-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predatorr
őstag
válasz
Frawly #31179 üzenetére
Köszönöm szépen. Én "experimental support"-ot találtam Leadtek kártyára, Avermediara meg annyit, hogy támogatott. De egyelőre marad a Windows partíció is.
-
Predatorr
őstag
-
Predatorr
őstag
Ha hátrébb lépek, nem érem el a billentyűzetet, eleve el sem tudom indítani a telepítést.
Talán tesztelni akarom?Esetleg biztonság miatt, mert Windowsban azt megoldani rengeteg meló.
Bármit választok a legelején, a szöveges menüben (Mint indítása, Telepítés), kiírja, hogy memória-hiba, szöveg szélei szétcsúsznak csíkokba, mintha GPU hiba lenne, és tadam, vége a dalnak, reset. Csak MINT-et próbáltam, de leszedtem egy PureOS-t is, azt még nem.
Azt olvastam, érdemes lehet alaplapot visszaállítani defaultra, de ha utána meg visszatöltöm a beállítást, mi garantálja, hogy elindul a Linux? OC egyébként nincs. -
Predatorr
őstag
Sziasztok! Jó pár éve próbáltam Linuxot. Nem vált be. Mostanában nézegetem, de pl. drivereket a legtöbb hardveremhez (alaplap, tv-tunerek) nem találok, több szoftveremet sem rá, de wine-nal és alternatívákkal kipróbálnám. Letöltöttem egy MINT-et, mert ezt olvastam legjobb javaslatnak WIN után, de indítás után szétfagy a képernyő memória-hibával, édes mindegy, hogy DD vagy ISO formátumban írom ki pendrive-ra, telepíteni akarom vagy a Cinnamon környezetet elindítani. Olvastam, hogy ilyen hiba esetén alaplapon kell állítani, azt viszont nem akarok, mert a win partícióhoz be van állítva. Van erre valamilyen megoldás, esetleg másik disztró kellene?
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 3
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged