- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iOS alkalmazások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Légies iPhone halvány színei
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cen0bite
csendes tag
válasz
vati182 #21130 üzenetére
Szia!
Ha külföldre szeretnél dolgozni, akkor a legtöbben különböző közvetítői oldalakon próbálnak szerencsét. Pl. megrendelő kiír egy brief-et, hogy könyvborítót szeretne. Megadja a paramétereket, esetleg néhány instrukciót, feltölt néhány "nekem tetszik" képet és kezdődhet a móka. Annyi a buktató, hogy itt nem egyedül szállsz ringbe hanem több grafikus is készít munkákat és a pályázat kiírója dönt a nyertes felől.
Vagy a másik online dolog a stock fotók/illusztrációk készítése. Itt nincs verseny, attól függ a bevételed milyen sűrűn töltesz fel képeket, és hogy mennyire keresettek ezek.
Néhány oldal, ahol érdemes regisztrálni, kicsit lentebb. Ezeknél logo-tervezés (itt nyilván vektoros szoftver szükséges), névjegykártya, szórólap, cd- és könyvborítő, pólótervezés, és még sok egyéb is megtalálható. Szorgalmasnak kell lenni, ismerni a trendeket, no és követni a megrendelő igényeit (néha olyan pályázatok nyernek, hogy csak fogom a fejem... szóval hiába vagy képben a legújabb design-trendekkel, ha a megrendelőnek a piros alapon zöld betűvel írt cucc jön be... Bár ez szerencsére ritka.) Szóval néhány oldal a teljesség igénye nélkül:www.99designs.com
www.mycroburst.com
www.designcrowd.com
www.crowdsite.comDe ha keresőbe beírod pl. hogy "book cover design contest", akkor lehet mazsolázni.
Stock anyagokhoz:
www.shutterstock.com
www.dreamstime.com
www.istockphoto.com
www.bigstockphoto.com
www.thinkstockphotos.comTermészetesen elengedhetetlen a bankkártya és paypal, vagy skrill ahova a pénz érkezik.
Remélem tudtam segíteni. -
-
BonFire
veterán
válasz
vati182 #15719 üzenetére
Pedig az ecset palettádon kell keresni a megoldást. Szerintem a szórás be van kapcsolva, azért csinál ilyeneket. Plusz, ha ilyen kontrasztos (anti-alias nélküli), akkor nem is az ecsettel festesz, hanem a ceruzával, mert az ecset anti-aliashingot használ. Ilyen kontrasztos, rücskös vonalat a ceruza húz. És mondom: az ecsetek palettán be van kapcsolva a szórás! Ne tévesszen meg az ecsetek paletta. A ceruzának is az ecsetek palettán van a beállítása, az ecsetnek is, a klónozónak meg a radírnak is. Tehát.
• Először a megfelelő eszközt kell kiválasztani – győződj meg róla, hogy az ecset van kiválasztva.
• Ezek után az Ecset palettát nyisd meg [F5], majd az extra beállításokat, szórást és egyebeket nullázd le (vedd ki a pipát, húzd le 0-ra a csúszkákat, választ az üzemmódoknál az OFF-ot.) -
BonFire
veterán
válasz
vati182 #15259 üzenetére
Köszi a visszajelzést, ezek szerint az Adobe hivatalos állásfoglalása működik. Azért jó, mert közben egy blogposztot is írtam róla, hátha másoknak is szükségük lenne rá a jövőben.
Van egy elég pörgős topic itt, a Digitalizáló táblás topic, meg van egy rajzos is, bár az eléggé kihalt.
-
BonFire
veterán
válasz
vati182 #15257 üzenetére
Viszont itt a W8 lesz a hunyó, mivel másnak is ezzel volt baja, és egészen addig W7-esen minden probléma nélkül ment.
(Nem mindig a legújabb a legjobb!)
Nini! Ismert probléma, az Adobe már dolgozik rajta az AMD-val karöltve. Magyarán:
Állítsd a GPU rajzolási módot Basic (alap)-ra:
Edit > Preferences > Performance (Szerkesztés > Beállítások > Teljesítmény/megjelenítés fassetudjami).
Válaszd az Advanced Settings (Fejlett beállítások/További beállítások fassetudja...)
A Drawing Mode lehulló menüből válaszd ki a Basic-ot.
OK-val bezárod a párbeszédpanelt. -
BonFire
veterán
válasz
vati182 #15250 üzenetére
Akkor a Win8 + 64 bit kombó a ludas. Már említettem, hogy valaki feldobta ezt a kérdést, ha nem itt, akkor a valamelyik másik fórumon olvastam, és rémlik, hogy ott is a W8+64bit Ps kombináció lett volna a hibás. Sőt, még egy szemléltető videót is mellékelt a kérdező, így láttam, és értem, miről beszélsz. Első körben kapcsold ki a VGA-d hardveres gyorsítását egy próba erejéig. Ctrl+K a Preferences.
Jól jegyezd meg: keresőbe mindig angolul keresünk elsősorban, hacsak nem valami spéci magyar dologra vagyunk kíváncsiak. Mivel a több szem többet lát elve érvényesül, nem valószínű, hogy a kósza tízmilliós kis országunkban minden problémára megtaláljuk a választ. Viszont sokmilliárdos nemzetközi helyeken már igen.
-
BonFire
veterán
válasz
vati182 #15248 üzenetére
Már ezt kérdezted egyszer én úgy emlékszem. Ha nem itt, akkor a PC fórumon. Milyen Ps és milyen rendszeren? Ezt kifelejtetted. Kapcsold ki a VGA hardveres gyorsítását próbaképpen.
Azt azért tudnod kell, hogy ez nem egy hardveres hibaelhárító topic, itt elsősorban a Ps kezelésével és feladatokkal foglalkozunk,, működésbeli anomáliákra nem tudunk tuti megoldást. Én a Google-ben így keresnék: "Photoshop background flashing". Aztán végigolvasni hátha akad használható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Mobil flották
- Bittorrent topik
- World of Tanks - MMO
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- Egyéni arckép OFF
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest