- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
escie
őstag
válasz
operator10 #1391 üzenetére
jáj, nem kellett volna az egészet ideírni, mindegy.
de látom, az ati-féle modul megy.
gratula, minden okés! -
escie
őstag
válasz
operator10 #1389 üzenetére
telepítetted az fglrxet?
ez mit mond?
glxinfo | grep ''OpenGL vendor string''
(az idézőjeleket shit+2-vel írd, valamiért két aposztrófra írja át a rios. )
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
operator10 #1384 üzenetére
a menu1st-ből töröld ki, vagy inkább csak kommentezd. vész esetén még jól jöhet egy működő kernel.
amúgy gratula! nagy öröm az első saját kernel..
az alsás srácok nagyon dolgoztak az utóbbi időkben, nekem is az előző stabil kernel szólaltatta meg az összes csaktornát... -
escie
őstag
válasz
operator10 #1368 üzenetére
tárgytalan.
(lehet, hogy nem raktad a helyére a forrást, mielőtt nekiláttál?
hova tetted a kernelforrást?)
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
operator10 #1335 üzenetére
csinálsz egy ugyanolyan bejegyzést, mit a működő kerneled. aztán átjavítod az új kernelre, amit a /boot/grub alá másoltál, mondjuk bzImage1 néven.
a menu1st-ben a grub menüt szerkeszted tulajdonképpen...
ennél több infóval nem szolgálhatok, lilos rendszert használok. az initrdvel én nem szoktam törődni... -
escie
őstag
válasz
operator10 #1330 üzenetére
egyszerűen kicsi a konzol neki. ha x alatt nyomod, akkor tedd ki teljesképernyőre a konzolod, vagy menyj ki sima konzolra, az tuti 80x20-as, ha nem nagyobb...
-
escie
őstag
válasz
operator10 #1327 üzenetére
próbáld meg nagyobb konzolon futtattni, a szabvány 80x20 sorra vágyik...
vagy ctrl+alt+f[1..7] és utána make menuconfig... -
escie
őstag
válasz
operator10 #1317 üzenetére
lényeg, hogy hagyd benne a grubban a működő kerneled, vész esetére...
-
escie
őstag
válasz
operator10 #1315 üzenetére
grubbal egyszerűbb az élet, nem kell pepecselni, mint a liloval.
a lényeg, hogy a bzImage nevű filet, ami a kerneled, be kell másolni a /boot/grub -ba, és felvenni a menu1st nevű fileban ezt a kernelt is, a régi hasonlatosságára. elmondani nehezebb, mint megcsinálni.
szerintem a kerneldoksik közt le van ez írva, meg van ezer hótuis rá, biztos...
-
escie
őstag
az a nyamvadt live-eval verzió felejetős. használjatok mást, semmi értelme küzdeni vele ,hogy helyrepofozzátok.
-
escie
őstag
kedves ati kártyával megvert fórumtársak!
kint van az új fglrx.
mi a jó lópikulát raktak ebbe bele, hogy 36(!!)megás lett?? ennyit nyomna az installer??
na, minjárt próba... -
escie
őstag
válasz
_Petya_ #1036 üzenetére
a7v8x van nekem, és minden* működik tökéletesen. immáron a hangkártya is(5.1-ben), a legújabb kernelekkel(pl:2.6.11.10). nagy különbség nem lehet a két lap közt...
de ha elcsípsz valakit, aki le tud futtatni egy 'lspci''-t egy ilyen lapon, akkor kiderül mi van rajta igazából, és utána lehet nézni.
* ACPI, lan, szenzorok, és tényleg minden. -
escie
őstag
válasz
tierbatyo #987 üzenetére
próbáltam, nem segített.
nézd, ilyet ír a cedega mindig:
Your system requires the use of pthreads but the maximum system allowed stack size of 2052
kB may be too small for some games.
If you experience problems, try rerunning with ''-use-pthreads no'' which may help.
amúgy sikerült végre beindítanom a Morrowindet, de iszonyat lassú, átlag 10FPS. win-en szépen ment, ugyanezen a konfigon. talán emiatt a pthreads probélma miatt lehet?
(cedega+fglrx tanulságok. leírom, hogy más ne szívjon vele. nem szabad belefordítani a framebuffer támogatást a kernelb. hang: kell az oss támogatás.) -
escie
őstag
azt írja a cedega, hogy nem tudja használni ezt a pthreads dolgot. pedig a /usr/lib alatt van ilyen file.
hogy tudnám ezt beállítani?
(valaki játszott már cedega alatt a morrowinddel? ezzel szenvedek most. csak nem akar összejönni...)
-
escie
őstag
jéé, Gentoo-n megy a ph!
Bővebben: link -
escie
őstag
válasz
dr_strange #845 üzenetére
köszi!
ígérem, leközelebb gondolkodom, mielőtt kérdezek.
meg rosszul kerestem... -
escie
őstag
segítsetek légyszi, 'hogyan tudok ace-t kitömöríteni?
-
escie
őstag
usb mass storage, és scsi disk support kell a kernelbe, aztán ha minden oké, akkor a /dev/uba1 alatt lesz a pendrive.
aztán már csak mountolni(''mount /dev/uba1 /ahova/mountolni/akarod/'') kell, illetve felvezetni az ''fstab''-ba.
mindez a legújabb 2.6-os kernelre vonatkozik... -
escie
őstag
jó, kész.
mostmár csak az a kérdés merült fel bennem, hogy hogyan lehet felmountolni a cdromot, illetve a pendrájvot 2.6-os kernel alatt.
jelen állapotban erre nem vagyok képes, segítsetek. -
escie
őstag
válasz
dr_strange #784 üzenetére
ha ezt így megcsinálom, akkor tudom majd használni az fglrx-et?
--
cdíróra nem tudsz valamit? jelenleg nem is látja a cdromot (mondjuk a k3b), meg azt írja, ha mountolnék, hogy:
''mount: /dev/cdrom is not a valid block device''
pedig az előző kernellel volt cdromom a /dev/sr0 alatt... -
escie
őstag
ha vesa fb-konzolt szeretnék, akkor mit kell beleforgassak a kernelbe? illetve hol kell nézelődjek, melyik menüpontban?
ja, és cdíróm is van, annak is működnie kéne. ha jól tudom, már nem kell scsi emuláció ehhez, úgyhogy ehhez is segítséget kérnék...
előre is köszi. -
escie
őstag
nem kötekvésképpen, de van shell szkript topik is: Bővebben: link
használni kéne, ha már megnyitottuk... -
escie
őstag
azért nem tud csatlakozni a juzer, mert alapból csak root olvashatja/írhatja a soros portot. már ha arra van téve a telegrács...
a lényeg, hogy a devfs beindítása után át kell állítani a jogokat a sorosporton.
asszem régebben leírtam ezt már valahol részletesen, most jobban nem tudom, nincs már uhum...
(nyugodtan írhattad volna ontopicra az üzeneted)
[Szerkesztve] -
escie
őstag
igen, olvastam, ők már eleve megpeccselték.
akárcsak a Fedoras-ok...
az volt a gond, hogy ezer éve nem peccseltem, nem tudtam, hogy hogy kell. aztán rájöttem, lefordult. utána már csak egyszer kellet újrafordítani a kernelt, mert a hülye DRM-et is belefordítottam, pedig nem kéne... -
escie
őstag
-
escie
őstag
na, a 2.6.11.10-es kernellel végre szól az összes hangszóróm a via-s alaplapon lévő hangkarival...
csak úgy mondom, mert öröm van.
jah, és kb fele annyi idő alatt bootol be a slaki.
viszont peccselni kell az fglrx-et... -
escie
őstag
ha jól rémlik, hivatalos csomagból telepíthető a gkrellm.
mondjuk hiba raktam fel, hozzá kellett peccselnem a kernelt, hogy az támogassa azt csipet, ami kell ehhez.
kulcsszó: sensors, lmsensors
többet nem nagyon tudok mondani, rég volt már, amikor ezzel foglalkoztam.
nekem mutatta a hőmérsékleteket, fordulatszámokat is... -
escie
őstag
létezik valami mód arra, hogy mozgóképet rögzítsek valahogyan? egy 3d-s játékból szeretnék fölvenni...
-
escie
őstag
az escie.tk pang, mert fejlesztem az új verziót.
a nyáron felnyomom, jóság lesz. fórum, fotógaléria, blog, ilyesmik. csak a kutya kiszabott vizsgaidőszak legyilkolja az összes időm.
nézelődj itt:Bővebben: link
a downloads menüpont alatt lehet találsz valamit.(van egy winexes installer a sofII-höz)
asszem cedega fog kelleni...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
slaki magyarítás:Bővebben: link
-
a hálókártyáid meg az ''ifconfig''-gal tudod megnézni...
-
a q3-mal semmi gondod nem lesz, én próbáltam. kell a wines cdről a pak file...
Bővebben: link
feltételezem a 3d megy...
-
iso? mount -o loop /mnt/akarmi /iso/helye.iso
[Szerkesztve] -
escie
őstag
512 elég swapnak, és szigorúan másik partícióra. ezt az ökörséget a windows ''találta ki'', hogy odaswappol maga alá. (amúgy én 1G swapot használok, tök feleslegesen, de mindegy.
)
a többbiben nem igazán tudok segíteni, szerintem teljesen értelemszerűen meg tudod csinálni. lényeg, hogy kell egy, swap meg egy root partíció. az ntfs partíciódra meg vigyázz, hogy le ne töröld... -
escie
őstag
figy, ha jó a neted, akkor elég az első cd, aztán a többi szükséges csomit leszeded ftpről(ftp.slackware.hu). de ha sok fölös cd-d van, akkor hajráf, írd ki!
én fukar voltam, csak egy RW-re raktam ki az elsőt. a többi isot már be is tudod mountolni egy működő linux alatt, így ebből a megközelítésből sem muszáj kiírni.
-
escie
őstag
netosztásra van iptables topik, úgyhogy ott kell keresgélned portforvard, nat, meg ilyesmi ügyben...
egy apache belövése nem lehet probléma.
én a legújabb slakit ajánlom, de ezen gondolom nem lepődsz meg.. most én is php+sql-re használom, tehát programozok is rajta, meg a szerver is, ooffice.o, böngészés, minden ami kell.
-
escie
őstag
itt van egy pár, aminek kéne a hangja is.
ut2004, racer, xmms, kde zörög, de a flash cuccok valahogy nem. a /dev/dsp és a /dev/adsp nekem a /dev/adsp0 -ra mutat, amúgy. -
escie
őstag
nincs ötletetek, hogy miért nincs hangja a flash movieknak nálam?
egyéb dolgoknak van hangja... -
escie
őstag
az előző topikban keress rá, már megoldottuk.
én is felvetettem a problémát.
amúgy xhost, meg xinit környékén kell keresgélni.
és vigyázz, mert az első szabad helyre nyitja, ami általában az f8...
--
szerkesztetted, szerkesztem én is.
nos, én az első problémára írtam...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
elég izé lett ez a Mandriva logó...
olyan mintha be lenne lőve Tux.
a képet itt találtam: Bővebben: link
--
Sianis, sajna nincs ötletem, de mostmár engem is érdekelne... -
escie
őstag
hú, mekkorát szívtam ma egy új júzer felvételével.
mindenki okulására leírom, ha nem baj.
nos, a júzer szépen létrejött, ahogy kell, csak épp a kde őrült meg tőle. nem tudott normálisan bejelentkezni. tudni kell, hogy volt már home könyvtára eredetileg az új felhasználónak.
amire egy órám ráment, hogy rájöjjek, az az volt, hogy egy chmod juzer /home/juzer -R, és egy chgrp users /home/juzer -R -t el kellett lőni, illetve a kde összes frinc-francát, ami maradt a juzer könyvtárában, azt ki kell gyomlálni.
nem kissé voltam idegbeteg, remélem ti nem jártok így... -
escie
őstag
válasz
operator10 #6 üzenetére
figyi, az xorg.conf -ban van egy ilyen bejegyzés:
# Clocks 25.2 28.3
szvsz érdemes lenne ennek utánanézni, nem?
amint látod, ki van kommentelve, de nekem gyanús, hogy ezzel állíthatóak az órajelek...
(mindez ati kártya esetén, fglrx-szel...)
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest