- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
trifo
csendes tag
Még egy kis extra olvasás és kísérletezés részben segített. Részben. Letöltöttem egy Ubuntu desktop live CD-t és arról futott a gparted:
* a gparted mozgatja az adatokat is a partícióval együtt
* a /boot fs-t tartalmazó partíció áthelyezése összetöri a boototA gparted rész után bebootoltam a gépet a saját diszkjéről. A GRUB core az meg is volt, ahogy kell, de nyilván a /bootot nem találta, úgyhogy csak egy grub rescue promptot kaptam. Ott aztán
set prefix=...
insmod normal
insmod lvm
set root=...és végül: normal
És ezzel bebootolt szépen. Az elindult rendszeren már csak egy update-grub és egy grub-install kellett és most minden szép. Kicsit szebb is, mint szerettem volna, mert a gparted az LVM-hez tartozó partívió mozgatása közben leshrinkelte a LV-ket is amennyire tudta. Mondjuk ezt nem kértem volna tőle, de ennyi belefér. Meg kell növelgetni amit kell.
Szóval a műtét sikerült, a beteg él, de még mindig szívesen látnék megoldást ugyanerre, amihez nem kell grafikus felület.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest