Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VINIKOR

senior tag

válasz JOINT72 #226 üzenetére

Magic Bullet Edirors v2-vel: [link] így sikerült old film effect-het hasónló dolgot csinálni:

1.Video Effects --> Magic Bullet --> MisFire effectet választom: [link]. Képen van mit pipáltam ki. Vignette: behomályosító, Microssratches: mikrokarc, Deep Scratches: mélykarc, ezt lenyitva a Tint Color-ral lehet kiválasztani a karc színét. Mélykarcok jobbra-balra mozognak és függőleges futás érzését keltik.

2. Look Suite 2 Presets --> sepia effektet raktam rá. Vagy a black&white is lehet: [link]

A FilmFix v1-el is lehet valami ilyesmit: [link]
    Itt még szabálytalan karcok is futnak. Kicsit élethűbb: [link]. Lehet, hogy a Magic Bullet Edirors v2-ben is megvannak valahol ezek.

[Szerkesztve]

• jamez

senior tag

válasz JOINT72 #223 üzenetére

Nekem leginkább a Sony Vegas 6.0 old effektje tetszett. Egyszerű a használata, csak paraméterezni kell.
    A Magic Bullet 2.0 is hasonló eredményt produkál. Külön be lehet állíítani a karcokat, villogást stb. Működik Adobe Premiere pluginként.
    Amit belinkeltél a camcorderinfo-n az a film kinézetről szól nem az old film készítésről.
    Szerintem egyszerűbb egy plugint használni erre.

• rlazol

veterán

válasz JOINT72 #211 üzenetére

sokkal egyszerűbb lenne segíteni ha pl leírnád, mit akarsz. Az ''effekt''nél és a ''transition''nél is a lényeg h ott van az effekt/áttűnés, ahol a lila csík van. Nem tudom, csak úgy tűnik a kép alapján, h ez a Te esetedben csak pár frame, amit nyilván nem fogsz kihallani. A ''V'' eszközzel a lilát ugyanúgy tudod húzni mint bármelyik klippet.

egyszerűbb megcsinálni így (és mellesleg masterolni meg csak így lehet):
    -az Audio X felirat mellett látod a négy négyzetet, a bal alsót állítsd ''Show Clip Volume''-ra. (megjelenik a hangsáv közepén a hangerőt szimbolizáló sárga csík)
    -Katt a megfelelő hangsávra
    -az Audio X felirat alatt aktívvá válik a 3 ikon. A középsővel az aktuális kurzor pocízióban csinálsz egy töréspontot (lesz egy gumó a csíkon :) ), illetve törlöd azt, amelyiken vagy. A két szélsővel ugrasz az előző ill. a következő töréspontra (márha van), korlátlan számút tudsz létrehozni. Csinálsz egy töréspontot a klip végén, megy egyet ott, ahol a váltást kezdeni akarod.
    - a klip végén lévő töréspontot (a gumót) megfogod és le vagy föl húzod, ahogy épp esik. Ha teljesen lehúzod, a végére elnémul. Az elnémulás üteme azonos lesz a sárga csík süllyedésének ütemével.
    -Megcsinálod ue-t a következő hangsáv elején.
    és ennyi
    Mellesleg ugyezt meg tudod csinálni a videosávnál is (Show Opacity Handle) a sima áttünést sokkal szebben lehet vezetni vele.

Render:
    a kiindulás jó, javaslom a 48 khz-et, nem ott van a bibi. :)
    Sajna a Media Enc ablak teljesen más mint a Pro1-ben, így kicsit vak vezet világtalant :o , de azt látom vélem gondolni h h a Windows Format-ot felejtsd el. Ott neked vmi más fog kelleni, a Pro1ben ott van az Mpeg2DVD lehetőség. Van itt is Windows Format és kiadja ua-kat a lehetőségeket, de soha nem használtam őket - Mi a többi verzió a WF-en kívül?

Hang: vagy nem lehet vagy tiltott amit akarsz csinálni. A kiindulási hanganyagod standard CD formátum (44,1 Khz, Stereo), míg te 48 Khz es 5.1-es hangformátumot akarsz belőle csiholni. Tud ő 5.1-est, de akkor eleve a hangsávokat úgy kell belőni. Szerintem itt lesz a kutya elásva, a DVD szabvány úgyis a 48 Khz stereo, maradj abban. Ha nem megy, akkor húzd le 44,1-re, és akkor nincs semmilyen ''upmix'', azt már engednie kell.

És végül a ''hiba''. :DDD
    nem a premier a húnyó, a nyakamat rá. Mérd csak ki! Még azon a képen, (ami nem két azonos farme és rohadt erős jpeg tömörítés) is meglepő: a bal oldali kép hossza az ablakban 105 pixel. Ha lemérjük, milyen messze van a jobb oldali kép széle a bal oldali képen: 80 pixel. 80/105=0,76, 768/1024=0,75 - szerintem ennyi....
    Igenis egy Crop van a forrás miatt.

Vmelyik korábban csinált screenshoton volt egy piros csík az idősáv alatt. Normál esetben ott nincs semmi. A piros azt jelenti h vmit a premier ki akar számolni lejátszás közben vagyis a bemeneti formátum nem azonos a kimeneti formátummal. Akkor azt hittem, azért van pirosod mert mpeg a kiindulás, most már tudom, nem, a különböző felbontás miatt van. :)
    Próbálj meg behúzni azegyik videósávba egy 320*240-es vidót, ott meg az alatta lévő sáv fog egy keretet képezni köré. :DDD
    Hogy miért nem látod az előnzetben? :F Szerintem vagy nem tűnt fel vagy azért mert a bal oldaliban az eredeti van, vagy passz. A Pro1ben mindig 1 ablakos szerkesztéssel dolgozom, abban tuti h croppolva adta volna be így rögtön észrvehető.
    Hogy tudod megszüntetni?
    Nem vagyok biztos benne, mert ugye Pro1...
    -Katt a videosnittre
    -Effects Controls
    -Motion (nyil le)
    -Scale - 75%
    és ezt az összes klippel.

további jó munkát!

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák