-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
Ha jól értelmezem, akkor amíg ott van az a dirty_page a kernelben, addig pl. nem engedi lecsatolni a külső hdd-t (mert az bizony még ott kerreg jó pár mp-ig), bár én már visszakaptam a promptot és akár le is csatolhatnám. És engem igazándiból ez zavar. Látszólag vége a dolognak, de a gép még dolgozik ezerrel, nincs meg az az érzés, hogy végzett a művelettel.
Mindenesetre az alapértelmezetthez viszonyítva ezekkel megyek most próbaképpen:
vm.swappiness = 60 (10)
vm.vfs_cache_pressure = 100 (75)
kernel.nmi_watchdog = 1 (0)
vm.dirty_ratio = 40 (2)
vm.dirty_background_ratio = 10 (1)
vm.dirty_expire_centisecs = 3000 (1000)
vm.dirty_writeback_centisecs = 500 (500)
vm.min_free_kbytes = 67587 (232454)Egyelőre okésnak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Beköszöntött az űrinternet kora
- Borderlands 4
- Videó stream letöltése
- Battlefield 6
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 91% Akkumulátor
- 2db Apple Lightning - jack átalakító eladó egyben 1999 Ft
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Új akksi! DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest