- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
anarchimedes #11758 üzenetére
Szia, köszönöm! Tudom, az én gyengeségem, de külföldről max ebay... Ott is megtaláltam a linkelt töltőt kb ugyanannyiért, de ez már vámköteles ha jól sejtem.... EZ esetleg?
-
joy_k
tag
válasz
anarchimedes #11165 üzenetére
Köszi, akkor vehetek mellé egy opus töltőt? Vagy legyen ilyen bc 700 modell?
-
stifi82
aktív tag
válasz
anarchimedes #11124 üzenetére
Láttam a töltődet a képeken ez hasonló vagy ugyanazt tudja mint Voltcraft IPC-1L ezen az oldalon zárojelben ezt jegyzik ezért gondolom [link]
-
Piftuka
veterán
válasz
anarchimedes #10798 üzenetére
Köszönöm a választ!
"Nem tudom, hogy az AE töltőd tud-e ilyet (esetleg felrakni tölteni és ha hamar végez akkor volt még abban nem kevés, bár a rátöltés nem teljesen egészséges)."
A töltőm nem tud ilyet, a "rátöltéstől" viszont nem kell tartani, mert kisütés funkciója van, és használja is.
"Függ a fényképezőgépedtől is, lehet, hogy nem merült le csak azt nem tudja kiszolgálni."
Nincsen semmi probléma a fényképezőgéppel. A "frissen" feltöltött akkumulátorokkal gond nélkül használom. (Egyébként hosszú évek óta, mert nem mai modell a gép; egy Fuji FinePix A700.)
(#10799) GZoli7 válasza Piftuka (#10797) üzenetére
"Ami nálad állt egy évet, az ki tudja meddig állt előtte a boltban is.
A Tronic/Active energy töltőt meg dobd el jó messzire, aztán töltsd fel normálissal és akkor lesz is benne kraft."Gentleman... finomabban, ha kérhetem!
Több mint 1 évig olvastam ezt a topic-ot, és beszélgettem a törzstagokkal a lehetőségekről, mielőtt a vásárlási döntést meghoztam volna, és egy árva szóval sem említette senki, hogy az ALDI-s, vagy LIDL-s töltő, illetve a hozzá tartozó akkuk rosszak lennének átlagos felhasználásra. Sőt... kifejezetten ajánlották mindig, mint ár/érték arányban "best buy".
Arról persze nem volt szó, hogy az LSD aksijaik - a jelek szerint - abszolút nem azok.
Nem értem, miért említetted a töltőt!?
Leírtam egyértelműen az előző hozzászólásomban, hogy nem a töltővel van bajom, hanem azzal, hogy az LSD-nek mondott aksik nem tartják meg az energiát a hosszabb állás alatt.
Tisztában vagyok azzal, hogy egy ~30.000 forintos Voltcraft töltő mennyivel többet tud, de egyrészt ha kérhetem ne menjünk el a "Ne vegyél új Opel J Astra-t, mert sz*r, hanem inkább Rolls Royce Phantom-ot, mert az az autó" stílusú kommunikáció irányába, mert arra ugrom!
Másrészt - sokadszor mondom -, nem a töltőmmel kapcsolatos elégedetlenségem indukálta az előző hozzászólásomat.(#10800) joy_k válasza Piftuka (#10797) üzenetére
Ha meg akkor sem jók, akkor ajánlom az eneloop termék családot, azzal nem ér ilyen csalódás évek után sem.Nyilván. Tisztában vagyok az Eneloop képességeivel, viszont figyelembe véve a nekem szükséges mennyiséget, Eneloop márkában a szükséges összeget nem tudtam volna megfizetni.
A "frissen" feltöltött aksikkal egyébként nem volt problémám. A múltkori hozzászólásomat követően voltam horgászni, és teszteltem. Elég sok fotót készítettem egy fél napos peca alatt, és elegendő volt mindössze 1 pár akku. Nem volt szükség a tartalékra.
Bárhogy is... Úgyis évek óta szeretnék egy komolyabb fényképezőgépet, mert ezt "kinőttem". Majd a fejlesztést összekapcsolom egy profi töltő és Eneloop aksi szett vásárlásával is.
Addig viszont használom a jelenlegi Tronic és AE aksikat, csak figyelek arra, hogy használat előtt mindig frissen feltöltsem őket.
A választ köszönöm mindnyájatoknak!
-
Kernel
nagyúr
válasz
anarchimedes #10801 üzenetére
Ilyen készülékekben egyszerűen egy soros ellenálláson keresztül szokott töltőáramot kapni az akku.
100 mA áramból nem csak a töltést biztosítja, hanem a készülék működését is. Ebből a töltésre jutó rész általában egy kisebb, kímélő áram, amit tartósan is elvisel az akku.
Más kérdés, hogy az állandó töltés (még ha nem is melegíti túl), nem szerencsés, vagy nem minden akku bírja sokáig. Egyébként, mint már sokszor volt róla szó, ezeknél az akkuknál is a melegedés a kulcskérdés, azt kell megfigyelni töltés közben.
Ha nem melegszik különösebben, akkor nincs túlterhelve az akku. Töltés vagy kisütés irányban, ez már mindegy.
-
blattida
nagyúr
válasz
anarchimedes #10801 üzenetére
Szia!
Szinte biztos, hogy nem tölti az akkut, biztosat csak a használati utasítással vagy méréssel lehetne mondani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- EAFC 25
- Synology NAS
- Bluetooth hangszórók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Diablo IV
- Linux haladóknak
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest