- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
válasz
Frawly #29167 üzenetére
Az ismerősöm kérése az volt, hogy 35-be beleférjen, és elviselhetően (sd kliens, minimum fölötti grafika, 50 fölötti fps) fusson rajta a WoT.
Egy p4-es asztalit váltott volna ki.Holnap elviszi más akinek netezős gép kell, arra szuper a linux is.
A kiscsávónak "be kell érnie Lenovo T530-asal.
Háát, nem egy kategóríát képviselnek. -
Papooo
senior tag
válasz
Frawly #29161 üzenetére
Kompletten feltelepített Windowsos vinyóval (és ssd-vel is) próbáltam, ugyanúgy a Win logó alatt újraindult.
Egy kissrácnak kellett volna a gép, azaz elsődlegesen hiperoccó "gémör" (nem röhögni! amd e1 procis laptopot is láttam már gamernek hirdetve) lett volna használva, de úgy tűnik feladom a harcot, és marad a gép linuxos.
-
Papooo
senior tag
válasz
Frawly #29158 üzenetére
Ott hasal el a dolog, hogy a telepített vagy live winek esetén a boot logo megjelenése után indul újra a gép, a telepítő szintén akkor hal meg, amikor a Win logó megjelenik, azaz a telepítés legelején.
Egyenlőre még agyalok a problémán, bár a gép azóta is napi használatban van opensuse linuxal.
-
Papooo
senior tag
válasz
Frawly #29126 üzenetére
Mindent is próbáltam, ami a 25 évnyi számtech tapasztalatom alapján eszembe jutott.
Persze az összes (nem túl fogyatékos) "megoldást" (vedd ki az optikát és megjavul, vagy épp a töröld le a ramot zsíros izzadt kézzzel) is, amit a neten találtam.InsydeH2O® UEFI BIOS van a gépben, ezt kellene valahogy linux alól frissítenem.
Pár nap után rájöttem és is , hogy a virtuális gépből frissítés ötlete halva született.
Ez valami Lenovo átok, mert tele van a net ilyen módon lehalt gépekkel.
A masinát alkatrésznek vettem meg ezzel a hibával, de ez egy olyan gumicsont, amin vétek nem rágódni.
Csak az vigasztal, hogy Linux alatt stabilan működik a masina. Végső esetben "Linux only" laptop lesz.samujózsi A jövő héten a Freedost is ki fogom próbálni, addig csak az ötleteket gyűjtöm, mert előbb sajnos nem lesz rá időm.
Még ezzt találtam mint lehetséges megoldást, de sajna angolom és a linuxos tudásom együtt nem elég a megértéséhez.
-
Papooo
senior tag
válasz
samujózsi #29112 üzenetére
Hardverhiba kilőve.
Körbeguglizva, ez valami tipushiba, amit egy hdd cagy ram csere is előidézhet.
Egy bios frissítés talán meg tudja oldani.
Persze a frissítő egy futtatható exe program, amihez windows kell, ami persze nem megy, amíg a hiba el nem hárul.
Nincs külön hivatalos bios bin file, sem parancssori program amivel frissíthetném -
Papooo
senior tag
Üdv.
[A problémám.]
Röviden összefoglalva:
Olyan disztróra lenne szükségem, amihez van olyan windows emulátor (vagy virtuális gép, amire windows 7,8 vagy 10 telepíthető), amivel a lenovo bios frissítő programja hibátlanul meg tudja oldani a gép biosának frissítését.
Anno, jó ideig szórakozgattam (Redhat, Suse, ubuntu) linuxokkal, de annak már több mint 10 éve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest