Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Yettel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- Mobil flották
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Watch GS Pro - strapacska
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elemental
addikt
válasz
mephi666 #121414 üzenetére
Odaathatod neki, felhívtam egyből a kormányhivatalos barátomat, mondta, ha nincs meg a régi, akkor be kell menni, és nyilatkozatot tenni, hogy megsemmisítettem.
Azt furcsálljuk, hogy együtt csináltattuk a feleségemmel, de neki még nem jött ilyen üzenet. Úgy is megy személyit intézni, majd beviszi és leadja akkor.Nekem ugyanolyan kép készült, mint a többi okmányon.
-
Elemental
addikt
Annak örülök a legjobban, hogy nem azt mondták, hogy hétfőtől tilos maszkot hordani, hanem csak azt, hogy nem kötelező.
-
Elemental
addikt
válasz
#24845312 #120686 üzenetére
Régi gyerekorvosunk volt a tuti. Azt mondta: A láz jó dolog. Minimális gyógyszert írt fel. Aztán amikor a lányom egy éves lett, jött helyette egy fiatal csaj, ott aztán beindult a gyógyszeripar fellendülése, nem lehetett elmenni hozzá anélkül, hogy ne írt volna fel egy kis megfázásra legalább öt-hat felé gyógyszert.
-
Elemental
addikt
válasz
Qtya72 #120653 üzenetére
Szerintem ez a gyógyszer kérdés nagyon nagyon összetett dolog. Függ a neveléstől, a személyes tapasztalatoktól, a betegségekkel szembeni hozzáállástól. Nálunk anyám sosem tömött gyógyszerrel, és amióta magam döntök ez csak tovább fokozódott. Nem nyúlok egyből gyógyszerhez, ha van egy kis lázam. Ez szerintem hozzáállás, akaraterő kérdése is, hogy az ember hogy áll a betegségekhez. Mivel én 27 éve vagyok vállakozó, mindig is magamnak dolgoztam, szóba sem jöhet, hogy ellógjak a munkám elől. Írtam korábban, hogy epegörccsel is mentem dolgozni, a sérv műtét után is bent voltam három nap után. Ez is abba az irányba mutat nálam, hogy ne hagyjam el magam. Legsűrűbben flectort veszek be, amikor a migrénes fejfájás levesz a lábamról. Viszont a vitaminnal nem sportolók.
Korábban írtam, hogy nem örülök neki, de én és a feleségem elmentünk oltatni a védettségi igazolványért, mint utólag kiderült, feleslegesen. Csak a kisgyerekeket hagyják már békén. Nem is fogjuk beoltatni a gyermekünket. -
Elemental
addikt
válasz
mephi666 #120419 üzenetére
Aki tőlem kérdezi, hogy mit tegyen az oltás után, a szögterápiát szoktam javasolni. Kell mindkét kezedbe egy-egy szöget venni, meg kell keresni a legközelebbi konnektort, majd határozott mozdulattal, egyszerre bele kell dugni a két szöget. Ez zárlatot okoz a chipben.
-
Elemental
addikt
válasz
LuckyL #120240 üzenetére
Neked válaszolok mert te talán tudod értelmezni, amit írok
Szerinted írtam olyat, hogy én beteg vagy vagyok? Erre nekem támadt, hogy miért nem tudok várni betegen. Van védettségi igazolványom, tünet mentesen oda megyek, ahova csak akarok.
(Mondjuk mindegy is, azt sem értették, amit te írtál)Amúgy arra viszont tényleg kíváncsi volnék, hogy milyen arányban van a "rettegők" között home office-ban dolgozó.
-
Elemental
addikt
válasz
-Skylake- #120199 üzenetére
Én próbálom átgondolni, komolyan, de nem esik le a tantusz.
Amúgy meg, aki fosik a világtól, az menjen 10x oltatni, és kész.
Én kíváncsi volnék egy olyasmi felmérésre, hogy akik kardoskodnak az otthonmaradás mellett, azok milyen arányban tudják otthonról ellátni a munkájukat ( aka homeoffice). Az ismeretségi körömben azok rettegnek a legjobban világtól, akik a vírus elején egyből homeoffice-ba kerültek, azt sem tudták mi van kint, a boltba is remegő lábbal kesztyűbe bújva mentek.
Nekem (bolt) be kellett jönnöm, itt kellett lennem. A lányom három napja volt 39, asszony tegnap lett 39, én meg ma is bejöttem kinyitni, mert másképpen nem megy... (mondjuk én epegörccsel is itt voltam)Amúgy meg értelmezd már, amit a kolléga írt. Azt írta, hogy akik oltottak, azokra nem vonatkozik a karantén, csak azokra, akik nem oltottak. Ha nem megy az értelmezés, segítek. Aki oltott ugyanúgy elkapja és terjeszti a vírust, mint aki nincs oltva.
-
Elemental
addikt
Szerencsére nem ment el mindenhol az ész.
-
Elemental
addikt
válasz
Ezekiell #119570 üzenetére
Most elbeszéltünk egymás mellett
Leírom tisztábban.
Tehát azt mondják, hogy ne a gyerekünk védelmében vigyük a gyerekünket oltatni, hanem mások védelmében, mivel a gyereken úgy is csak átszalad. És erre írtam, hogy apám is benyalta a propagandát, mert kérdezte, hogy mikor visszük a gyereket oltatni, hogy ezzel megvédjük a nagyszülőket. -
Elemental
addikt
válasz
janeszgol #119555 üzenetére
Mi mindannyian átestünk már. Én, asszony, gyerek, fater, muter igazoltan, pont egy éve oltatlanul. Egy hónapja ismét, mi oltással gyerek továbbra is oltatlanul. Unokatesómék két hete családostul gyerekestül.
Nekem továbbra is csak a gyerekek oltásával van gondom. Ha azt mondanák, hogy védjük meg a gyerekeinket az oltással, de azt mondják, hogy azért, hogy ezzel védjük az időseket. Már apám is kérdezte, hogy mikor oltjuk be a gyerekünket, hogy ezzel megvédjük őket -
Elemental
addikt
Engem továbbra is a kisgyerekek oltása zavar.
Ha lehet, ne ugorjatok nekem, tényleg kétségeim vannak ezzel kapcsolatban.
Mi a feleségemmel beoltattuk magunkat. 2x pfizer. Azóta az asszonynak össze vissza jön meg. Van, hogy két hetente, van, hogy havonta. Előtte óramű pontossággal volt mindig.
Ha legalább minden orvos egyöntetűen azt mondaná, hogy oltassuk magunkat, de nem. Olyan orvos, aki már megmentette/helyre hozta több családtagom életét, szintén az oltás ellen van.
Haveromék most dolgoznak kistesón, kérdezték a szülés nőgyógyászt a 3. oltásról, mondta, hogy ne, majd ha összejön a gyermek.
Egészségügyi dolgozó ismerősöm mondja, hogy ne oltassuk magunkat.
Lányom osztálytársának az oltás után ekcémás kiütései jelentek meg.
Apósomnak 2x pfizer után durva csípő ízületi gyulladása lett, másfél hétig bottal járt.
Úgy olvastam a neten vagy valamilyen videóban láttam, hogy az oltás 2023.12.31-ig kísérleti fázisban van, nem tudom ez igaz-e.
A családban rendszeresen előjön a téma, nagyjából egy állásponton vagyunk, kb az a jellemző, hogy akinek nincs gyermeke, vagy már nagy gyermeke van, vagy már hajlott korú ő az oltás mellett van. Akiknek kis gyermeke van, ők akik hezitálnak, vagy határozottan a kisgyermekek oltása ellen vannak.
Én is úgy vagyok vele, hogy ha hormon betegek leszünk, nyilván nem jó (feleségem menzesze pl), de valahogy elvagyunk vele. Viszont nem szeretnék egy kisgyermeket kísérleti nyúlnak.
Valószínűleg el fogunk jutni odáig, hogy beadassuk magunknak a 3., 4. stb oltást, mert rávesznek valahogyan. Azért érzem magam rosszul, mert biztos, hogy valahogyan megoldja a kormány, hogy a gyermekünket is kénytelenek legyünk beoltatni, de amennyire lehet, húzzuk.
Nagyjából ennyi a gondolatom erről.
Még egyszer kérem, aki csak annyit tud erre reagálni, hogy laposföld, meg hülyegyerek, stb az ne válaszoljon. -
Elemental
addikt
válasz
mefistofeles #119364 üzenetére
szeretett kormányunk, (akik aztán bőszen nyomatják az oltasson mindenki mantrát) és az ellenzék is, mégis egyhangúan leszavazták a javaslatot, hogy a képviselőkre is legyen kötelező érvényű az oltakozás, .... Azért ez is érdekes......
-
Elemental
addikt
-
Elemental
addikt
Letámadt a kemény mag
-
Elemental
addikt
válasz
BalanceR #119257 üzenetére
Ezek nagyon nagy szavak.
Ne csak egy oldalról nézzük. Oké, legyen fizetős a nem oltott korona kezelése, de akkor legyen szavatolt, hogy az oltás mellett nem kerülünk kórházba. És ha mégis kórházba kerül az oltott ember, akkor kapjon minimum annak megfelelő arányú kártérítési pénzt, mint amennyit ráköltöttek, amíg felgyógyult. A mellékhatásokat most nem is említem.Vicces amúgy, korábban valaki írta, hogy milyen nagy üzlet oltás ellenesnek lenni. Hát nem is tudom, én inkább annak a gyógyszergyárnak lenék a tulajdonosa, aki olyan vakcinát gyárt, amit kötelezően be kell adni 6 havonta ( aki buzgó, az mehet 4 havonta is). Van ennél nagyobb üzlet?
Open your eyes! -
Elemental
addikt
válasz
mefistofeles #119267 üzenetére
Itt ezzel nem mész semmire. Ez is olyan, mint a politika topik. Egy kisebb hangadó kemény mag osztja az észt, linket adnak minden hsz-re, bebizonyítják, hogy te egy eszetlen ember vagy, mindezt nagy egyetértésben, és aki mást mondana, az hülye, oltásellenes, stb, stb.
-
Elemental
addikt
válasz
LuckyL #119238 üzenetére
Nálunk dec elején-közepén olyan volt, mintha egy másfél hetes megfázás lement volna két nap alatt. Torokfájás, enyhe hőemelkedés, köhögés, orrfújás, majd a szaglás nullára az ízlelés 20%-ra esett vissza. A gyerekemnek csak fejfájás.
Ja, meg majd másfél hétig rekedtes, megfázott hang. -
Elemental
addikt
válasz
pècsimunkás #119210 üzenetére
Azok mind egyszerre.
-
Elemental
addikt
válasz
#32839680 #119147 üzenetére
Persze, meg azzal is védek másokat, hogy gyalog megyek dolgozni, mert éppenséggel lehet, hogy ma fogok elcsapni valakit az autómmal.
Csak úgy belekaptál, vagy láttad, mire írtam? Arról volt szó, hogy egy okos gyerek (szerintem okos szülőkkel) azért nem ül be az oltatlanok közé, mert fél, hogy elkapja a vírust, holott az oltott emberek még veszélyesebbek is, mert lehet, hogy tünet nélkül hordozzák a vírust. Az ugye mostanra kiderült, hogy az is elkapja, aki oltott. Ismerősöm 3 oltás után lett poz. Ha be vagy oltva, ha nem, elkapod, ez van. Nálunk is volt decemberben a családban.
Szuperfertőző, hahaha. Ez vicces. Most, hogy az oltott ugyanúgy elkapja a vírust, mint a többiek (az oltás ugye úgy indult, hogy aki oltott nem kapja el), gyorsan ragasszunk egy címkét az oltatlan emberekre. Szuperfertőző? Mert tőlük valami extra vírus jön, vagy mi? -
Elemental
addikt
válasz
LuckyL #119106 üzenetére
Én is ezt mondom, a kisgyerekeinket, csak hagyják békén.
És ugye a gyerekenek nincs súlyos tünete, könnyen átmegy rajtuk a vírus, mást kell kitalálni. Helyezzünk rájuk és a szülőkre érzelmi nyomást, mondjuk azt, hogy azért kell beoltatni a kisgyermeket, hogy mást ne fertőzzön. Szegény nagymama, nagypapa. Csak ugye ott a logikai bukfenc, hogy a beoltott is elkapja a vírust és fertőz. -
Elemental
addikt
Én elő fogom írni nálunk az oltást. Úgy is mindenki be van oltva
-
Elemental
addikt
Januárban voltam koronás, májusban és júniusban kaptam a pfizert, és most is valószínű, hogy koronás voltam, vagyok. Egy hete torokfájással kezdődött, utána orrfolyás, majd íz szag elmenés. Ezek után már olyan védett leszek, hogy csak na.
-
Elemental
addikt
Ide megint kár volt benézni. Hordjátok nyugodtan tovább a maszkot... Omg.
-
Elemental
addikt
Nekem és a feleségemnek holnapután adja be a háziorvos a pfizert.
Megkérdezte emailben, hogy mit szeretnénk, másnap jött a válasz, hogy mehetünk. -
Elemental
addikt
válasz
Qtya123 #90838 üzenetére
Ha nem tesznek keresztbe, akkor én be sem fogom magam oltatni. Értem ezalatt, hogy "oltásigazolás" nélkül nem tudok olyat megtenni, amit szeretnék, vagy muszáj. Vagy keresni kell egy jó orvost, aki szépen a mosdóba ereszti a cuccot
Ezért jött jól, hogy átestünk a víruson családilag, 07.26-ig van időnk. -
Elemental
addikt
Voltam az ovsz-nél, levettek négy nagy fiola vért. Tíz nap múlva kiderül, alkalmas vagyok-e covid plazma donornak.
-
Elemental
addikt
Megjött a védettségi igazolványom
-
Elemental
addikt
válasz
forumpista #78211 üzenetére
Várható volt, hogy valamit kitalálnak, nehogy 100 millával kevesebb oltás fogyjon. Jah, meg azt is ki kell majd találni, hogy meddig véd az oltás, mert ugye nehogy már ne kelljen újra eladni. És csoda, hogy az emberek nem bíznak ebben az egészben.
Mindegy, én túl vagyok a víruson, legalább egy kicsit békén hagynak. -
Elemental
addikt
-
Elemental
addikt
Köszönöm a biztató szavakat!
Röviden. Szombaton elkezdtem krahácsolni, vasárnap reggel már mindenki köhögött. Hétfőn hívtuk a gyerekorvost, ő tesztet kért a lányomnak, kapott időpontot, kedden hívtuk a háziorvost, minket is elküldtek tesztre (meg kellett adni a számot, egy órán belül felhívott valaki, egyeztettük az időpontot). Ma a gyorsteszt eredménye három pozitív. Az orrba dugták fel nem túl mélyen, kicsit csiki volt, kicsit kellemetlen, de nem túl vészes.
A tüneteket úgy jellemezném, mint egy enyhe megfázás. Gyorsan változó lázas érzet, hol szétsülök, hol didergek. Alapból olyan, mintha megittam volna két felest, kicsit kóválygok. Szapora szívverés, kicsit gyorsabban fáradok, lányommal voltunk tegnap hóembert építeni a kertben, mire végiggörgettem a golyókat úgy lihegtem, mintha félmaratont futottam volna. Nekem teljesen elment a szaglásom, és a nyelvemen olyan érzés van, mint amikor megéget forró levessel. Köhögés van, de nem vészes. Nagyjából ennyi. -
Elemental
addikt
Üdv!
Ma hozzájárultunk három pozitívval az adatokhoz
-
Elemental
addikt
Főorvos barátunk véleménye szerint a influenza elleni oltást nem szabad felvenni ("meg ne próbáld!"). A többit nem írom, mert biztos csak az oltás fétisiszták ellen akarok beszélni.
-
Elemental
addikt
Haver gyereke tanára korona pozitív. Maradjon otthon az egész család. A legkisebb gyerek és az apuka pozitív. Tünet? Semmi. A család többi tagja negatív.
Ismerős ismerőse privát korona teszt. Ment időpontra, de rengetegen vannak. Hazamegy. Egy hét múlva jön a papír, hogy korona pozitív...
-
Elemental
addikt
válasz
szabi__memo #41019 üzenetére
Tök mindegy, ki mit akar. Ha be kell adatni a sok sok oltáskát, úgy is kötelezővé teszik.
-
Elemental
addikt
válasz
erdey_a #19597 üzenetére
Figyelj nagyon sokan vannak, akik a világtól elzárva hómofiszba tolják és ugyanúgy a bérük 100%-át kapják. Ki sem mozdulnak, csak heti egyszer bevásárolni, és akkor is rohannak, csak a tévéből tudják mi van a világban, és a legnagyobb bajuk, hogy "jaj, nem tartják be az emberek a 2 métert".
-
Elemental
addikt
válasz
PeeterssoN #9804 üzenetére
Az urológus azt vállalta
Én nem hordok se maszkot, se kesztyűt. Megtartom a távolságot az emberektől, sűrűn mosok kezet, fertőtlenítek, az arcomhoz nem nyúlok. De nálam, a szakmámból adódóan ez van már hosszú évek óta. Szóval, nekem nem sok változott. -
Elemental
addikt
válasz
Castell #9766 üzenetére
Nálunk is hasonló, van, hogy belehajítják a kezembe a pénzt
Viszont ennek örülök. 25 éve vagyok a szakmában, de szerintem két kezemen meg tudom számolni, hogy pénz visszaadásakor hányszor értem hozzá az emberek kezéhez, erre mindig is figyeltem.
De még ilyenkor is akad pár elvetemült, aki idetartja az apróval teli markát, és mondja, hogy szedjem ki. Nah, azt gyorsan elzavarom. Sosem kotorászok más koszos tenyerében, most meg végképp. -
Elemental
addikt
válasz
mefistofeles #6845 üzenetére
Persze, ez a helyzet senkinek sem jó. Amúgy nekünk Krétán keresztül jön a tanulni való.
-
Elemental
addikt
válasz
mefistofeles #6803 üzenetére
8 évéssel sem egyszerűbb. Komolyan, szerintem nekünk kéne felmarkolni a fizetést. Szeretem a tanárainkat, nem akarok rosszat mondani róluk, nem is tudnék, de ez egyáltalán nem fer dolog. Szerencsére jó eszű a lányom, gyorsan megvagyunk, azokat a szülőket sajnálom, akiknek a gyerekük nehezebben tanul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Hobby elektronika
- Leállnak a Star Wars: Hunters szerverei
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hálózati / IP kamera
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HPE Apollo 4200 Gen9 132TB+400GB rack szerver - E5-2620v4, 128GB RAM, 2x25G NET, 4GB RAID/ZFS, ÁFÁS
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Részletfizetés elérhető , bérlési lehetőség elérhető LENOVO LEGION SLIM 5 16APH8
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A)Éjfekete- 3év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest