- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
teljesen mindegy, hogy vannak-e új ötletei az embereknek igazából.
ahogy írtad te is, arra nincs szerzői jogi megoldás hogy LLM-ek generálhassanak a te műved által tanítva egy újat, percek alatt, amit aztán nem az LLM jegyez (ugye) hanem valaki, aki sose olvasta akár egyiket se amin tréningezték a modellt... -
nuke7
veterán
-
nuke7
veterán
Egyrészt igen, mi is újrakeverünk, emberek.
Másrészt viszont nekünk vannak/lehetnek új ötleteink az LLM viszont csak azt tudja, amin tanították - nem véletlenül van programozásnál is korlátolt haszna, hiszen nem fogja fel a kontextust, az egész szoftvert majdnem bele kellene táplálnod, hogy aztán valószínűségi alapon kiadja azt a kódrészletet ami neked kellene épp pont... -
nuke7
veterán
"Ez azt jelenti, ha én írok egy kitalált világban egy kitalált történetet egy varázsló iskolában három főszereplő kalandjairól (hasonló, de mégis más) és véletlenül dollár milliós sikerem lenne, akkor JK Rowling jöhet tartani a markát?"
ezt hogy sikerült összehozni, miből következtettél erre? Szerintem csak simán egy plágium pert kapsz és szevaszja értem, nem tudod, hogy mi az a fair use. pedig szépen le van írva
"Fair use permits a party to use a copyrighted work without the copyright owner’s permission for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, or research."
a reaction videókból pl. simán lehet dollár milliós hasznod, mégis fair use -
-
nuke7
veterán
válasz
Gargouille #8 üzenetére
nincs igazad szerintem, egyszerűen jogtalanul használják a műveiket, ahogy írtam is már. Egyszerűen nem erre vannak, nem így lett kitalálva a szerzői jog.
#6 ddekany : nem hinném, hogy ez zavarná, ugyanis ai nincs.
Nem tud egy LLM autonóm módon új kutatást csinálni például, ez könnyen belátható.
Új fiction-t is csak a meglévők újrakeveréséből tud. -
nuke7
veterán
az van - ahogy előttem is írták - hogy a tanárok / egyetem fizet ezeknek a műveknek a hozzáférésért (többek között ezért is szed tandíjat)
A LLM trénigező cégek meg vagy fizettek, vagy nem - feltételezem, hogy nem, mivel egy OCR-ezett könyv nem legális forrás, nem véletlenültehát nekik nem egy példány megvásárlásával kellene hozzájárulniuk a szerző kompenzálásához.
Szerintem egyetértünk abban, hogy egy hús-vér tanár - még akkor is, ha videó készül az előadásról - nem egyenlő egy saját branded alatt futó content generáló szolgáltatással, ahol nem az az érték, hogy megismered a tanár / videó tartalmát hanem hogy ugyanolyat állítasz elő a szolgáltatás segítségével. Tehát itt nem tartalom fogyasztás van (nem azzal van a baj, hogy az LLM kvázi nyilvánosságra hozza a dolgokat), hanem ugyanolyan (vagy nagyon hasonló) tartalom kreálás az LLM által automatikusan (amit akár saját neved alatt is közzé tehetsz) és az azért más tészta, és szerintem ez a lényeg. (nem tetted bele azt a munkát amit a professzor, hanem az LLM generálta neked)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest