- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fotók, videók mobillal
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hali01
őstag
válasz
krisztián98 #7 üzenetére
Konkrét megoldást nemigen tudok a problémádra max beteszel egy stereo erősítőt vagy keresel egy olyan lejácco prigit ami ugy műk ahogy neked teccik.
Nekem a nappaliban vannak ekkora méretű frontok de én azokrol is levágtam a 120Hz alatti hangokat mert tul sok volt és igy sztem sokkal dinamikusabb,ütősebb a mély. -
krisztián98
tag
Hi All!
A lényeg, hogy a front hangszórókba 30cm-es mélynyomók vannak, ezért lenne fontos, hogy azok is adjanak mélyek , ne csak a mélyomó. -
MarkoRuLeZ
csendes tag
Sziasztok
Van egy ASUS p5gd1-es lapom, rajta az integrált Audio Realtek ALC861 7.1 hangkártyával. A régi sb Live-om tökéletesen kitette a hangot winampban is a front, rear, center sugárzókra, és a mélyládára is. (Ozaki B5)
A gondom, hogy ez az alaplapi hangkártya, ugyan a saját programjában levő tesztben rendesen kiteszi a hangot az összes sugárzóra, mélyládára, centerre, a winampban mégis csak a frontokon hajlandó megszólalni. Mély hangok sehol.. Valami tapasztalat? Megoldás? Tegnap felraktam a legutolsó drivert.. És még mindig ez a gond..
Segitségetek, előre is köszi -
hali01
őstag
válasz
krisztián98 #2 üzenetére
Probáld ki power dvd-vel lejáccani és kapcsold be benne az LFE-t majd sőpőrd őssze a hangszóróidat
De 120Hz alatt nem valoszinű,h képesek megszolalni a satelitek,hacsak nem vmi egyedi cuccod van. -
Bubu79
addikt
válasz
krisztián98 #1 üzenetére
Hali!
Általában az 5.1-es hangrendszerek aktív hangváltót alkalmaznak ( még az erősítő előtt leválasztják a ''felesleges'' frekvenciájú hangokat az adott hangszórót meghajtó erősítőfokozatról és csak az adott hangszóróra szánt hangokat erősítik ).
Ahhoz, hogy egy ilyen rendszert rávegyél az egyébként kimenetre nem jutó hangok átvitelére módosítanod kell a bemeneti fokozat elektronikáját - nem semmi mutatvány.
A dolog sajna nem ( csak ) hangkártyafüggő.
[Szerkesztve] -
hcs57
addikt
válasz
krisztián98 #2 üzenetére
Azok a mélyek, amik a subból jönnek olyanok, hogy nem hallanád honnan jönnek (max éreznéd, de ebben sem vagyok biztos. amit viszont hallasz (irányhelyesen) azt meg ráengedheted, ha a sub frekvenciáját lentebb veszed.. de nem lesz szép hang. A szatelitek kb 120 Hz-től szólnak.
-
krisztián98
tag
Senki nem tud rajtam segíteni?
-
krisztián98
tag
HI All!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám megcsinálni, hogy a front hangszórókra és a mélynyomóra is kimenjenek a mély hangok, mert ugye bár ha bekapcsolom a crossovert akkor a frontokról leveszi a hangot?Egyébként a winampal szoktam zenét hallgatni, ha erre lenne külön valami plugin. Most egy sound blaster live 5.1-es hangkártyám van.
Köszi mindenkinek a válaszát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest