- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmz
aktív tag
válasz
Keresztapa24 #74 üzenetére
Sebaj.. inkább kérdezz 2x minthogy 1x kinyird a géped...
tudod már hán MHZ-en megy a ramod? -
Keresztapa24
tag
Köszi szépen és bocs hogy ide írtam de még ''újonc'' vagyok nem vágom annyira
-
Hmmz
aktív tag
válasz
Keresztapa24 #72 üzenetére
És ide irtad az A64 topikba?
elöször sztem nézd meg hogy TÉLLEG 266-on megy e az eredeti ramod...
ha igen, akkor nyugodtan beteheted mellé, max az időzitésekkel lehet gond, de ettől nem ''szokott'' elfüstölni, max nem indul el....
de ha még azokat is megnézed elötte akkor jársz a legjobban... -
Keresztapa24
tag
Bocsi hogy ide írok,de lenne egy kérdésem : van egy 512 MB-os DDR 400 Mhz es ramom...betehetek mellé egy 256 MB-os DDR 266 mhz es ramot? nem füstöli el vagy ilyesmi? kezeli az alaplap 266-400 mhz ig a ramokat.... simán használom nincs húzva semmi sem!!! Valaki mondta nekem,hogy amúgyis 266 mhz en mennek a ramjaim mert celeron procim van...
-
almi
senior tag
Nah látom ez a topic is kihalt !!!
-
almi
senior tag
És ha pl húzni akarom és veszek bele egy 566 osat akkor azt meddig húzhatom hogy szinkronban menjen??Kicsit kezdő vok még a témában de tanulgatok
-
almi
senior tag
Aha köszi!Szal ha 1 kicsit már húzni akarom majd a proct akkor több Mhz-s ram kell.
Az pedig drágább -
almi
senior tag
Sziasztok!Lenne 1 kérdésem!
Nemsokára eszek 1 3000+ os Athlon64 et!ha veszek mellé 512 400-as DDR-t akkor azt mány Mhz-n kell járatnom , hogy szinkronban járjon a procival? -
MUŁĐER
addikt
helló
lenne egy kérdésem:
939 socketes (azaz dual memóvezérlős) AMD64 menni fog 3 memómodullal?csak mert az MSI honlpaján nem ajánlják így használni...ez vajon MSI specifikus dolog,vagy minden mobo-ra igaz? (csak mert csak az MSI lapján láttam ezt...) -
Loretto
veterán
El tudnád küldeni újra? mert nem jött semmi.
vagy ide a fórumba, ha publikus.
-
HERR Z
veterán
ha csak 03 fagy akkor nincs baj, az Janesznál és nállam is sokkal tovább bírta a tuningot -ott is lefutott ahol a 05 már nem- ezért én inkább a 3dmark05-öt mondom hogy nézegesd hogy stabil-e...
Jah és 1.65V-ig/1.55+8.3%/ bártan emelheted szerintem a feszt
De mindemellett azért nézz meg 1-2 játékot is azok is fontosak, bár ha 3-4x lefut a 05 akkor már más se nyafog
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
Sir Riccio #43 üzenetére
F6 volt alapból, feltettem az f8-at, de az se segített.
Manual 200-al müxik stabilan, szóval nem izgat halálra... (Meg nem is enyém a gép, csak másnak dobtam össze sajnos.)
[Szerkesztve] -
Gomezz
senior tag
Köszi!
Már fel is raktam.
Beállítottam 10x240 -re így a 3db ram kerek 200 lett.
Sajnos nem sokáig örülhettem a 3DMark05 végig ment de a 03-mas nem.
228x11=2500 is ment de a 03mas ott is hibázott.
Szerintem a proci bírná de az alaplap tényleg nem bírja kezelni 200 frekin a három ramot.
[Szerkesztve] -
Janesz
őstag
elküldöm mailben mindkettőt!!
szerintem kicsit jobban megy a cucc az 1.55b-val de abban idióta módon van jelölve a procifesz ugyanis nem egyszerűen 0,05 lépésekben tudod emelni 1,7voltig hanem 1,55v a max amit tudsz adni simán és %-onként tudsz még emelni rajta....de így is ugyanaz a végeredmény nemtudom mi értelme volt ennek....tehát alapfesz+10%=1,65v
ja most nézem,hogy 1.52 nincs meg nekem letöröltem véletlenül a multkor....de az 1,55b megvan...és az jobb is... -
Janesz
őstag
2700-at itt a lakásban is megy egyszerűen úgy,hogy szorzó 10-en fsb pedig 270-en van....procinak 1,55+10% feszt adok (1,7v) de ekkora tuning már csak az 1.52 béta vagy 1.55 béta biossal megy...a gyári 1.4-essel még 2500-at sem ment a procim....
sajna az 1mb kesses procik nem nagyon húzhatók rommá...legalábbis nagyáltalánosságban mondom,hogy nem húzhatók annyira mint az 512kb kessesek...de egy próbát megér.... -
Sir Riccio
addikt
Az s754-es lapok nagy része igy a tiéd is ha két memória modult lát / auto/ állásban alapból 333-ra detectálja és állitja be a mem vezérlőt akkor is ha azok esetleg 500-asok vagy magasabb orajelre készültek. Igy van ez a DFI-nél és az ASUS-nál is. Biosban manuálisan beállitva müködik rendesen. A gondodat megoldja a bios frissités ha letöltöd innen az F6 verziót.
http://www.giga-byte.com/Motherboard/Support/BIOS/BIOS_GA-K8NS%20Pro.htm -
L3zl13
nagyúr
Gigabyte K8NS-Pro alaplapban A64 3000+ & 2x512/400 Kngmax memória.
Auto beállításon 166-on mentek a memóriák, ha 2 modul volt benne. Ez akkor most hiba?
Vagy mitől függ, hogy 2 modulnál lejjebb viszi-e a memória frekit, vagy sem?
(1 modulnál 200-on megy auto, és manuálisan belőve a 200-at megy rendesen 2 modullal is, csak érdekelne a dolog.) -
Gomezz
senior tag
Köszönöm az infókat
Megnyugodtam, ezekszerint ez így normális és ez volt most a lényeg.
Azt nem értem hogy az MSI-n miért van csak 3 ram slot ha páratlanban nem igazán tuti a dolog.
A megoldást a 2x1GB ramban látom, sajna a 3db ST ramot el kel adnom -
Janesz
őstag
azért ez a rakás....duma kicsit erős volt...nekem pl:s754-es A64 konfigom van (tehát duál nélküli 512kb kessel rendelkező) és a fórumon talán 1-2 A64 s939 üti be ugyanis az enyém megy 2700mhz-en is és ehhez már legalább 2600-on menő s939 kell,hogy beüsse abból meg 2-ről tudok itt a PH!-n...
amd szerint a duál memvezérlő (ugyanúgy mint korábban az 1mb l2 kess) 200mhz-et kompenzál a nem duálhoz képest tehát egy duállal felvértezett s939 3000+ (ami ugye 1800mhz) elvileg egy s754-es 3000+ (ami ugye 2000mhz) van egy szinten....csak ezt amd bácsi nagyon benézte ugyanis ez inkább 100mhz-et kompenzál 200mhz helyett!! -
CyB
csendes tag
bocs a figyelmetlenségért, csak beledumáltam olyan témába amihez nem értek... a lényeg amit ki akartam fejezni hogy szerintem (tapasztalat nincs) az A64 jobban szereti a páros ramokat... nem tudom milyen az alaplapok működési elve, meg az A64be épitett mem. vezérlőt se én csináltam, szal totál nem értek hozzá, de ami biztos nekem az asus alaplapom nem szerette ha páratlan volt a ram benne... egyébként A64 csak 939-es van (a többi egy rakás.... szerintem)
[Szerkesztve] -
stgellert
aktív tag
Hmmm, akkor tessék semmisnek tekineni amit írtam, nagy hülyeség
(bár azt hittem, bár a hit nem minden, hogy az alaplap a hunyó)
-
Janesz
őstag
ha kicsit figyelmesebbek lennétek látnátok,hogy s754-ről van szó ami
1. nem intel p4p800 tehát a 4 memófoglalatos lapokkal ami ráadásul nem is ugyanolyan platformhoz van ne hasonlítgassuk már
2. nem s939 ről van szó tehát duál nincs!!
bios frissítés nem segít mivel a prociban van a memvezérlő nem a lapra integrálva...
egyszerűen ezt el kell fogadni,hogy 3 memóriával a memóriákat visszaosztja 166 (333mhz)-re ez csak úgy tornázható feljebb mondjuk 400mhz-re ha az fsb-t arányosan növeled de az sem lesz túl jó mivel a memória és a proci nincs szinkronban....
amúgy meg a félelmetességről annyit,hogya duál (s939) és a nem duál(s754) között a everest/aida memória írás olvasást leszámítva szinte észrevehetelen a különbség...(max5%) mindezt persze azonos órajelen értem.... -
stgellert
aktív tag
Izé, mondjuk D-vel használom, de úgy látom, ez a problem alaplap függő.
-
CyB
csendes tag
Az A64 félelmetes dual channel-el, szal 2 db ram elég bele... vegyél nagyobb ramot, ha kevés a 2
-
stgellert
aktív tag
Írj, ha az segített neked, nekem az alaplap doksija írja, hogy a ramokat a magasabb órajelhez csak párban szabad berakni, 1 master bank, 3-as masterbank (a 2-4 a slave). Ha hármat teszek be, akkor a két azonos órajelű megy az 1-3ba, a maradék meg a 2-be, de akkor nincs magasabb órajel (asus p800).
-
stgellert
aktív tag
Hihető, az ASUS p800 doksijában írják kifejezetten.
-
Janesz
őstag
vegyél ki egy ramot és láss csodát....(tudom mert én is kipróbáltam 3 rammal és akkor visszaosztotta a ramokat 333-ra és hiába volt benne több ram mivel aszinkronban ment és nem is olyan magas órajelen igy még roszabb volt mint 2 rammal!!
de amúgy a leírásában a lapnak benne is van,hogy ha 3db 2 oldalas memót teszel be akkor csak 333-on fog menni mindegyik... -
Janesz
őstag
A64 procikank beépített memóriavezérlője van és éppen ezért 200,166,133,100 mhz-es osztók vannak benne gyárilag ha bármelyikre teszed és emeled az fsb-t arányosan emelkedik ez is...pl ha a ram osztót 100-ra teszed és a proci fsb-t pedig mondjuk 300-ra akkor a ramod 150-en (vagyis mivel ddr ezért 300mhz-en fog menni!!) remélem érthető voltam...
-
Janesz
őstag
-
Gomezz
senior tag
Proci kontra DDR RAM kérdés:
Én naiv azt hittem, ha van egy AMD 64 3400 procim aminek az alap frekie 200, akkor a RAM 2x200-on fut.
Ehhez képest a Biosban a Cell Menu alatt a Current DDR Clock 166
Ha pörgetem a procit 218-ra akkor 181.
Ami nem 400 és nem is 200, most mi van ilyenkor
Ja az alaplap MSI K8N Neo Platinium
A DDR RAM 3db 512/466 Super Talent elvileg még az 520 is bírja.
Minden automatára van állítva.
Ha ez így normális akkor nincs kérdésem de ha nem segíthetne valaki hogy lehett ezt beállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest