Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• stigma

addikt

Szaisztok, megpróválom összefoglalni mit is csináltam és hol is tartok.

NAS-on van egy Debian 9-es netinst rendszerem melyre egy Openmediavault NAS oprendszert telepítettem.
    Ezenfelül használok dockert (nextcloud miatt) ami lebökött tegnap és kérte hogy frissítsek PHP verzioót 7.0-ról 7.1-re legalább.

Sajnos voltam olyan hülye hogy töröltem az alábbi paranccsal: sudo apt-get purge php.*

Egyenlrőe siekrült életre kelteni + feltenni a PHP 7.2-t az alábbi oldal segítségével.

Nas működik, a fontos fukciók működnek(torrent+samba), viszont ami nem működiimés kellene segítség:

OMV felületére az adott ip-cím:100-as címmel léprem eddig be, viszont most 403-as Forbidden fogad.(nginx)

Mit kell állítanom, hogy jó legyen mert 1-2 órája szívok vele, viszont előrébb sajnos nem jutottam semmivel sem.

Azóta a Nextcloud belső hibával elszáll, de azt megoldom, mert már annyit siekrült kiderítenem, hogy jogosultság problémám lesz ott , mert az alábbi üzenetet kapom: (bocs hogy hosszú lesz)

Cannot write into "config" directory!
    This can usually be fixed by giving the webserver write access to the config directory
    See https://docs.nextcloud.com/server/16/go.php?to=admin-dir_permissions

Or, if you prefer to keep config.php file read only, set the option "config_is_read_only" to true in it.
    See https://docs.nextcloud.com/server/16/go.php?to=admin-config
    PHP Warning: fileperms(): stat failed for /sharedfolders/AppData/Nextcloud/www/nextcloud/data/nextcloud.log in /sharedfolders/AppData/Nextcloud/www/nextcloud/lib/private/Log/File.php on line 140
    {"reqId":"kzDiJdYAI8yrzB80rXpd","level":3,"time":"2019-05-21T20:32:37+00:00","remoteAddr":"","user":"--","app":"PHP","method":"","url":"--","message":"fileperms(): stat failed for \/sharedfolders\/AppData\/Nextcloud\/www\/nextcloud\/data\/nextcloud.log at \/sharedfolders\/AppData\/Nextcloud\/www\/nextcloud\/lib\/private\/Log\/File.php#140","userAgent":"--","version":""}
    {"reqId":"kzDiJdYAI8yrzB80rXpd","level":3,"time":"2019-05-21T20:32:37+00:00","remoteAddr":"","user":"--","app":"PHP","method":"","url":"--","message":"You are using a fallback implementation of the intl extension. Installing the native one is highly recommended instead. at \/sharedfolders\/AppData\/Nextcloud\/www\/nextcloud\/3rdparty\/patchwork\/utf8\/src\/Patchwork\/Utf8\/Bootup\/intl.php#18","userAgent":"--","version":""}

Erre a kettőre tudtok támpontot adni esetleg pontos parancsokat mit írjak le, mert igaz alap felhasználói szinten értek a linuxhoz de ez már meghaladja a tudásomat sajnos.

Segítséget előre is köszönöm. :R

• stigma

addikt

válasz sh4d0w #26332 üzenetére

(#26332) sh4d0w : ebben igazad van, max valami lightweight programra gondoltam, kipróbálom amiket a töbek pár hsz-el késöbb ajánlottak.

Illetve látom írtál már uj hsz-t is, amit lehet kipróbálok, elször VB lesz az amin megnézema foygasztást, ha jó nekem akkor megy fel a HTPC-re.

(#26333) nahaggyámár:

1. oks, köszi.
    2. EXT4-es

(#26334) emvy: Őket sajnos nem ismerem, utána olvasok. Köszi.

Köszönöm mindhármótoknak segítséget.

• stigma

addikt

Sziasztok!

Adott egy HTPC (NAS + médialejátszó), nem kell sokra gondolni, alap Ubi server + Transmisison+Kodi.
    2 programot ajánljatok nekem kérlek:
    1. Monitoring tool :
    Rendszer erőforrásait (RAM,Proci,hálózat,...) szeretném nézni időközönként, akár másik gépről web-es felülten. Ezekre az alábbiakat találtam: Nagios, monitorix, linux dash
    Melyiket ajánljátok mely keveset foygaszt? Asrock N3150-es gépre menne 8 GB rammal szerelt a konfig

2. töredezettség mentesítő:
    Itt igazából csak alábbi parancsot használtam 1x (Fsck parancs), ezekül van valami jó lemeztöredezettség mentesítő?

Válaszotokat előre is köszönöm. :R

• stigma

addikt

Sziasztok.

Adott egy Ubuntu Server 16.0.4.2-es verzió, melyre a desktop gui-t feltettem + kipróbáltam pár alkalmazást , melyeket futtatok a HTPC-en. Viszont kérdésem az lenne, hogy lehet egy ,,factory resetet" csinálni ubiserver alatt, hogy minden álljon vissza alapra, mintha tiszta telepítés lenne?

Ezt a parancsot találtam, de ezzel szerintem csak a desktop gui-t teszem újra gondolom:
    sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop

• stigma

addikt

Sziasztok!

Sima jogosultság kérdéssel akarok kérdezi ami alap, és egyszerű, de valamiért most kifog rajtam.
    Adott egy gép amin Ubuntu Server 16.04 fut + Nextcloud + sok egyéb más.
    Kérdés: Hogy tudok egy mountol-t megajtóra jogot adni a www-data felhasználónak?

Szituáció, problémám az alábbi:
    Nextcloud-ot ha feltettem, akkor kaptam egy frankó kis felhőt magamnak, viszont,ha bármi más dolgot (képeket/fájlokat) hozzá akarok adni a felhőmbe, akkor az alapártelmezett mappámba teszi, ami az alábbi => /var/www/html/nextcloud/data

Ezt én a saját Nexcloud config fájlba átírtam, és egy helyileg felcsatolt /mnt/red/nextcloud mappába szeretném menteni a feltöltött fájlokat.
    Miért is fontos nekem ez? => Ugye a feltett redszer egy 120-as SSD-n foglal helyet nekem, ami ,,limitált" és a felhőbe ,,tallózott" fájlokat a felcsatolt 3 TB-os WD RED meghajtómra szeretném hogy máslja, melynek az elérési újt az alábbi => /mnt/red/nextcloud

Ha itt megnézem kinek van joga (ls -l) akkor csak a root felhasználót látom, viszont részemről az alábbi hibát írja ki :
    https://help.nextcloud.com/uploads/default/original/2X/c/cb466d7009f3bdc09f477147523133e8686fc7b9.png

amivel próbálkoztam :
    chmod -R 770 /var/www/html/nextcloud/data => eltávolítottama jogot
    chmod 770 /mnt/red/nextcloud/

Tudna nekem valaki segíteni?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés