Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• [HUN]NIMROD

senior tag

válasz lezso6 #1429 üzenetére

Ez az egész túlmagyarázgatás teljességgel felesleges. Komplett "tudományt" gyártani aköré, hogy valami félresikerült. Legfeljebb orvosi kategóriáknak van értelme, de annak is csak azért hogy a lexikonjaikba mindenféle címszavak alatt lejegyezhessék a különféle torzulásokat. Ránk ez nem tartozik. Kb annyit ér, mint a szállítót átnevezni anyagmozgatási menedzsernek, de ez a példa sántít, mert a szállítás egy rendes, becsületes, és legfőképpen szükséges munkakör.
    Tehát vannak férfiak és nők, továbbá "gyártási hibás" egyedek. Ettől még lehetnek nagyszerű emberek, megtalálhatják a helyüket az életben stb, de a kiteljesedett fejlődés szempontjából valami nem sikerült. A versenysportban természetesen semmi helyük a normál mezőnyben, csináljanak a paralimpia mintájára nekik külön rendezvényt, ahogy már korábban mondta valaki. Csak valahogy ezek a mondások mindig "elfelejtődnek".
    Megtaláltam a végső, tökéletes példát erre az egészre, hímnősség, homoszexuanálitás, és bármilyen testi vagy lelki torzulás: amikor a 300-ban Leonidas elmagyarázza Ephialtesnek, hogy hol lenne a helye, és miért. Figyeljétek meg a király bölcsességét, a jószándékúságát, a realitásérzékét. A gnóm pedig hogy reagál? Átáll az ellenséghez és elárulja az övéit. Tipikus, ismerős.
    A másik példa, amire nem fogok videót találni, egy régi Vészhelyzet epizódban történt: Benton doktor alkalmazni akar egy új eljárást, amivel valamilyen szervi eredetű fejlődési rendellenességes süketséget műtéti úton helyre tudna állítani egy kisgyereknél. Nagy örömmel beszámol a gyerek anyjának, aki szintén ugyanezzel az örökletes bajjal él, és az teljesen elzárkózik a lehetőségtől azzal az indokkal, hogy ha ezt elkezdenék csinálni, akkor az ő siket identitása eltűnne egy generáció múlva! :F :Y Benton doki nem akarja elhinni, és én sem hittem el hogy ilyen létezhet, gondoltam ilyen csak egy mesében van hogy valaki a nyomorából képez identitást, de azóta látjuk hogy ez a valóság...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

• dabadab

titán

válasz lezso6 #1429 üzenetére

Nem, az interszexualitás azt jelenti, hogy az ember háromféle biológia neme (a kromoszómák, a reprodukciós szervek és a nemi szervek) nem egyezik.
    A transz meg - ahogy mondtad, ettől kb. teljesen függetlenül - arról szól, hogy a születéskor megállapított nem és a ténylegesen megélt nem nem egyezik - márpedig Khalifot nőként anyakönyvezték és nőként él, tehát erről nincs szó. Valójában az "antiwoke based trad" népek javasolják neki azt, hogy legyen inkább transz férfi (és emiatt ezeket az álláspontokat ugye csak lefóliázva lehetne közzétenni, hiszen nálunk már törvény mondja ki, hogy "tilos tizennyolc éven aluliak számára [...] olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely [...] a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést [...] jeleníti meg."

DRM is theft

Új hozzászólás Aktív témák