Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Persze hogy nem, de ha tovább bírja alapfeszen, akkor a feszemelésre is jobban reagál, de sajna hamar kifullad ez a lap... A 4200+-t azért adtam el, mert akkoriban költözködtem, volt hogy 2 hétig nem használtam a gépet, volt egy X1950Pro-m azt is eladtam belőle, csak ott állt meg minden, aztán le downgarde-eltem, de tényleg megbántam, így utólag
Nem kellett volna... -
törölt tag
Sajnos alapfeszes tuningban gyenge vagyok, más lapokhoz képest 100-150Mhz-el előbb érem el a végét... Az Asus A8N-E vagy DFI bármely lapjaiban tovább megy a tuning, mint ebben. Vagy van az Asus-nak egy ATI chipsetes lapja, de nem jut eszembe a típus, az is többet tud mint ez. Ezt a procit még nem húzgáltam nagyon, mert értelmetlen ez alá a vga alá, de volt már X2 4200+ E6 a gépemben hónapokig, azzal 1.425V-on jutottam 2.8 Ghz fölé, stabil volt, úgy használtam. Meg a Sandiego-val 2970-en mentem 1.4V-on, szintén E6-os volt. Ezt majd csak akkor nyüstölöm meg, ha szükség lesz rá, de saccra nem jutok 2.6 fölé, mert a jómultkor próbáltam a 2.5-ös alapfeszt, de hulladékoskodott, ram visszaosztással is.
-
törölt tag
E4-em van, és az OPN száma alapján ez a jól húzható példányok közé tartozik, valami értelmes lapban lehet hogy kiszedném belőle a 2.8-at is. Igen, gondoltam rá, hogy elég lehet az is, de akkor csak valami HIS jöhet szóba a dual-slot hűtés miatt. Azért akartam inkább egyébként 3870-et, hogy ha vga limitesebb a beállítás, akkor jobban bírja picivel, illetve a kb év végi konfigcsere után erősebb maradjon picit a vga...
-
törölt tag
Hát kitudja, reggel amúgy nem egyből a chip kiszedésével kezdtem, előtte még kapcsolgattam meg huzigáltam ezt-azt, vinyót még meg optikait, és csak ezt követően javult meg, de igazad van, és legalább legközelebb egyel több ötletem lesz!
Köszönöm Nektek is a hozzászólásokat! -
törölt tag
Igen, szerencsére. Most reggel felkeltem, és nekiestem, kivettem a BIOS chipet, visszatettem, és láss csodát... Valahol ott a lábak körül érintkezési probléma lehetett. De lehet hogy haldoklik a chip? Szerintem az olyan hogy vagy működik, vagy nem...
Érdemes lehet szerinted egy tartalék chip beszerzése? Kivételkor kicsit meghajlott véletlen 2db láb, visszaállítottam ugyan, de félek hogy elfárad az anyag, és eltörnek egyszer.
-
törölt tag
Igen, visszajelez az uGuru egy F0-át az a reset gomb megnyomása, és ott meg is áll... Próbáltam a ramokat kivenni, betenni máshogy, külön-kölün, OTES ventiket lehúzni, visszadugni, hangkártyákat visszatenni együtt, külön külön, másik PCI-be is, vga ki vga be, CPU ki és vissza, közben cmos reset, elem kivétel, tápkábelek lehúz, visszadug.
Gyakorlatilag a Power On Sequence szépen lemegy, 81-nél kezd az uGuru, szépen megkapja minden a tápot, a 90 visszajelzés az ez: "Complete uGuru initial process AWARD BIOS take over booting job" és innen kéne jönnie a csippanásnak, utána post képernyőnek, és a további visszajelzéseknek az uGuru-n boot közben, de semmi... Se csippanás, se nyikkanás, ha az lenne legalább tudnám hogy melyik alkatrészt sípolja ki... De mintha nem létezne a BIOS, vagy nem tudom. Ha elem-gáz lenne, max mindig újra kiírogatná hogy CMOS Checksum error, de akkor is indulna mindig szerintem default beállításokkal. Fákk az egészbe már... tuning miatt sem lehet, nem próbálkoztam, 2400Mhz-en ment benne alapfeszen már jóideje az X2 3800+
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- World of Tanks - MMO
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- BMW topik
- Renault, Dacia topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Kingston FURY 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Renegade Black - 12 hó garancia
- Hibátlan - SAMSUNG 16GB 2400MHz DDR4 CL19 memória modulok
- G.SKILL 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo - 99 hó garancia - Bontatlan
- 4x4Gb DDR4 2400Mhz XMP BALLISTIX RAM
- G.SKILL Trident Z5 RGB 2x24GB DDR5 6400MHz CL32 - Gari 2034.09.08. -ig - Eladó!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 16GB 1TB FHD+
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1, 18 X1 gamer laptopokhoz
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest