- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hozok egy-két koncertfotót, első próbálkozás a témában, így közönségből fotózva. Van közte vállalható?
-
törölt tag
Nem is érdekli őket általában, hogy hol járnak és mit látnak. A legtöbb kínai csoportnak ezért marha egyszerű idegenvezetést tartani, csak pár mondatot mondasz egy helyről: ez itt XY templom, fotózzatok, aztán vissza a buszra. Úgyse figyel rá senki, csak az a lényeg, hogy ha az előzetes útvonaltervben szerepelt, akkor muszáj megjárni, lefotózni, és kész. Elég kiborító.
Kint még rosszabb a helyzet, mert helyben többen utaznak, ez egy 20-30 méter széles sétálóutca akar lenni példáulg.killer: Szerintem nem nézegetik, csak mutogatják másoknak. Felkerülnek a képek dögivel valami közösségi hálózatra, aztán lehet lájkolni.
-
törölt tag
Áh, nem minden beállítással, leginkább csak full automata módban
Amúgy ez a másolás komoly tud lenni keleten, Shanghai mellett volt egy park, ahol 1:1 másolatai voltak híres helyszíneknek, volt Hősök tere is. Guilin mellett egy turistafaluban meg van Lánchíd másolat, bár az csak az egyik hídfő, nem a teljes híd.
-
törölt tag
válasz marcitp #41615 üzenetére
Ez a szörny nélkül lefotózva is érdekes lenne Milyen növényen ül amúgy? Meghozod az ember kedvét a makrózáshoz, pedig már kezdtem letenni a makró obiról
catroot: APS-C vázhoz én is 35-öt, meg mellé egy 50-et, vagy akár 85-öt választanék
TigerCat: Olyat is lehet, hogy megkérsz 1-2 embert a fórumról, vagy ismerősök közül, hogy üljetek össze egy sörözésre, hogy legyen egyszerre jelen DSLR és MILC is az asztalnál, akkor meg tudod élőben fogdosni őket, és ki tudod próbálni.
A fotósbolttal nekem az a bajom, hogy ott általában a vásárlásra akar majd rábeszélni a boltos, ami nem feltétlen segítség -
törölt tag
válasz TigerCat #41594 üzenetére
Van előnye és hátránya mindkét rendszernek. Amiről én elsősorban beszéltem, az mondjuk a méret. De hogy fair legyen a hasonlítás, tessék egy másik MILC keresővel.
Az a legjobb fényképező, ami nálad van. Jelen esetben neked az iphone. Egy ilyen Nikon nem biztos, hogy nálad lenne. Nekem hasonló méretű Canon volt, az év 95%-ában otthon pihent, mert az általad választotthoz hasonló utazó zoom társaságában kilogramm felettire hízott súlyt nem szívesen tettem be táskába, hogy hátha fotózok vele. -
törölt tag
válasz TigerCat #41584 üzenetére
Én nem feltétlen vennék tükröst manapság már. A nagy és nehéz gépet esélyes, hogy keveset hurcolnád, akkor meg minek? Szerintem kezdésnek (akár használtan) egy kompaktabb MILC, amit tudsz hurcolni magaddal, sokat használod, és közben kiderül, hogy mi az, ami hiányzik belőle.
-
törölt tag
válasz vodkaboy22 #41444 üzenetére
A GIMP egy képszerkesztő, nem kifejezetten utómunkára van, bár a legtöbb dolgot meg lehet benne oldani. Ha nem akarsz egy 50 ezer forintos programot szerezni az ilyesmihez, akkor van sok ingyenes is: Darktable, RAWTherapee, Photivo, stb.
-
törölt tag
Hát, ha amúgy is kisajátítottátok pár percre a fotózáshoz a helyet, akkor simán mehet szerintem a lámpa lengetés
A kompozíciót azért írtam, mert hasonló helyzetben én valószínűleg úgy csináltam volna, de nem biztos, hogy jól. A felül szűkebb azért is jutott eszembe, mert bár a CocaCola felirat sávjában levő dolgok kellően ingergazdagok, de alattuk ott az az üres falfelület, ami kicsit leválasztja a kép tetjét az aljáról, amiben amúgy a lényeg is van (a pár). Szóval én szerintem valahol úgy próbáltam volna egy 16:9 körülit vágni belőle, hogy a fentről belógó lámpa alatt valahol. Vagy 2:1, de akkor tényleg kell több oldalra, plusz akkor talán érdemes kimozgatni a párt középről kicsit?
Mondjuk szívesen nézek ilyen témákat, mert ahány ember, annyiféle hozzáállás, jó megnézni, hogy mások hogy csinálják. -
törölt tag
Az a felső lámpa elég zavaró valóban. Kicist meglendíthetted volna, hogy kisebb felülete legyen a képben (és akkor odafelé lendülésnél még meg is világítja neked szelektíven a párt).
Illetve a kompozícióról (combnál végva a pár, felül rengeteg hely) kicsit azok a turistás képek jutnak eszembe, amikor valaki bepózol egy híres táj/épület elé, és úgy akar fotót magáról, hogy közben minél több látszódjon az arcából és a helyszínből is De ez valószínű, hogy csak az én problémám amúgy... Szóval ha már kettévágtad őket, akkor nem lenne jobb felül is szűkebbre venni?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz randras_83 #41007 üzenetére
Ha beállított kép, akkor én azt a MiBandet levettem volna, mert nem valami szép, és nem is illik a ruha stílusához Meg a felemelt kar szerintem jobban nézne ki, ha fókuszban lenne.
-
törölt tag
Igen, én elhiszem, hogy ilyen színű. Viszont ha megnézed, akkor a linkelt képeken vannak árnyékok, tükröződések a vízfelszínen, amiktől beleillik a környezetbe. Lehet, hogy akkor ott pont olyan napszak volt, ahol pont úgy sütött a Nap, hogy pont sem árnyék, sem tükröződés nem volt, csak ettől számomra olyan szürreális hatása van a képnek.
-
törölt tag
Hmm, és szűrővel is ennyire tökröződik? Azt hittem, hogy jobban vissza lehet venni (mondjuk én csak most kezdtem el próbálgatni a cpl témát). Lehet, hogy a gradienstől, viszont azért nem szép, mert beszürkül tőle a sarok, mellette meg szép kék. Tudom, hogy nem jó dolog a kiégés sem persze.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz copass #40514 üzenetére
A kritika viszont akkor jó, ha építő. Egy kezdő nem feltétlen látja, mi a hiba a képeiben. Nem kell regényt írni, de a shiftdel kicsit szűkszavú.
Egyébként szerintem sem szükséges, hogy még tovább fragmentálódjon a topik. Sőt, még a haladó topiknak külön sem feltétlen van sok értelme 2-3 ember miatt, aki még tesz be oda tartalmakat. Az a kis fotós közösség, aki jelen van a PH-n, simán elférhet akár egy topikban is. Ha meg mondjuk látni sem bírod a képeimet (a példa kedvéért), akkor ott a rejtés funkció prémium tagoknak, vagy a tovább görgetés mindenki másnak.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Köszi a véleményeket A vágásban sajnos nincs több, sőt, igazából nincs is vágva a kép. A helyszínen nem mindig tűnnek fel az ilyenek sajna.
A színeknél valahogy mostanában tetszenek az ilyen majdnem FF, de azért pár helyen mégis színes képek, bár sokadszorra megnézve ezen a képen talán tényleg kicsit sok lett belőle. Egyébként zárójelben jegyzm meg, hogy az ázsiai szépségideál ilyesmi, fehérített bőr. Élőben is gyakran nagyon túlzásba tudják vinni.marcitp: Köszi Ez olyan hosszabb időintervallumot átölelő sorozat arról a helyről, közel 5 évet éltem kint, így könnyebb megtalálni az érdekesebb témákat. Mondjuk abban a városban nagyon nagyon sok téma van utcafotóra, európai szemmel majdnem minden érdekes/kirívó.
-
törölt tag
válasz jjeahh #40286 üzenetére
Nekem tetszenek amúgy, nem konkrétan egy-egy kép, hanem úgy az egész hangulata, és a színek. Nem mondom, hogy díjnyertes fotóként lehetne őket eltenni, de mondjuk kicsit ha piszkálod még a kontrasztot, szaturációt, akkor nagyon kellemes háttérképeket lehet belőlük gyártani
-
törölt tag
Jó, nem gondoltam ám komolyan Bár ennyi pénzért még érdemes felhajtani egy köztévés embert, akinek a nevében lehet nevezni, aztán megosztani a díjat.
-
törölt tag
Ja, érthető így már.
Viszont MILC-en nekem ez nem tűnik annyira praktikusnak, mivel eleve olyan kicsi a váz, hogy ha kézben is akarom tartani, és egyszerre két gombot akarok elérni (nyomva tartani), akkor nagyon kicsavart fogás kell hozzá (plusz a hátső gombok nem olyan pontosak sajna az EM10-en, a kép visszanézése például van, hogy csak második-harmadik lenyomásra reagál).
Nekem egyelőre kényelmesebbnek tűnik egy S-AF+MF mód, meg esetlegesen AF-L gomb ilyen vázon. -
törölt tag
válasz Real_Necro #40120 üzenetére
Mondjuk én a hátsó gombot nem használtam még soha, azért kérdezem, hogy milyen előnyöket rejteget ha egyáltalán). Az expo gombnál csak az szokott bosszantani, hogy néha a váz úgy dönt, hogy nincs fókusz, és nem hajlandó exponálni, hiába nyomom le teljesen a gombot. De ettől még a fókuszálás az működik azért általában.
-
törölt tag
válasz KelemenUhr #39922 üzenetére
Köszi
A zajszűréssel még küzdök. Egyelőre ilyet sikerült kihozni a képből, ahol nem mosódnak el a részletek a túlzott szűrés miatt. Ez nem beállított kép, hanem pillanatfelvétel, így nem tudtam hosszabb záridőt használni, az obi pedig f2,8-as, így az ISO ment fel sajna. Ha a 45/1,8-cal fotóztam volna, akkor mehetett volna eggyel lejjebb az ISO talán.*Ropi*: Ha a homloka sok, akkor nem felülről kellene vágni? Vagy úgy gondoltad eredetileg, hogy alul-felül is?
-
törölt tag
Ez mennyire vállalható?
[link] -
törölt tag
válasz marcitp #39682 üzenetére
Nem is azért írtam, mert bántó lett volna a véleményed, csak inkább arra gondoltam, hogy manapság sok embernek ennél furább dolgok is már művészetet jelentenek. Mondjuk most pont nem jött be, mert a kolléga nem úgy tekint rájuk, mint elvont művészeti alkotásokra.
Egyébként szerintem az első és harmadik még akár ilyen korszak fotónak is jó, amire mondjuk 20 év múlva úgy nézel vissza, hogy jé, akkor mindenhol ilyen narancs korlátok voltak a buszon, vagy milyen jellegű ruhát viseltek az emberek. -
törölt tag
válasz marcitp #39678 üzenetére
Ha már 100 éve művészeti alkotásnak tartanak egy falról levett piszoárt úgy, hogy sem az elkészítésében, sem a kitalálásában semmi szerepe a művésznek, akkor nem tudok rossz szót szólni az ilyen témájú képekre sem.
-
törölt tag
válasz contaxg #39650 üzenetére
Az tudatosnak számít, ha azt mondom, hogy így tetszettek?
Egyébként ezek csak jpeg-ben voltak meg, tehát a vázból így jöttek ki, AWB, vagy valami ott helyben beállított WB szerint. Utólag ezen nem sokat állítottam.jjeahh: Az ilyen szórt fényekkel és köddel/füstel mindig meggyűlik a bajom. Élőben az ember szeme jobban átlát a füstön, nem vesznek el annyira a részletek, és ezt nem igazán tudom egyelőre, hogyan lehet fotón megoldani. Van valami trükk, amivel javítani lehet az ilyen fotókon? Vagy inkább (tájképnél) bracketing kell, és több képből összedobni?
belovary: Keszthelyi móló? Egyébként nekem tetszik, bár tényleg kicsit "világít" az épület, meg nálam sávosodik a Hold fényudvara, az tényleg olyan, vagy az én képernyőm nem jó?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz belovary #39647 üzenetére
Köszi
Igen, sajna esős idő volt, ráadásul az egész völgyben aratás után a parlagot égették, így a füst és a szürkés ég kombinációja elég fakó képeket ad. Járt erre pont egy barátom talán egy hónapja, és neki is hasonló képei voltak, szóval lehet, hogy itt soha nem jó az idő
-
törölt tag
Elsősorban vágással nem voltam elégedett a gépből kieső képeknél, kellett kicsit igazítani rajtuk, meg szűkebbre is vettem kicsit mindkét képet. Igazából a másodiknál én úgy akartam volna (hát, így utólag átgondolva), hogy a kislány keze legyen benne teljesen, de az eredeti képen nem fért úgy el, és nem akartam a kézfejet félbevágni. Illetve kellett rajta nagyon élesíteni, mert a spot fókusz a fülére/hajára ment, a szeme enm volt elég éles sajnos, így most elfogadható. A póz valóban jobb lenne, ha egymásra néznek, bár a kislány igazából csak álmosan bambult egy irányba.
Van még néhány tájkép erről a helyről, amit előszedtem, bár elég rossz idő volt: [link], [link], [link], [link]
Még vissza akarok valamikor menni ide, mert nagyon tetszik a környék.
-
törölt tag
Ez a hullámvölgy többek közt annak is tudható be, hogy például tőled, meg úgy általában attól a pár tagtól, akik igazából a profi fotósok topikba képelhetnének már, nem látunk annyi képet mostanában.
Egyébként abban azért igaza van a kollégának, hogy a shiftdel az igazából semmilyen formában nem segítség. Ez kb olyan, mintha úgy edzenél egy nálad jobb partnerrel, hogy az folyton kiüt első mozdulattal, majd magadra hagy, hogy gyere vissza, ha már elég jó vagy hozzá. Ez nem valami hasznos*Ropi*: Nem tudom eldönteni, hogy ez a kép (39576) vicc akar-e lenni, vagy komoly Mintha az összes létező PS effektet egy képbe sűrítették volna.
-
törölt tag
válasz marcitp #39351 üzenetére
Igen, egyelőre nem igazán tudok mivel makrót lőni, ez is közgyűrűvel készült próbálkozás, de nem tudom belőle kihozni azt a szép hatást, amit szeretnék (meg amit másoktól látok). Megpróbálok majd egy makró előtétlencsét, vagy ha az sem jön be, akkor végső esetben egy makró obit majd. A másiknál az bosszant, hogy így kicsit sötét szerintem, de ha húzok a shadows szinten, akkor meg aurája lesz a virágnak.
Majd próbálkozok még, udvari virág, tényleg nem repül el. -
törölt tag
Szerintem is talán a hátteret lehetne kicsit jobban mosni, csak akkor gondolom az eső is kevésbé látszana. Amúgy persze nagyon tetszik így is Ilyen esőt még madarak nélkül is szívesen látnék képeken
Amúgy miért baj az, ha nem szabályos képarány? Én sosem figyelek erre, bár lehet, hogy hiba, de mindig úgy próbálok vágni, ahogy szerintem a téma kívánja, nem ahogy az LCD gyártók tervezték[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz contaxg #38950 üzenetére
Sokmindent lehet, ha lenne nagylátó Zuiko obim például... Mondjuk nem is vittem magammal mást a kistelén kívül, mert esküvőre mentem (vendégként), és gondoltam, hogy úgyse leszek elég közel az eseményekhez, hogy nagylátóval fotózzak.
Legközelebb majd megpróbálok valami olyasmit. -
törölt tag
...és psycroptic: Köszi a véleményt
Az aurát sokszor benézem sajnos, nagyban nekem nem annyira feltűnő, a kis képen jobban látszik valamiért. A témához annyit, hogy ez a buddhista szerzetes szobra a Nyugati utazás regényből, aki Indiába ment a szent tekercsekért, a szobor környéke pedig turistás játszótér, azért van tele mindig papírsárkányokkal.
-
törölt tag
válasz fattyu #38793 üzenetére
A megmondóembereket soha sehol nem szeretik, sem tudással, sem tudás nélkül Mondjuk a te egysoros beszólásaid általában sírvaröhögősek, nem is értem mostanában hova lettek, mert annyira találóak szoktak lenni, hoyg nem lehet rajtuk megsértődni
(#38803) Balinov: Szerintem nagyon jó lett, jók a színek, kontraszt, élesség. Ez is olyan kép szerintem, amit tökéletes például háttérképnek betenni, mert nem akar kényszerűen mondani valamit, viszont jó ránézni, mindig, amikor meglátja az ember, akkor pár másodpercig elmereng rajta, aztán teszi tovább a dolgát.
Kicsit nekem jobban tetszene, ha az előtérben levő ágak mind élesek lennének, de amúgy így is teljesen jó. -
törölt tag
válasz Balinov #38740 üzenetére
Igen, lehet, hogy jót tenne neki egy kis tér balra Mondjuk az ilyen sűrű és finom mintázat miatt, ami ráadásul nem is szabályos annyira, szerintem a színek segítenek a szemnek fogást találni rajta. Viszont színesben meg teljesen más hangulata van a képnek. Néha én is küzdök a problémával, hogy egy-egy utcafotó nem jó színesben, de a téma mintázata miatt FF-ben nem kellemes a szemnek, amolyan "hangyák háborúja", folyton ugrál a szem, nem tud megpihenni egy ponton, vonalon, ahogy mondjuk az első képen, amit beszúrtál.
-
törölt tag
válasz jjeahh #38662 üzenetére
Az első kettő bejön Az ilyen kontrasztos FF képek mostanában valamiért nagyon tetszenek. Illetve az elsőnél, bár ez szerintem teljesen amatőr hozzállás lesz részemről, de nekem marhára tetszene, ha lenne még oldalt jobbra üres terület, hogy kicsit levegősebb legyen a kép. Mondjuk kb annyi, amennyi a vállától a kép széléig van.
-
törölt tag
& Econ: Hoppá, az a CA nagyon ottmaradt Az ég amúgy az én hibám, kicsit megcsúszott a Highlights, olyan 50%-os méretben (ahogy a képernyőre kifért a kép) nem látszott durvának, utólag én is néztem a bélyegképen, amikor betettem ide, hogy valami nem stimmel.
Csináltam belőle egy javított változatot, ez így vállalható?Egyébként a CA-t mivel szoktátok korrigálni? A Darktable automata szűrőjével nem tüntette el teljesen, utána képszerkesztőben még csak azon a részen visszahúztam a szaturációt, így nekem megfelel, de nem vagyok benne biztos, hogy ez a legjobb módszer.
-
törölt tag
válasz Adamis #38236 üzenetére
Hát, nekem ezek közül egyik sincs Jó, csaltam kicsit, a RawTherapee fentvan, de nem használom. Darktable van és Krita, de ez utóbbit sem használom utómunkára. Nem szeretem amikor a tökéletesebb eredmény reményében kiretusálnak a képről részeket (pad, kábel, oszlop, ember). Onnan már "csak" pár kattintással több, és megrajzolhatod az egészet Photoshopban, nem is kell fényképező. Persze ez csak az én véleményem
-
törölt tag
Big-Lacos: Köszi Azt az embert legfeljebb levágni tudom mostmár. Van több kép is ebból a szögből, de mindig belemászott valaki a közvetlen előtérbe, ezt az egyet kivéve.
sixpak: Shanghai. Az ikonikus épületek a másik parton vannak (vagyis azon, ahonnan fotóztam).
szaki1986: Van esti fényes is (nem pont ugyanaból a szögből), de nekem az nem tetszik valahogy annyira. A szmog miatt nehéz szép naplementét fotózni
Fandango + Lassú víz: Köszi! A zaj engem is zavar 1:1-ben, de hogy a topiktárs szavaival éljek, ha egy 30 centis dildoval közelítenek hátulról, akkor sem találom Darktable-ben a zajszűrés opciót Rawtherapee-ben megvan, kicsit jobb lesz, viszont ott meg a színeket nem tudom úgy belőni (meg úgy általában a Darktable után semmit nem találok, hogy hol van).
Egyébként a kép teljes szembefényben, viszonylag lapos szögben sütő napfénynél készült, szerintem ez is benne lehet, hogy nem bírta a szenzor.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz randras_83 #37915 üzenetére
Igen, érdekes hatás, csak szokatlan, mert az ilyesmit általában simán fekete-fehérbe teszik legtöbben, vagy ritkábban szépiába, ez meg pont olyan színes is, meg nem is, golyózik tőle a szemem, ha sokáig nézem
Hozok én is egy képet, egy kis tavaszi letargia:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz randras_83 #37911 üzenetére
Engem kicsit zavar a színe. Illetve ahogy már említették előttem, a hátteret nem lett volna rossz kicsit elmosni, odahúzza az ember tekintetét.
Egyébként a főtéma tetszik, a szög is jó, a fények is -
törölt tag
válasz jjeahh #37685 üzenetére
jjeahh, Balinov: Itt sem ismerek igazán olyat, akivel lehetne mászkálni, az egyetlen fotós haverom hazaköltözött az ősszel, azóta alig voltam képelni Mondjuk itt természet kevesebb van (elérhető közelségben), ezért is inkább utcai fotóval próbálkozok, mert annak van bőséggel rémája. Szerintem nem kell amúgy sok ember, már 1-2 is jó társaság
-
törölt tag
válasz Balinov #37668 üzenetére
Ez tetszik, jók lettek a színek, jól adja az erdő hangulatát. Szerintem amit beszúrtál, az jobb, a szűkebb vágásnál az elmosott víz vonzaná középre a szemem, viszont nem lehet rá fókuszálni, mert nincs határozott textúrája. Ilyen vágással szerintem rövid záridővel lenne jó. A tágabb szerintem jó lett, csak ott is kicsit elvonja a figyelmet az előtérben levő víztükör, abból talán lehetne lejjebb vágni, vagy talán (ha van még a képben) felül és balra tágabbra venni?
Én amúgy lehet, hogy megpróbáltam volna egy kicsit magasabb szögből fotózni, hogy azon a bel felső tisztáson levő aljnövényzet jobban látszódjon, az nagyon kellemes színfoltot ad a képhez.Egyébként ilyen fotós sétákat (vagy hogy mondják magyarul a photowalk kifejezést?) nem szoktatok szervezni? A társaság miatt is jó tud lenni, de érdekes látni, hogy ugyanazt a témát más hogyan lövi meg és dolgozza ki, szerintem ebből is rengeteg ötletet lehet kapni
-
törölt tag
válasz Balinov #37662 üzenetére
Én az ilyen jellegű képeknél nem látom igazán a FF előnyét. Ami tájat, vagy legalább részben természetet ábrázol, ott általában az év nagy részében pont a színek teszik érdekessé a képet, a FF konverzió szerintem itt inkább elvesz, mint hozzáad (kivéve a téli képeket, főleg a havas tájnál).
Ennél egyébként sokkal jobb képeket tettél be ide korábban -
törölt tag
Nekem eddig a "keverjük újra torzo képeit" versenyből még mindig az eredetiek tetszettek leginkább
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Fandango #36657 üzenetére
Igen, nyilván ha nem látod a helyet, akkor nem tudsz sokat mondani róla. Csak azért érdekelnek konkrtumok, mert abból könnyebb kiindulni, hogy esetleg legközelebb hogy lehetne jobb eredményt elérni.
Azon gondolkoztam utólag, hogy a mélységélesség nem annyira szerencsés, bár általában szeretem, de itt a köd amúgy is eltűnteti a hátteret. Utólag metnézve tényleg igazad van abban, hogy önmagukban a képek viszonylag keveset mondanak.
-
törölt tag
válasz Fandango #36616 üzenetére
Köszi! Sajnos csoporttal voltam, és eléggé elfuserált volt az időbeosztás, így kb annyi időm volt fotózni egy-egy témát, amíg látótávolságban voltak a többiek a hegyen
Egyébként konkrétan mi az, ami miatt nem lettek jók, vagy hogy állnál ilyen téma fotózásához inkább? -
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Andrew31 #36030 üzenetére
Mivel nem utazás, hanem itt lakom jelenleg, így nem
Viszont az eszembe jutott már, hogy esetleg a jövőben ha lesz időm ilyen egész napos photowalk-ot csinálni, akkor azokról írnék egy rövid beszámolót, térképpel, útvonallal, bár nem tudom erre mekkora érdeklődés lenne, illetve mennyire macerás például geotagelni a fotókat, hogy utána el lehessen helyezni őket nagyjából. Illetve ezzel még probléma, hogy már sem a Google, sem a Bing térkép nem tartalmazza az itteni adatbázist, csak helyi weblapról, vagy openstreetmaps-ről tudnék térképet szerezni, de az meg mind kínaiul van -
törölt tag
válasz Fandango #35993 üzenetére
Itt lakom 4 éve, csak mostanában kezdtem el igazából fotózással foglalkozni
torzo: Nem próbáltam még ff-et, de néhány kép tényleg jobb lehet abban, hogy mondod. Bár sok helyen pont a színek teszik érdekessé a témát.
Egyébként a legtöbb képnél azért állítottam a színeken, nem teljesen eredetiek, például az a locsolókocsis. De azért még dolgozni kell az utómunkán, mert ezek csak jpeg-ek, át kell majd szokjak a raw szerkesztésre inkább.m3ss: Köszi
Igen, itt nem nagyon létezik privátszféra, simán be lehet fotózni emberek arcába, nagy baj nincs belőle. Bár azért még kicsit szégyellős vagyok ennyire direkbe tolniA 25-ös amúgy nagyon király obi, bár most gondolkozom, hogy a 17-es mellé megtartsam-e, mert annyira nagy különbséget elsőre nem érzek köztük, amit ne lehetne megoldani vágással, de még próbálgatom majd. Lehet, hogy a végén maradni fog a 17-25-45 hármas
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest