- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1889 üzenetére
A feljegyzéseim közt nem találok erre semmit, ez már olyan régen volt (Aida32 ?). Viszont nem szeretnék ''fejből'' hülyeséget'' mondani, így a válaszom: nem tudom.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1886 üzenetére
Általában 2,6-2,7V-ot kaptak a memók, még tuningnál is, csak az extrém kisérletezésnél kaptak rövid ideig (egyszer-kétszer) a 2,8-3,0V-ot.
530 MHz körül már 3-4-4-8-al mentek. -
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #1884 üzenetére
Mivel a procim csak 265-267 FSB-ig húzható ezért csak azt tudom mondani, hogy a régi A-DATA PC4000-es memóim (Hynix D5 !!!) ezt az órajelet minden gond nélkül birták P4-es konfigban, 1:1-ben és dualban.
-
sz.j
nagyúr
válasz
killahdrums #1757 üzenetére
Általában 440MHz-en tudják a 2-2-2-5-öt, sőt van akinél ennél is többet .
Pl. az én 566-os memóim is ! -
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #1753 üzenetére
Már megint valami ''okosságról'' van szó???
Jöhet mail-ben is!!! -
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #1749 üzenetére
500-ast??? Régebben 566 vételéről írtál.
-
-
sz.j
nagyúr
P4-ben kb. 440MHz-ig ''símán'' megy 2-2-2-5-el, van akinek 450-ig.
(Ha érdekelnek a részletek nézd meg a honlapomat.)
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Én meg azért vettem meg ezt a memót mert nagyon kellett a 2-2-2-5-ös időzítései a Game Accelerator (Turbo, Sr, F1) állásainak müködtetéséhez, ezáltal a minnél gyorsabb müködéshez!!! Meg is látszik ennek eredménye az Everest olv/írás sebességein!
Az órajel az kevésbé izgatótt mivel a procim már nem tudja a 566-ot sem. -
sz.j
nagyúr
válasz
Loretto #1612 üzenetére
Users', Alien, Aqua oldalain hírdetik.
De nézz körül a Depo-n is.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
tjhooker464 #1591 üzenetére
Már miért ne lehetne szinkronban tuningolni P4-et?!?
Nálam például ameddig a proci birja addig megy 1:1-ben !!! -
sz.j
nagyúr
Ha szabad megjegyeznem, A64-be föleg az 566MHz-es A-DATA-at használják (TCCD chip), de ez az esetek nagy részében nyerő választás a P4-es konfigokhoz is.
Az 500-as A-DATA-on vegyesen van D43-as, ill. D5-ös chip, míg az 500-as Kingmax Hardcore D5-ös chippel gyártják.
A Hynix D5-ös azért jobbnak tünik mint a D43-as. -
sz.j
nagyúr
válasz
FunkyBoy #1552 üzenetére
Az időzítések miatt érdemes pl. 566-t venni, kb 440-450-ig megy 2-2-2-5-el.
Vagy például a Turbo-t, Sr-t és még az F1-et is alacsonyabb időzitésekkel nagyobb órajelig lehet húzni.
Emiatt az Everest eredmények is lényegesen nőnek.
Legalábbis nálam ezt eredményezte az 566-os memó. -
sz.j
nagyúr
válasz
full idiot #1520 üzenetére
Hűűűűűhaaaaa az egy kicsit hosszú lenne.
Ha nem gond akkor inkább nézz be az Abit AI7 topicba és a # 204, # 225, # 229 hsz-ban részlessen leírtam mindent.
Vagy esetleg a honlapomon, a Tuning oldalon, találhatsz még infót. -
sz.j
nagyúr
válasz
full idiot #1518 üzenetére
Az A-DATA PC4000 500MHz-es memók vannak Hynix D43 vagy D5-ös chipekkel szerelve!
-
sz.j
nagyúr
válasz
full idiot #1516 üzenetére
Mind a két A-DATA jó! Az 566-os is és a 600-as is. Ha az az egy-két ezer plusz nem számít akkor a 600-ast vedd, de ezt Te döntsd el.
Máskülönben Samsung TCCD chip van rajta.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Sőt a Hwsw AI7 topicjában nagyon sok srácnak egyáltalán nem ment az Sr vagy csak addig nem ment mig manuális időzítésbeállítással kisérleteztünk.
Amikor a lap By SPD-jére lett bízva az Sr időzítéseinek beállítása szinte mindenkinek lett Sr-je!!!
És milyen értékeket állított be a By SPD? 2-3-3-6-ot!!! -
sz.j
nagyúr
Ha Sr-nél fagy a gép, akkor általában a memória időzítéseire ''allergiás'' a gép.
Általában 2-3-3-6-al szokott müködni.
PAT : (nagyon közelitően) gyorsítja a memória elérést, ezzel nőveli a teljesítményt.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Bocsi ha pontatlanul fogalmaztam, hidd el hogy nem értettelek félre csak a miértre kérdeztem rá.
Igaz, hogy a Te hsz-ra válaszolva kérdeztem ezt, de tulajdonképp mindenkihez szólt, hátha valaki tudja a választ.
Tehát a kérdés továbbra is adott: ebben az esetben akkor mégis mi okozhata a javulást? -
sz.j
nagyúr
Milyen próblémád oldodott meg ezzel, mi változott, és mennyit javult az eredményed ???
Előzően (feljebb) már Fercsa egyszer írt erről a CPU THRM-Throttling-ról, Ő is azt ajánlotta hogy ha 50%-on van akkor át kell állítani Disabled-re és tovább lehet húzni a cuccost.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Tudod félig-meddig ''köztudott'' rólam, hogy nem igen szeretem a fesz.emeléses tuningot, most hogy megtettem és az eredményét összehasonlítottam a 2,7V-on készítettel eredményével, mondtam azt hogy nem sok értelme volt.
Ráadásul volt még egy kis hangzavar is .
''Tuningos pályafutásom'' során már megértem ezt azt, de most amilyen ''zene-bonát'' csinált az túlmegy minden eddigin, sőt elképzelni sem igen tudtam ilyet. -
sz.j
nagyúr
Kipróbáltam a memókat egy kis fesz.emeléssel, 2-3-3-5 időzítéssel.......,proci alapon, VDIMM 2,9V !
240-242 FSB-ig gond nélkül működőtt a gép, majd 245 FSB-n az sípolások tömege és fekete képernyő volt az eredmény.............
Így utólag visszagondolva nem sok értelme volt ''rizíkózni'' a memókkal.....
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Nálam az Auto-n elért olvasási sebesség volt a legjobb, míg az írási sebességben az Sr (de majdnem annyi volt az F1 írása is).
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #1327 üzenetére
Lehet, hogy kipróbálom 2,9-3.0V-al.
Kiváncsi vagyok, hogy úgy meddig megy CL2-vel és milyen eredményeket produkál!?! -
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #1321 üzenetére
Azt nem tudom.
-
sz.j
nagyúr
Szerintetek mi az a fesz amit még minden gond nélkül elvisel az A-DATA 566-os???
-
sz.j
nagyúr
Azon a linken amit a hwsw-n Te adtál ott (nagy valószínűséggel) TCCD chippes, míg amit Templomegere linkelt be ott meg Hynix B-ként tüntetik fel.
Viszont ha igaz az az ''elmélet'' miszerint a modulon/matricán lévő betűkből is következtetni lehet arra, hogy milyen chip van rajta, akkor láttam már 600-ast ''SS''-ként (Pl.: MDO SS KF3H47.......) feltüntetve.
(Egy ilyen látható a honlapomon is)
Templomegere linkje: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Még nem írt senki sem arról, hogy vett volna 600-ast, így viszonyítási alap nem igen van.
Ha ugyanaz a TCCD chip van rajta mint az 566-on, és úgy néz ki hogy igen, és az órajelét is ki tudod használni most vagy esetleg késöbbiekben, akkor megérheti.
Kiváncsian várom a tapasztalataidat.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Mivel egyre inkább úgy néz ki, hogy a 600-ban is Samsung TCCD chippek vannak, bár ez még nem 100%, az időzítés közel egyforma jónak kellene hogy legyen.
Most már csak azt kell hogy tudd, hogy a procid meddig húzható.
Szerintem csak akkor van értelme a 600-nak ha az órajelét ki is tudod használni. -
-
sz.j
nagyúr
válasz
DummyBoy #1251 üzenetére
Valószínűleg át fogja állítani ha a Ga mást talál jónak!
Habár mégegyszer mondom, hogy nekem a By SPD-nél a Ga@Sr 2-3-3-6-ot állított be!!!
Ha utánnaolvasol a hwsw-n az AI7 topicban akkor láthatod, hogy már hónapokkal ezelött és még a Kingmax Hardcore-val kapcsolatban leírtam, hogy a Sr nálam mit állított be, De ugyanezt csinálta a CorsairTwinx memókkal is!!! Mindegyiknél 2-3-3-6-al ment az SR!!! -
sz.j
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Macbook White 13" unibody
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest