (Nekem sajnos a 200-as FSB-t 10*-es szorzóval se bírta, de ha lesz időm azért megpróbálom kihozni a 21*200-at....
Ja, a hűtő minimum rézmagos legyen Al+Cu (nekem réz van: HT101) vagy vízhűtés kell. Igloo meg ilyenek felejtős....
Nehéz egy ilyen procit elfüstölni, úgyhogy csapassad a tuningot!!!!
Aggggyál neki sok aáramot!!! -
Apuka
csendes tag
válasz
antikomcsi #67 üzenetére
Hi ! A lapon persze hogy tudok de minden lehetséges beállítást próbáltam már mechanikusra vagy high performacera állítani és mégsem indul el ! Nem tágít a 15-ös szorzó mellől
Pedig a BIOS ban van egy olyan opció is hogy ''Load High Performance/BIOS Setup Defaults'' ennek aktiválásával 2146Mhz-re állítja a rendszert de az elindítása után ugyanúgy 2004Mhz-en indul el a szekér
Ebből gondolom hogy fix záras a proci ! -
P.Dude
őstag
Az amd 2400-at meddig érdemes húzni?
Aztmondták nemlehet 2.4ghz-re. -
antikomcsi
veterán
-
al_age
senior tag
válasz
antikomcsi #59 üzenetére
ok, tisztázzuk a dolgot, remélme többször nem írok el semmit
szóval én legutóbb kb 2 hónapja procihűtő cserekor leírtam a prociról mindent.
a papíromon a lényeges dolog, 0522 állt
ugye ezt elírtam
utána rávilágítottak hogy az első kettő karakter az az év megjelölése, tehát 2005 nem lehet.
a cpu-n van egy matrica is, azt is leírtam anno, ezzel a felirattal: AMD 1999
ebből gondoltam nyilván akkor 99 lesz az a szám
viszont most hogy belegondolok lehetséges hogy a procin a 03-at néztem el 05-nek, szóval akkor szerintem 0322 lesz az az ominózus szám, de most már semmit nem mondok biztosra -
Apuka
csendes tag
válasz
antikomcsi #63 üzenetére
Na igen
Ezt eddig is tudtam a '' minden amit az amd xp-ről tudni akasz '' című nem mai keletű cikkből. De az én procimon az L1 hidak nincsenek átvágva
És ezért gondolok arra hogy az L3 vagy L5 generálja fixen a 15-ös szorzót
-
antikomcsi
veterán
Hali!
Olvasgasd ezt!
Bővebben: link -
Apuka
csendes tag
válasz
antikomcsi #61 üzenetére
Hi ! Én se a lapra gondoltam amikor azt írtam , hanem a procira ! Lehet nem eggyértelműen írtam le. Szemügyre vettem a procin a hidakat
milenne ha L3, L5, L12, L9, hidaknál az átvágottakat is rövidre zárnánk ? Vajon úgy bele tudna szólni a lap az állításba ?
-
antikomcsi
veterán
Hali!
Már megbeszéltük, de ismétlés a tudás anyja. A lapod nem állít be automatikusan szorzót, ha kézi beállítást választasz. Akkor te tudod beállítani, csak lehet, hogy a proci záras. Se szinkronba se sehogy nem fog elindulni 166x15 ön a gép, az túl meredek lenne neki. A proci feszültségét nyugodtan emelheted, az eddigi 0.05V emelés nem volt valami durva. Bár igazán jó eredményt alacsonyabb szorzóval tudnál elérni, de, mint azt már mondtad záras a procid, így sajnos csak feszültséget emelhetsz, és fsb-t amíg bírja. -
antikomcsi
veterán
Hali!
Ilyen proci nem létezik!
Vagy lehet 133x16, vagy 166x 12,5!!!
AXDA2600DKV3D 2600+ 2083MHz 12.5x
AXDA2600DKV3C 2600+ 2133MHz 16x
Megnézheted Te is, ha a procin az utolsó jelzés D akkor 166x12,5, ha C akkor 133x16. A feszültség mindkét esetben 1.65V! E szerint állítsd be és jó lesz. -
-
D4v3
őstag
Hi!
Nekem a procim 2600+, de csak 2400+on megy stabilan 133*15ön alapfeszen. Mennyire kéne emeljek, hogy menjen az eredeti órajelen?? -
al_age
senior tag
én 2200 mHz-en még próbálgattam 200x11-en vitte is, 3dmark le is ment gond nélkül, viszont játszani már el sem kezdtem. fura hogy a 2200 mHz-et még alap fesszel is bírta, 1,65 volttal. aztán visszaálltam alapórajelre, mert nekem egyelőre úgy érzem felesleges tuningolnom - nem játszok sokat
-
Apuka
csendes tag
Hi ! Az én procim ilyen : AXDA2400DKV3C AIXHB0328MPMW ! És tuti szorzózáras . 143Mhz-nél többet még nemtudtam elérni stabilan ?!
Ha valakinek van ötlete szivessen halgatom ! Köszi !
-
P.Dude
őstag
legalább 2.4ghz-re tudnám tuningolni.
De mér a 2400 a hamis az amd-be? -
Lord Zero
addikt
''nemtom mivel és hogyan kéne tuningolni'' - bios, fsb/szorzó esetleg fesz
milyen lapod van?
amúgy
Bővebben: link itt találsz véleményeket/tanácsokat
[Szerkesztve] -
P.Dude
őstag
Nekem Amd athlon 2400XP van csak nemtom mivel és hogyan kéne tuningolni.
Aki tudna segíteni nekem az szóljon.
Amd athlon 2400XP+256mb memo+Radeon 9600 256mb -
b0unCe
aktív tag
probald 10.5*200 at. nekem is ugy megy
e felett mar nem stabil valami miatt, de nem a proci a hunyo
(persze ez 1700+
)
szerk:
jo az alairasod
a 2400+ thortonok nagyn jo tuning potenciaval rendekeznek. es meg bartonosithatok is. az a kerdes hogy a tied thorton e vagy t-bred
[Szerkesztve] -
Sandstorm
tag
Hi All!
Egy kérdés:
Tegnap megpróbáltam meghúzni a 2400-es procim. A feszt feltoltam 1.85-ig, majd hajrá 2200Mhz!
Egy ideig ment is. Nekiestem Prime95-el tesztelni, hogy mennyire stabil. Természetesen elkezdett melegedni, de 61 fokot írt ki a szoftver, amikor a gép lekapcsolt, és csak vinnyogott. Szóval örülök, hogy jó a hővédelem, de akkoris... Nem hiszem, hogy olyan szar hűtőm lenne (GT Igloo 2410) és, hogy a melegedés miatt nem bírnám meghúzni a procit. Szóval mi lehet?
Eddigi teszt adatok: (NF7-S)
2200Mhz (133*16,5) 1,65V -> kb. 40 perc után kékhalál, de közben volt net, mp3, NFSU, minden ment hiba nélkül
2200Mhz (200*11) 1,65 -> Win boothiba
2200Mhz (133*16,5) 1,75V & 1,8V -> Minden király, de Prime95-ben hibázik
2200Mhz (133*16,5) 1,85V -> lásd fent
2000Mhz (200*10) 1,65V -> NO PROBLEM
Lécci írjátok meg, hogy milyen hűtővel tuningoltatok Ti! -
Supr@
senior tag
Na kihoztam a maxot belöle, bár a ramok eléggé visszahúznak, 272-n még stabilak. most megy a proci 2312MHz-n. Köszi a segítséget!
-
Supr@
senior tag
Megnéztem a gép kézikönyvét és kiderült, hogy csak 266-os ramok vannak benne. Ezeket kb. meddig lehet húzni fsb emelésnél?
-
Supr@
senior tag
Köszi
[Szerkesztve] -
evola
senior tag
Ilyen kérdésre is volt már válasz, de mindegy.
Annyit akkor már azért feltételezem tudsz, hogy az alaplap biosában hol lehet a szorzót és az fsb-t emelni. Ha ez stimmel akkor először megnézed a proci végét. Minden alapon csak a szorzót egyel nagyobbra állítod, majd teszt, hogy stabil-e a rendszer. Ha igen, akkor tovább emeled egészen addig, amíg össze nem omlik, fagy, vagy desktopra kidob a teszt. Ha ilyen van, akkor emelsz vcore-t a procinek és mehet tovább a szorzó emelés. Ez addig ok amíg a proci hőfokát úgy 60 fok alatt tudod tartani terhelve. Ha már fagy akkor az utolsó jó órajelet megjegyzed magadnak.
Ezután a szorzóval a procit underclockolod egy picit és az fsb-t kezded 3-5Mhz-s lépésekkel emelni szintén mindig teszt. Amikor ez is összeomlik már mondjuk a mem vagy a chipset miatt akkor az utolsó jó fsb-hez beállítasz egy olyan szorzót, ami nagyjából az előzőleg a procinál elért legnagyobb stabil érték volt. Ennyi.
A VGA húzására meg vannak progik, amikkel csúszkával lehet a gpu-t és a memót húzni. Itt is áll, hogy egyszerre csak az egyiket húzd és nézd meg a végét majd a másikat és teszt az állítgatás után. Itt lehet 5-10Mhz-s lépésekkel haladni és fagyás után visszavenni mondjuk 10-el a biztonság kedvéért, ugyanis gondolunk a nagyon meleg napokra is. -
Supr@
senior tag
hi all! Én még kezdő vagyok tuning téren, kivancsi lennék h mit tegyek a tuninghoz? Konfigom: asus a7v8x-x, 2400xp, 512mb ram 2700, gffx 5800u
-
CDColt
tag
Zalman 7000Cu. 57 fok körül mozog minimális fordulatszámon, max terhelés mellett. Egy Aerogate II ventiszabályzóval tudom a fordszámot állítani. Gyk. hangtalan a gép valós 2400GHz mellett. Még soha nem fagyott le, nagyon stabilan működik.
[Szerkesztve] -
CDColt
tag
Azért nem szeretném leégetni a cuccost
[Szerkesztve] -
CDColt
tag
Evola: látom nyomod te is rendesen a gázt
http://static.prohardver.hu/pics/smileys/smile.gif
http://static.prohardver.hu/pics/smileys/smile.gif
Figyusz, szerinted meddig lehet felnyomni...? http://static.prohardver.hu/pics/smileys/devil.gif
http://static.prohardver.hu/pics/smileys/devil.gif -
CDColt
tag
A kuriózum kedvéért most nyomtam fel 15x160=2400-re a sima 2400 Tbredet. AMD rulez!!!
-
evola
senior tag
2408 MHZ 1.850 volton.
-
CDColt
tag
2300-an fut nalam (stabilan)
-
Sonic13
tag
Hello mindenkinek!
Az itt a nagy kérdés hogy Ti (akinek van ilyen procija) mennyire tudtátok tuningolni és milyen alaplappal?Mert most én rendeltem egy ilyen procit csak nem tudom hogy az én SOLTEK SL75 DRV4-es lapommal meg az 512 DDR 2100-as Hyunix memómmal mennyire számíthatok majd?
A válaszaitokat előre is kössz!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- Asztrofotózás
- Tőzsde és gazdaság
- Léghűtés topik
- További aktív témák...
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Crucial 240GB SSD eladó
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest