- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
Új hozzászólás Aktív témák
-
snots
tag
Csatlakozni tudok az előttem szólóhoz, csakis, kizárólag nVidia, ott pedig csak a CUDA magok száma, illetve a memória mérete számít, ez utóbbiból mindenképpen legalább 4 giga legyen. Sajnos a 40-60 ezres árkategóriában nincsenek combosabb versenyzők, arra jó lesz, hogy ismerkedjél a dologgal, de komoly teljesítményre ne számíts. Az összetettebb képek leszámolása mindenképpen órákba fog telni (nem bélyeg méretű képnél természetesen), én egy 970-essel próbálkozom, de a 4 GB memória elég komoly határt szab.
Render engine-ek közül jobban jársz az Octane-nal például, vagy (egyelőre) ingyenes vonalon az Fstorm nevű csodával, amiről ódákat zengenek. Ez utóbbi egyelőre beta fázisban van, ezért is ingyenes még, tehát hibák előfordulhatnak. Jómagam nem különösebben vagyok oda a GPU renderért, de ezzel az fstorm-mal még én is megyek egy kört, valami "kisebb" jelenettel, amit még elbír az a 4 GB memória. Sajnos ahhoz, hogy valóban élvezhető legyen a GPU render, sebesség és memória ügyileg, már akkora összeget kéne (értsd 1 millió+) videókártyákra beruházni, ami 1. nekem nem áll rendelkezésemre, 2. már egy nagyon combos, akár több processzoros alaplapot + processzort is ki lehetne belőle hozni.
Röviden, véleményem szerint, ha GPU renderre adod a fejed, tegyél még mellé némi pénzmagot és legalább egy 6 gigás kártyát (ha jól látom, akkor az 1060-asok, 6 gigával úgy 90 pénz körül keringenek) tárazz be, egyébként csak ismerkedés lesz a dologgal, semmi más. Bár a helyedben én mindenképpen a 8 gigás 1070-est preferálnám, tudom, szót se róla, mondani a legkönnyebb.
https://home.otoy.com/render/octane-render/
http://www.fstormrender.ru/
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kedvenc zene a mai napra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Már csak több évre szóló szerződésekben gondolkodnak a memóriagyártók
- Arc Raiders
- Ismét analóg billentyűzettel jelentkezett a Cherry Xtrfy
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5420/5430/5431/5440/7420/7430/7440 Magyar Világítós billentyűzet NTTG2
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS4 Pro - CUH7216b - GoldHen BD-JB Lapse 1.2 - Samsung 500GB SSD
- HP OMEN X 35 X3W57AA
- Gigabyte GAMER-ke FullHD IPS Core i7(8 3,4Ghz),GTX 2/6GB DDR5 128BIT VGA,16GB RAM/560GB-1TB SSD
- Eladó Apple iPhone 14 128GB fekete / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G Coral Green 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB digital játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest