Hirdetés
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Bundás)
addikt
Nekem lenne probléma.

Vettem most egy jobb fejhallgatót és felfigyeltem, hogy ablak le-fel nyitások alkalmával, egyéb képernyő variás alkalmazásokkor sistergést hallok folyamatosan. Visszaraktam a régebbi fülest is, magasabb hangerőn azzal is hallom. Mintha régebben nem lett volna ilyesmi, bár lehet csak nem figyeltem fel rá. Vélemény? :S
-
törölt tag
Adatátvitel esetén az áthallást leginkább három féle képpen lehet csökkenteni:
1. árnyékolás valamely fajtájával. Tipikusan hangtechnikában és méréstechnikában alkalmazzák (árnyékolt és koax kábelek)
2. Elválasztás. A jeltovábbító vezetékeket a lehető legtávolabb helyezed egymástól. Pl IDE/floppy-kábel. Ezt a rendszert bontod meg a sodrással. Az IDE nem erre lett tervezve, a sodrás miatt pl mágneses zajok keletkeznek. Nem véletlenül hízott az ATA66 kábel 80-eresre. Ott az elválasztás hatásfokát azzal növelték, hogy a jelvezetékek közé nullvezetőket raktak. Ezek a nullvezetékek össze vannak kötve. De csak egy helyen, méghozzá a lapra dugandó csatlakozóban. Ezért nem mindegy melyik dugó megy a lapba.
3. Differenciális (másnéven földfüggetlen) adatátvitel. A jelet nem egy, hanem egy pár vezeték viszi át, a jelszint a két vezető potenciáljának különbsége. Pl SATA kábel és a régi antenna szalagkábel. Illetve ilyen rendszerű adatátvitelt alkalmaz a HyperTransport is. -
törölt tag
Az ATA133 azért nem terjedt el, mert semmi értelme. Az ATA100-nak még éppen van. Magának a PATA-nak ugyan az a problémája, mint az USB-nek: nincs dedikált sávszélesség egyetlen eszköznek sem.
A csőkábelekről nem árt tudni, hogy könnyedén okozhatnak működési problémákat, főleg ODD-k esetén. -
buvez
tag
Na ez a melegedés ami miatt fordultam el az nforce-tól. Régebben nem szerettem a via-s lapokat, a K8t800pro óta kedveltem meg. MSI-m volt először, langyos volt, húzni is lehetett, de elvitte a tápom
A mostani lapom se egy elterjedt dolog Abit AV8 Rocket boy és mondhatni még jobb(tuningban is min.300). PCI-E-re váltanék és nagyon megtetszett az Abit-Via páros várom már, hogy összejöjjön a bizniszem az AX8-al. -
(Bundás)
addikt
Hát már nem most írtam ide!

Nem volt időm vacakolni vele a vizsgák miatt... tegnap próbálgattam azóta megint a hibernálást, a Te módszereddel is, és nem volt gond. Viszont rá egy napra sima leállításnál már CPU beállítások feledésével köszöntött... Az se mindegy mikor hibernálom. Egymás után hibernálva nincs gond, de ha dolgozhatok is és változik a környezet, akkor néha úgy áll le, hogy pattog a speaker és ugrál az alaplapi helyzetjelző két szám között, de már nem emlékszem melyiknél pontosan.
buvez: ez már alattam fog megrohadni, drágaszáág!
[Szerkesztve] -
Cane
őstag
köszi szépen! csak a reg adatbázisból tudtam kibuherálni. feltettem a gyári cd-n adott a64 drivert, szépen fel is települt. beállítottam a biosban a C&Q-t enabled-re, az energiagazdálkodási lehetőségeknél minimális energiafelhasználást...
ekkor egy jó nagy reccsenés jött a hangszórókból, ezzel a gép lefagyott. csak úgy tudtam ismét életet lehelni a windózba, hogy csökkentett módban visszaállítottam otthoni/asztali-ra a beállításokat.
ezt miért csinálhatta? -
Vigneau
félisten
Jól van no, igazad van. A memóriakezelésért felelős részegység a procimagba van integrálva. Ettől függetlenül mégis panaszkodtak arra, hogy a RAM írás, olvasás lassabb volt a VIA-s lapokban.

Majd szólj, mikor jössz. Bezil jó srác, csak nem a ceglédi topik hozott össze Benneteket?
-
(Bundás)
addikt
Ehh, csak már ezt...

Erre gondolsz, vagy van frissebb? [link]
Ez marad már rég eldöntöttem, ez a legolcsóbb legjobb megoldás a félremérése ellenére. Olcsó REG ECC memókat pakoltam bele, nem tudom elég-e 2x512, vagy gondoljak a jövőre és 4x512-ővel izgassam fel. Hasítanak 1T-ben 540 MHz-en épp.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
Na akkor nem szórakozok vele...

Most csaptam össze a gépet megint, de nincs hang.
Sem a gyári, sem az Abit oldalán levő (2005-ös) driver-rel sincs. Felismeri a hangkártyát, érzékeli is, hogy rádugtam valamit, de nem ad belőle jelet.
Reinstall lesz, mert szétesett ez a Windows is a sok szervíztől. Melyik driver-eket érdemes honnan leszednem? Gyári lemezes elég, vagy az itteni : [link], de elvileg van az Abit-nak egy frissített oldala is, ahol 2006-os illesztőprogramok is vannak, csak most nem lelem... -
(Bundás)
addikt
-
(Bundás)
addikt
Negatív: a CPU_FAN melletti kondi miatt nem fér el 4 tűs dugó, ezért hátra kellett kötnöm egy SYSTEM_FAN-ra.
Mindegyik ventilátor csatlakozó a lap hátsó felében koncentrálódik, elöl nincs semmi.
Pozitív: 290 feletti FSB-nek csak a processzorom vet akadályt, és ezt 36 °C-os chipset mellett teszi, amit egy parányi borda hűt, ez csoda.
Szinte minden van a lapon ami kellhet, IEEE1394 sem számít extrának. PCI-E foglalat elég távol esik az alsó két PCI síntől így van elég hely a VGA hűtésére.
Nagyon tetszik lap, fontolóra vettem a maradását KN8-SLI-vel szemben. Igaz a heatpipe nagyon szép és az se megy 40 °C fölé, tele van extrával (igaz felét nem is használom
, köztük az SLI aminek sok értelme nincs is.
Aranyat ér a lap, viszont nem kerül annyiba, a KN8 viszont drágább mulatság, így lehet elbúcsúzom töle.
Most hagytam 9x266-on 1.4 Volt mellett, memória szinkronban 400@533![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
SB-nek minek adtál plusz feszt? Nyúztad a merevlemezeket?
A mennyi jut a memóriának FSB növelése osztás esetén képlet, hogy is van?
-
04ahgy
nagyúr
-
(Bundás)
addikt
![[kép] [kép]](http://www.smilies-world.de/smilies/smilies_Picture/brutale_Smilies/10.gif)
Nem csapágyas, de pörög mint a hülye gyerek, lassan kezdve lesz vele valami. Hát ez van, beletörődtem az másik lapomba, vagyis ebbe, a KN8-ba, mivel az AX8 nem volt a tulajdonom, nem szagulhattam meg
, megpróbálok együtt élni vele.
Zavart nem éreztem, csak azon morfondíroztam, hogy ilyen szépen nem alakulhat egy platform csere...
Viszlát topik.

-
Cane
őstag
na nem muszály, még nem akarok váltani intelre, mivel úgy gondolom, hogy bőven elég nekem az ax8 a jó kis 939-es procival. játékhoz meg inkább egy brutálabb vga kell. tartós számolásokhoz, ''multitaskingban'' nem használom a gépet, így nem kell nekem egylőre bikább proci.
-
Cane
őstag
-
04ahgy
nagyúr
Meg sem kérdeztem: tud akkor valaki ilyen speckós BIOS-t? Ahol nem csak a szabvány memóriasebességekhez tartozó osztókat, meg a felfele levőket, hanem a köztes, de egész számúakat is lehet BIOS-ból használni? Nekem csak ennyi mod kéne...
Ugyanezen dolog szoftveresen szépen működik!
Tehát tuning AX8 BIOS kerestetik! Nem mintha az eredeti nem lenne eléggé tuning.
HGyu -
04ahgy
nagyúr
Most néztem szét a VIA Technologies honlapján. A lapon levő VT6421 IDE-SATA vezérlő is csak SATA 150 eszközöket kezel.
De nem tudom mi ez a SATA 300 őrület... Még a Raptorok lineáris olvasási adatsebessége is jóval a 150MB/sec alatt marad... És most akkor azt a 8 megás cache-t olvassa 300MB/sec-mal??? Minek?
De hagyjuk, én nem értek hozzá... (Megj.: az átlagos winyóknál, pl. egy 160GB-osnál, 7200rpm-et feltételezve ez kb. 56MB/sec... Ennyi nekem a két 80-as Seagate, a 80-as, a 160-as Maxtor, tesóm 80-as WD winyójának sebessége. A 250-es Maxtor esetében asszem már ez az érték, a nagyobb adatsűrűség miatt felmegy 62MB/sec-ra! Hűha!)
HGyu -
Vigneau
félisten
Újonnan vettem, de jó helyről.
Mondhatni, mázlim volt.
A Szandidtól szerdán válok meg, jelenleg így 3 magom van...
2800-on szépen elszaladgált nálam is, de több már nem jött össze.
Jó kis lap az AX8, csak a SATA mizériája idegesített anno. Hiába, gari letelt róla, no meg rev1.0-s volt, el is adtam szépen. -
Vigneau
félisten
Elég rendesen gyilkolod azt a procit...

Lassan el is megy tőlem a régi procid. Immáron én is egy X2-t bűvölök. Nálad mikor várható a csere?
Egyébként ezek a nyákok már elég rugalmasak, nem kell annyira aggódni, sokat kibírnak. Viszont nem árt, ha mértéket tart a tulaj a hajlítgatásban.
-
t.imi
addikt
Nem vagyok olyan burzsuj mint egyesek, csupán 1 hdd-m van

Nekem ''csak'' a samsung sata2 VS.nforce box partit játszottam le, de az is bőven elég volt.
Ez egy világ méretű probléma ahogy láttam, de részleges megoldás csak az nforce ide/sata dríver kihagyása.
Leszedtem egy vödör NF betát, forintot sem ért.
Cserélni én sen fogok, idönként eszembe jut a jó kis kt800 ahol semmi bibi nem volt
pörgetős foci rulez
Ha samsung vinyód van, akkor töltsed le hozzá a hutil? sutil? nevű kis progit, rátolod flopira, bebootolsz vele és átállítod a sebességet udma6-ra, meg a hangot is lehet állítani, kicsi hang=kevesebb adat/hangosabb=több adat
-
törölt tag
PCI busz biztosan nem lehet, az ugyanis párhuzamos adatátvitelű. Ahhoz viszont sokkal több vezetősáv kellene, mint amennyi abban a csatlakozóban van! 100%, hogy az AudioMax is soros átvitelű, akárcsak a PCI-E. És miért találna ki az Abit egy buszt, ha van már így is elég egy lapon?
SATA és LAN vezérlők is léteznek PCI és PCI-E kivitelben is, és mindkétféle előfordul a lapokra integrálva. Tehát a vezérlő jellege nem determinálja az alkalmazott buszt! -
t.imi
addikt
Most éppen egy abit NV8-at, csak ennek meg a tuti nf4 chipset ami agyvérzést okoz, de 2 hét nyomozás után sikerült egy tűrhető drívert leszedni hozzá, most már megközeliti a hdd sebessége az ata133-at

Nem is eröltetem az egészet, mert besz@ás, hogy kifizetsz egy vödör pénzt és nem lehet használni a gépet úgy a driverek miatt, mint anno a 462/478-kat lehetett.De, ezt már írtam
Elvagy Te is a lapoddal ahogy nézem, enyém ezért volt garban, olyat belerúgtam, hogy leszakadt a ház eleje és kiszakadtak a hdd led,pwled, pwron, stb madzagok és valamelyik csinált egy zárlatot
Aztán utánanéztem a neten, hogy szinte mindenki szív az nvidia dríverrel. -
-
God Vazzeg
veterán
Szia
Legújabb cnq drivert töltsd le, telepítsd fel. Rmclock nevű progit telepítsd fel, állítsd be neki a profilokat, és már műxik is. Nekem se ment alapból, cnq topikot végignyaltam mire meglett a megoldás. Remélem bios-szal ezt majd javítani fogják!
Szorzóproblémát passzolom, 3200+-om van, azzal kifogástalan a lap
-
God Vazzeg
veterán
-
04ahgy
nagyúr
Na, megvan a hibák egyik felének oka.
Az X1800XL-em volt gyári hibás, totál instabil volt tőle a gép. Fagyott 3D-ben.
Az uGuru BIOS menüpontban a kis ''pörgettyűk'' már alapon is csak kényszeredetten forogtak, az AV-8-cal szerzett tapasztalataim alapján ez akkor van, ha már valami nem okés.
Jó videokártyával kipróbálva is vannak a lapocskának érdekes dolgai. Amikor a Windows már a mozgó csíkos indulási fázison túl van, de még nem kéri a jelszót, akkor a PC speaker sípol egyet, szünet 2-3 sec, majd még kettőt sípol. Ez csak érdekességnek.
Másik felettébb érdekes tulajdonsága a deszkának, hogy ha Windowsból leállítom, a Win ki is lépett, és a winyók-ventik is leálltak, akkor 2-3 másodperc múlva visszakapcsol, és szépen bootol. Ekkor rögtön a POST után kinyomva megint bekapcsol, de csak kb 1 perc után. Ezt a régi és az új BIOS-szal is csinálta.
Tuningban király az alaplap. Ugyanazon feszültségbeálítással a procinak, az 10 MHz-cel nagyobb külső órajelet vitt! (Az AV-8-nál említett ingadozás meg nem léte miatt...)
Ha az új VGA-m meglesz (kicserélem a hibásat ugyanolyanra, a teszteket kölcsön kártyával végeztem), akkor még feljebb megyek, kikísérletezem a RAM végét is. Mondjuk 3V-os feszültséggel. Utána a proci vége jön 1,6 V-tal. (Sajna az nem a legjobb tuning példány...)
A 3. IDE vezérlő is jól végzi a dolgát...
Az újra bekepcsolós dolog nálatok nem jött elő? Esetleg tudtok rá valami orvosságot?
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Asztalos klub
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Autós topik
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 RGB 2x24GB DDR5 6400MHz CL32 - Gari 2034.09.08. -ig - Eladó!
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - 99 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws V 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL38 - 120 hó garancia
- G.SKILL 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo - 99 hó garancia - Bontatlan
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
- ASUS Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A mostani lapom se egy elterjedt dolog Abit AV8 Rocket boy és mondhatni még jobb(tuningban is min.300). PCI-E-re váltanék és nagyon megtetszett az Abit-Via páros várom már, hogy összejöjjön a bizniszem az AX8-al.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szinte minden van a lapon ami kellhet, IEEE1394 sem számít extrának. PCI-E foglalat elég távol esik az alsó két PCI síntől így van elég hely a VGA hűtésére.
, köztük az SLI aminek sok értelme nincs is.
Én már ekkor nagyon egyedül éreztem magam