Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pethob

aktív tag

Sziasztok! Egy mac mini-t vettem, főleg képszerkesztéshez használom pár hete. Lenne pár kérdésem, amit nem sikerült elsőre megoldani.

1. Wifi. A mac-en a wifi hálózati beállítások közt tallózva látom az összes wifi hálózatot, amihez az iphone-al valaha csatlakoztam. (Repterek, hotelek, idegen hálózatok) Hogyan lehet ezeket elfelejtetni vele, meg persze kicsit off topic kérdés, de hogyan lehet az iPhone-t rávenni, hogy ezeket az adatokat ne tárolja és ne ossza meg az összes Apple eszközöm között? Hogyan vehetem rá a mac-et, hogy ilyen adatokat ne akarjon szinkronizálni az iCloud-al?
    (Azért kicsit riasztó ám mi mindent tárolnak a felhasználó tudta nélkül...)

2. A nyomtató driverekkel kapcsolatban van-e valami jó gyorstalpaló, mert ugyan sikerült működésre bírni a HP Color Laserjet CP3525dn nyomtatómat, de a nyomtatás egyrészt baromi lassú, oldalanként megy át az adat, minden oldal között évszázadokat vár, másrészt sokszor eldobja azzal, hogy nincs elég memória a nyomtatóban. Pages-ből is ez a helyzet, PDF-et sem tudok minden esetben nyomtatni, a 24MPx-es képek nyomtatása már el sem indul.
    (Windows alatt sosem volt semmi problémám hosszú évek alatt ezzel a konkrét nyomtatóval, ugyanezekkel a nyomtatandó dokumentumokkal.)

3. Szövegszerkesztésre ki mit használ? A Pages számomra iszonyat, és bár a topic leírás alapján felraktam a (fizetős) helyesírás ellenőrzést, hát az se túl acélos... Van esetleg valami jól használható (open,star) office klón, amit érdemes felrakni? Vagy Office365? Az ugyanazokat a funkciókat hozza, mint windows-on?

Előre is köszönöm a tanácsokat!

Új hozzászólás Aktív témák