- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezzel a mobillal készülhet a 2026-os MWC-re a HMD
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
válasz
Jester01 #14094 üzenetére
Nekiestem újra az elejétől, immáron okosabban és tapasztaltabban.
Ez a parancs volt az, amit kiadtam:
make CC=mips-openwrt-linux-uclibc-gcc LD=mips-openwrt-linux-uclibc-ld CXX=mips-openwrt-linux-uclibc-g++ CXXFLAGS="-march=24kc" STAGING_DIR=/home/helomi/openwrt/trunk/staging_dir
Először a tinyxml, majd a ptokax fordult le, mindkettő hiba nélkül. Bár a ptokax makefile-jába bele kellett nyúlnom egy kicsit, mert alapesetben az ld nem találta a -lz-t -llua5.1-et. Átírtam -llua-ra és az include-hoz hozzáadtam az elérési utat, ahol megtalálható a routerre fordított liblua és libz. Így már gond és hibaüzenet nélkül lefutott a make. Feltöltöm azért pastebinre a makefile-t, hátha én csesztem el valamit: [link]
Felmásoltam a routerre a kész ptokax-et, adtam neki indítási jogot és panaszkodott, hogy nem találja a libstdc++.so.6-ot. Gyorsan be is másoltam neki az openwrt lib könyvtárából a router /lib könyvtárába, így már indul...na, ha nem dobna segmentation fault-ot. Tehát újraforgatva sincs sajnos változás. De már nagyon közel vagyok, nem szeretném feladni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Ubiquiti hálózati eszközök
- iPhone topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Eredeti játékok OFF topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Corsair 750D Airflow Thermaltake 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E5470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate P214-53 - i5-1135G7 I 8GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest