- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nefri
csendes tag
Sziasztok!
Miként lehet megoldani, hogy az összes könyvtárban keressen egy bizonyos fájlt? Úgy vettem észre, hogy mindig csak az aktuális tartózkodásihelytől fölfelé hajtja végre a kereséseket pl a cat */keresettfájl.txt parancsra.
-
-
Nefri
csendes tag
Azt meg lehet oldani, hogy egy XML kód belsejébe vigyünk be egy shell scriptes változót? Pl:
valtozo="1234"
-X '<delete_target target_id="idekenebetolni"/>'Köszönöm szépen az útmutatást!
-
Nefri
csendes tag
Sziasztok!
Van egy parancsom, amivel IP cím listákat tudok létrehozni, amikre aztán mindenféle vizsgálatokat fogok ráereszteni openVas-al. A kód így néz ki:
omp -u user -w openvas -X "<create_target><name>Tesztgep_356_Default</name><hosts>195.111.2.16, 10.1.2.247, 193.225.87.18</hosts></create_target>"
Viszont nekem úgy kéne megoldanom, hogy az IP címeket automatikusan olvassa be egy txt-ből, ami soronként mindig az éppen vizsgálni kívánt gépek címeit tartalmazza. Gondolom első lépésként be kéne olvasni a sorokat és vesszővel elválasztva összefűzni egy változóban, ez még talán menne. Viszont teljesen tanácstalan vagyok, hogy ezt követően a létrejövő változót, miként lehetne betolni az XML kódba, hogy az valóban változóként tudjon működni.
Hálásan köszönök, minden ötletet és javaslatot!
-
Nefri
csendes tag
Sziasztok!
A probléma a következő: Van egy fájl szerkezetem, amiben elszórva vannak txt fájlok. Minden txt fájl tartalmaz egy időpontot(hányadik nap a héten / hányadik óra) és egy olyan keresést szeretnék végrehajtani, hogy a futtatás pillanatában megvizsgálom, hogy épp a hét hányadik napja van, hányadik órában vagyunk, majd végig menni az összes txt-n és ha egyezés van az ottani időponttal, akkor végrehajtani néhány parancsot a txt-ben szereplő egyéb paraméterek alapján, majd folytatni a keresést, hogy van-e még időpont egyezés a többi txt-ben.
Ha csak egy txt van a fájlszerkezetben akkor sikerült az alábbi kóddal működtetni:
#!/bin/bash
actday=$(date +"%u")
acthour=$(date +"%k")
fileday=$(cat /root/autoscan/objects/*/*/*.txt | sed -n '3p')
filehour=$(cat /root/autoscan/objects/*/*/*.txt | sed -n '5p')
if [ $actday -eq $fileday ]
then
echo "egyezik"
fiAzonban nem tudom, több találat esetén, hogyan lehet egy találatot követően felfüggeszteni a keresést, megcsinálni a txt alapján a szükséges műveleteket, majd ha megvagyok tovább folytatni a keresést.
Minden javaslatot hálásan köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- SSD kibeszélő
- Netfone
- Scum
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AI tervezheti az Apple chipeket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged