- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Újabb tanúsítványt kapott a Poco X8 Pro Max
- Elődje legnagyobb hibáját javítja az iPhone 17e
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- One mobilszolgáltatások
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
laed
senior tag
A legjobb Windowsos program a passziánsz!

-
-
devast
addikt
Ez a csávó feltalálta az időgépet. Inkább arról kellene videót csinálni.
-
Használjátok a ninite.com-ot. Ha sok ilyen ingyenes szoftvert kell telepíteni vagy frissíteni, akkor ezzel pár kattintás, és nincs semmi sallang a gépeden.
-
-
DS39
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
PDF-re Windowson már igazán nem kell semmi, böngészőben megnyitható.
Edge default, de én Firefoxot használok, mára az is tökéletes pdf olvasásra. -
King Unique
titán
PDF-hez ott van a már említett Sumatra PDF, ha csak egy egyszerű és gyors olvasó kell.
Az Office-nál a LibreOffice mellett még az ONLYOFFICE is említhető, ha ingyenes program kell.
-
válasz
üzenetére
Utorrent annó
https://www.virustotal.com/gui/file/e0901f98ba1907f20c24dab174b0b54e4f0c1406a740771c96fe740c607ebeb3/detectionés ez a friss 3.6 verzió
https://www.virustotal.com/gui/file/401409e8da7321fb94a1a8ac6217d2dd067007d29547257575c26a39f31e8931
Szóval utorrentet inkább ne. De a YT videó legalább jól pörög
Ez tényleg elég retro, szakmai szemmel erős kapufákkal. No mindegy, majd legközelebb. -
DS39
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
+1
Igen, a qBitTorrent ajánlott, a mikro nem.
-
-
renderman
csendes tag
Szóba került a pdf olvasás. Én általában SumatraPDF-et használok, de az abszolút király a PDF-XChange Viewer. Nagyon nagy tudású, kis méretű és szupergyors, tényleg. SumatraPDF-et szétalázza minden szempontból. Sajnos már ez a változat nem fejlődik tovább, a folytatása a PDF-XChange Editor, azzal nincs tapasztalatom. Adobe Reader-rel nem szennyezném a gépet, ha nem muszáj...
A Winrar vs 7-zip témához: mindkettőt használom, a legtöbben már a 7-zip-re esküsznek, de azért a WinRAR-nak is még mindig van létjogosultsága. A rar5 formátum óta sokat fejlődött, jóval gyorsabban tömörít (és kibont), mint a 7-zip, és jóval kisebb a memóriaigénye. A 7-zip akár a világ összes RAM-ját is meg tudja enni, cserébe általában jobban tömörít, mint a WinRAR, de azért nem minden esetben.
Daemon tools helyett pedig Virtual Clonedrive, bár már nincs nagyon jelentősége, mióta a Win natívan kezeli az ISO-t.
@bruhbawamba (#46):
Persze, hogy használtunk xfire-t. Én mondjuk nem üzengetésre használtam, hanem szerverkeresésre (COD 2), mióta az All-Seeing Eye megszűnt.A Discord nekem egy borzalmasan átláthatatlan káosz.
-
Tamy
őstag
A Foobar2000-t nem nevezném Winamp örökösnek, mellesleg nem feltétlen van szüksége örökösre. Fut a mai Windowsokon is, bár rendesen pluginezgetni kell, és talán úgy is falakba ütközhet vele az ember, ha nagyon rámegy a veszteségmentes zenére. Viszont ott az AIMP, ami szintén ingyenes, és azt sokkal inkább nevezném a Winamp utódjának.
-
zzola
titán
A cikk készítője nincsen a helyzet magaslatán. Néhány jobb/ismertebb alkalmazás kimaradt.
-
PeL
addikt
uTorrent helyett bátran ajánlom a Transmission-t. Kb. három éve váltottam uTorrent-ről mert úgy hallottam manapság már nem igazán megbízható. A Transmission egyetlen hátránya nálam hogy ha torrenten belül kiválasztom hogy csak bizonyos fájlokat szeretnék letölteni akkor is letölti a teljes tartalmat.
-
-
podtibi
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
winrar,7zip,daemon tools pipa
Torrentet viszont rossz tapasztalatok miatt is elengedtem.
-
törölt tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nem csak amiatt, de biztos szerepet játszott benne, amikor meglátták, mert rá vagy 1 hónap múlva lőtték le a szervereket, rövid határidővel.
Ha kicsit utánaolvasol, a gazdasági modelljükkel is volt probléma, szóval itt minden összejátszott. A Steam fejlődése és a Skype térnyerése sem tett jót az üzletnek. -
-
törölt tag
válasz
sutyesz96
üzenetére
Qbittorrent opensource, githubon elérhető a forráskódja: [link]
Az utorrent jó pár éve megbukott, talán a 2.2.1 az utolsó megbízható verzió, de az már mai körülmények között elavulttá vált.
Volt itt minden: tulajdonosváltás, kéretlen reklám, bloatware, háttérben coinbányászat, security hibák stb.
Na ne mintha a Qbittorrentben nem lettek volna security hibák, de dokumentáltan ki lettek javítva. -
sutyesz96
addikt
Többen írtok itt erős ellenvéleményeket a utorrenttel szemben, hogy vírusos meg egyebek. Ezeket honnan szeditek, mivel alapozzátok véleményetek? Illetve a qbit "nemvírusos" mibenlétét mivel igazoljátok?
-
törölt tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ez egy "gamer messenger" volt, én a kétezres években sok lanon voltam, a hazai scene nagy részével is találkoztam és senkinek a gépen nem láttam ezt. Elég sokat Lineage-eztem is az ARENA UPC szerveren, ott se nagyon használta senki. Akkoriban nálunk IRC(Quakenet)+MSN+Ventri/TS volt a menő, mint ahogy az EU nagy részén.
Viszont Észak-Amerikában még mindig könnyes szemmel tekintenek vissza rá jó páran, szóval annyira rossz cucc nem lehetett.Azért a Discord elég gyorsan kicsinált mindenkit..

-
-
-
Vektast
aktív tag
Én is szeretnék 2000es évekből retró toolokat ajánlani:
Winamp
X-fire
Hamachi
ImgBurn*A videó készítése során egyetlen közigazgatásban dolgzó rendszergazda sztereótípia se sérült meg!
-
ZCoyote
őstag
WinRAR helyett még ajánlott a PeaZip [link] . Open source, Win-re, Linux-ra, MacOS-re is van.
-
válasz
Héraklész
üzenetére
pont az előbb jött egy 224 megás csomag, van benne vagy 100 mappa, 4-5 szintű szerkezet. tele céges szarral. összesített ajánlatokkal, marketing bullshittel.
ha épp statisztikai szemetet gyártok, akkor a nyomorék, haveri alapon, de jó sok közpénzből vett programunk generál 3-10 tömörített mappát, azokon belül néha 3-400 db egysoros doksi. ezeket öntöm egy mappába, vb scripttel egyesítem, stb stb.
-
BiP
nagyúr
Mára teljesen elvesztette a jelentőségét az ilyesmi.
Egyébként igen. Gyakorlatilag ha van egy UTP kábeled, akkor meg vagy mentve. Azzal fel tudod tenni a wifi drivert, ha a windows nem találná meg magától.
A sima ethernet vezérlőt általában felismeri a Windows, a wifivel szokott hadilábon állni.Nekem utána első dolgom feltenni egy Firefoxot még Edge-ből, és utána leszedek szépen minden hasznos progit, ami kell. ghisler.com, stb.
És akkor tuti friss verziód van.Persze ha 30 gépre kell telepíteni, akkor vannak erre hasznosabb módszerek is. De otthoni környezetben olyan ritkán kell már újrarakni a gépet, (már egy konfigcsere esetén sem kötelező) hogy előbb elévül a gyűjtemény.
-
atee
őstag
Install CD nek hívtuk régen az ilyesmit. Még nem nagyon volt pendrive.
Úgy fél évente Írtunk újat a frissebb program verziókkal
Mára teljesen elvesztette a jelentőségét az ilyesmi.
És egyéni preferencia, hogy kinek mire van szüksége.
A legtöbb ismerősöm felsír amikor meglát egy total commandert mert mindent windows intézőben csinálnak.
Nekem pl. az Opera böngészője alap.
Lejátszónak meg a Potplayer -
válasz
powerage76
üzenetére
És az emberke még nem is boomer. Olyan harmincas lehet.
-
powerage76
csendes tag
Most ez komoly, pendrájvról telepítgették a szoftvereket a rendőrségnél a rendszergizdák? Ez sok mindent megmagyaráz.
Daemon Tools, b+ Mi lesz a következő videóban? Hogyan formázd fel a 720k-s floppyt 800.com-mal? Arj vs PkZip összehasonlító tesztek? Autoexec.bat tippek?
-
Jaja retro. Olyan mintha valaki 2007-ből ugrott volna elő.
WinRAR 2026-ban amikor sokkal jobb a teljesen ingyenes 7-zip. Az a vicc, hogy ez egy nagyon könnyű tematikájú videó lett volna, de nem sikerült megugrani. Tiszta időutazás.
Ráadásul ha a rendőrségnél volt Rendszergazda illene tudni, hogy mi a különbség a Freeware és a Shareware között.PDF? Edge, Chrome, bármelyik böngésző megnyitja.
-
Gh0sT
addikt
Kétszer is megneztem, hogy mikor készült a videó, azt hittem valami retro ajánló.
Pdf-et senki nem nézeget? Kíváncsi lennék, ki mit használ, ami nincs tele tömve felesleges dolgokkal.
Egyébként Double Commander, Notepad++, Bitwarden.Képernyő megosztasra, közös munkára esetleg valami ötlet? Olyan, ami remote controlt is támogat, asztalt, kijelzot és ablakot is meg lehet vele osztani és vallalati környezetben is ingyenesen használható?
-
Héraklész
aktív tag
De mi a fenét csomagolsz ki és be 2026-ban?
Egy-egy csatolt fájl lehet ami jelszóvédett, emiatt van csomagolva - azt bármivel kicsomagolod, a Windows-zal is, nem?A torrent alapvető, pláne a szigorodó streames hozzáállással - gondolom.
#25 King Unique
A VLC miért nem jó? Az a legegyszerűbb és legsokoldalúbb. -
King Unique
titán
Az eredeti MPC-HC programot nem fejlesztik már, az állt le 2017-ben az 1.7.13 verziónál. Ellenben lett folytatása ugyancsak MPC-HC néven, ami a most januárban kiadott 2.6.0 verziónál jár. A másik fork meg az MBC-BE, az utóbbit fejlesztik jobban, ha jól tudom.
-
worxland
addikt
utorrent helyett természetesen qbittorrent, nem szeretjük a vírusokat
Daemon Toolsra kábé tíz éve nem volt szükségem, mindenki ISO-t használ, arra meg ott a Windows
WinRAR: Total Commander mellé, átlagfelhasználónak már rég nem kell
VLC mellett (ahogy mások is írták) MPC-BE, mivel az MPC-HC-t már nem fejlesztik -
cami][us
őstag
Melyik az a cég, amelyik discordot használ belső kommunikációra?
csak hogy tudjam melyiket kerüljem
-
-
laed
senior tag
1 letöltőprogramot meg nem tudott volna a lap ajánlani?
-
King Unique
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Új hsz akart lenni, bocsi, mindegy.
-
King Unique
titán
Ahogyan már írták többen is, pl. a Total Commander és a WinRAR eleve shareware és nem ingyenesek, max. technikailag ingyen is lehet használni.

Ha kétpaneles 3rd party fájlkezelő kell, akkor Windowsa van egy csomó ingyenes is, pl. Double Comander, Free Commander, Multi Commander, Unreal Commander, stb. ZIP és RAR fájlokhoz meg a 7-Zip és Bandizip. Bár utóbbihoz sem feltétlen kell külső program, mert a ZIP-et eddig is támogatták a Windowsok, a Windows 11-nél pedig elvileg már natív RAR támogatás is van.
A Deamon Tools meg rejtély, amikor Windows 8-től natívan támogatott az ISO és IMG fájlok csatolása, ahogyan az aktuális Windows 11-nél is.
µTorrent helyett meg nyilván qBittorrent, utóbbi kb. a legjobb torrentklines Windowsra, itteni Bittorrent topikban is azt használja a többség.
NeszeTools
Egy nagyon jó weboldal, ahol össze vannak gyűjtve és kategóriák szerint rendezve a windowsos programok, az itteni Milyen program, ami...? topiknak is ez az alapja.
Ami még említésre való ebben a témában, az az egyes fizetős programok ingyenes promói, amivel itt a Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen topik foglakozik. -
BiP
nagyúr
Na igen, MPC-HC-t (én MPC-BE-t használok) meg akartam még említeni, (VLC-t nem szeretem) ill. a HWInfo-t.
AIDA-t mondanám szívem szerint, de annak az ingyenes része nagyon meg van nyirbálva. Úgyhogy én is inkább HWinfo-t használok.
Én sem értem, hogy egy "új gép telepítős" csomagból hogy maradhatott ki.Ja, és ami még szintén kimaradt: egy normális képnéző program. Ami Win10-11 alatt van, az khm. Szóval egy ingyenes pl.Irfanview is elfért volna még a listán.
#9 Sanya : Total Commander volt említve. (de ugye az is 30napos shareware.)
-
-
törölt tag
Pár észrevétel:
Winrar helyett 7Zip (ezt rengetegen írták).
uTorrentet a legnagyobb magyar tracker se támogatja már. A reputációját, már több mint 10+ éve eljátszotta. qBitorrent sokkal jobb megoldás.
VLC mellett az MPC-HC-t is meg lehetett volna említeni.
Foobar2000 mint Winamp örökös, nyugodtan mehetett volna a listára.
HWInfo, mint ingyenes diagnosztikai miért maradt ki ?
Daemon tools, MSI Afterburner minek ? Még a játékosok nagy részének is felesleges.
OBS szerintem hasznos, de biztos a lista legvégére vagy +1 tüntettem volna fel, mert réteg cucc.
LibreOffice is nyugodtan felkerülhetett volna a listára.
De amit igazán hiányolok, az az Obsidian, mint "jegyzetkészítőt/naplót" (nem csak tanulóknak!). Rengeteg kiegészítő van hozzá, ráadásul az egyik legmenőbb kiegészítőt egy magyar fejleszti/készítette hozzá!Ez a videó így nagyon felületesnek, összecsapottnak tűnik.
BiP: Én használom, jó cucc, igazi AIO, de egyre több a fizetős baromság benne, meg a páváskodó dolog. Persze nem mondom, hiányoznak a régi mIRC-es (Quakenet) idők, meg a Ventri/TS.
-
Nem mentem bele nagyon a 7zipnél hogy mit tud, csak a jobb gombos gyorsmenüt használom rajta és semmi mást. Ott valóban lehet külön mappába pakolja a dolgokat ha több zip file van.
Daemon tools-al nekem valami kékhalál is rémlik, az drivert használ és az be tud kavarni. Win7-es gépen sem rakom fel, 7zippel inkább kicsomagolom az iso-t valahova bár tudom helypazarlás. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
én használok winrar-t, mert könnyen tudok vele egyszerre több csomagot 1 kimeneti mappába ömleszteni. 7zippel nem tudtam megoldani. lehet csak bamba voltam, de nem volt kedvem tökölni vele.
igen, qbittorrent a legmenőbb.
daemon toolsnak is mintha valami spyware-es bulija lett volna. win7-nél még kellett.
-
Ez most valami retró videó vagy nem értem?
Winrar-t szerintem már senki nem használ, meg amúgy sem lenne fair használni ha nem vesszük meg - 7zip a legjobb alternatíva retró gépre is
uTorrent helyett meg qBitorrent, szerintem ez is megy retró gépen
Daemon Tools??? háát nem is tudom, erre is lenne alternatíva (Win8-tól van csak natív)
De ha retrózunk akkor miért nem ventrilo vagy teamspeak a discord helyett? -
BiP
nagyúr
Igen, nekem is ezek az észrevételeim.
Winrar és Total Commander shareware, hivatalosan nem ingyenes. Ettől még a legtöbb ember 30 napon túl is simán használja, nem tilt le, ingyenesként tekintenek rá. De valóban nagyon hasznosak, nálam is mindig elsőként kerülnek fel.
De ha ingyenes kell, ott a 7-zip.és igen, mikrotorrent a neve.
A 3-as verziót jól elcseszték (már nem is volt annyira mikro), de asszem azóta kigyomlálták belőle a problémás részeket, de már megkopott a renoméja.
Én azóta már áttértem a qbittorrentre. Ingyenes. Szerintem jobb.OBS studio: hát, nemtom, bizonyos körökben biztos benne van a 9 legszükségesebb ingyenes program között, én nem streamelek, nem veszek fel videókat, nekem totál out of scope volt mindig is.
Daemon Tools: "Amikor kell, akkor nagyon kell"- ezzel egyet tudok érteni. De jó ideje már nem kellett. Win alapból ismeri az ISO-t.
Discord: öreg vagyok én már ezekhez
Sose használtam, amikor meg kipróbáltam, nem tetszett. -
micro torrent pár éve még a vírus kategóriába tartozott. tiltották is több helyen. azóta változott a helyzet?
felénk mindenki u-torrentnek hívta. -
scdlsc
senior tag
FYI: mikro torrent (micro torrent)
-
woros
őstag
A 2 shareware programot nem nevezném ingyenesnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audiofil és gamer? Az ASUS megpróbálja
- Futás, futópályák
- Újabb tanúsítványt kapott a Poco X8 Pro Max
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózatokról alaposan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- I7-5770R 16GB 256GB SSD Gigabyte Mini PC NUC / Beszámítás
- RTX 3060 Ti - Ryzen 7 3700X - 16 GB DDR4 3000 MT/s CL15 - 1 TB NVMe SSD
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- Eladó 6 darab DDR4 16 Gb Sodimm, illetve 2 darab DDR5 16 GB Sodimm
- Eladó három darab SSD. 2 x 1 TB illetve 1 x 2 TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

csak hogy tudjam melyiket kerüljem