- Telekom mobilszolgáltatások
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Lehetetlenül vékony és hihetetlenül kemény (fotó)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cloud_s
aktív tag
Felhozom, mert a HDD-s topikban úgy tűnik senki sem tudja a választ...
A helyzet a következő:
Az asztali gépem (adatoknál) nem állítja le szabványosan a vinyókat, ha DOS-ból, vagy akár a BIOS-ból kikapcsolom simán a power gombbal. Ezt egy régi laptop HDD-vel vettem észre, ami nagyon csúnya hangot ad ilyenkor, ugyan olyat, mintha kirántanám a a gépet a 220-ból. Win XP-ben történő leállításnál lehet hallani, ahogy leparkolja a fejet, majd csak ezután pörgeti le, tehát itt semmi probléma.
Nem hinném, hogy ez a régi/hangos vinyó lenne a hiba, mert a normál asztali vinyóval is ezt csinálja, csak az nem ad ilyen csúnya hangot (ezért nem is vettem észre), de a fejet ez sem parkolja DOS-os kikapcsnál, nála is ugyanolyan, mintha lekapcsolnám a tápot.
A kérdés az, hogy mennyire normális ez? Lehetséges lenne, hogy az újabb gépek már csak a Windowsos leállításnál ''figyelnek oda''? Vagy csak nekem kezeli rosszul a dolgot az alaplapom/BIOS-om?
Hozzátartozik még, hogy három notebookot is kipróbáltam (kettő régi és egy új), és mindegyik szabályosan állítja le a HDD-t, ha a Win-en kívül kikapcsolom. Másik asztali géphez nem jutottam, neten érdemi infót nem találtam...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- G.Skill Trident Z5 DDR5 6000 MHz 2x16 GB RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest