- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
törölt tag
ácsi-ácsi, ez nem így van... régen telepítettem már 98-xp-t egyszerre, de soha sem volt gondom, mert mindkettő külön partícióra ment
most nem emléxem pontosan, de sztem TE választod ki, hogy melyik rendszert melyik partícióra raksz fel...
és sztem csak annyit rak az xp a 98as partícióra, ami feltétlen szükséges a bootoláshoz, mert a menü, amiben választhatsz, az xp-és... -
Alex91
félisten
Jaj, mert aza gond, ha mar van fennt 98-a, akkor az XP, ha latja a 98-as particioit, akkor oda is pakol!
Nalam is 2 winyo van: 1-ken Win98, Linux es Amithlon, a masikon win2k. De Win2k-t ugy tettem fel, hogy csak egymaga volt a HDD. Mondjuk GRUB-ba be kellett nyulni, mert win2k alapban nem indult, felismerte ugyan, csak egy sort kihagyott, ami kellett volna :). -
amargo
addikt
de miért oda tenné?
kicsit érthetettlen voltam, akkor bocsi
csak éppen jöttek és munka.
telepítésnél ki lehet választani, hogy hova tegye. nem oda kell tenni és minden jó lesz.
mellesleg nálam, 2 winyó
win2000, win XP és linux van
teljessen jól meg vannak és a gruban kell kiválasztani mit indítsak. -
törölt tag
először win98, aztán másik partícióra xp, és a 3-ra linux... sztem ez így érthető, nem? :)
-
amargo
addikt
az oprendszerek feltelepítési sorrendje, hogy volt?
ha win89 winxp és utána linux, akkor
linux létrehoz egy
linux
win
memo
menüt itt, ha linuxot elindítod a grubot betudod úgy paraméterezni, hogy felveszel még egy menüt az xp vagy 89 nak.. persze itt tudni kell, melyik melyik lemez.
majd azt hda-t töltöd be.. ennek elvileg mennie kell..
hopp
folyt köv, csak.. ha nem érthető akkor -
Alex91
félisten
Mondom, annyit kell tenni, hogy egy partition manager-rel hiden-t kell csinalni a Win98 particiobol, majd ugy feltenni a a Winxp-t, aztan hiden megszuntett (valoszinuleg valamelyik Win-t ilyenkor nem fogod elerni), es feltenni a Linux-ot.
Pontosabban, szerintem igy kellene mukodnie...
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
egy vinyón max 4 primary, amiből 1-et elfoglal az extended ha van. de nemcsak linux hanem XP is megy logikaiból, ha a bootolást meg tudod oldani. a baj az volt ezzel hogy az mbr-ben levő rutin ami az aktív partíció boot szektorát betölti még bios hívásokkal dolgozik, amivel meg nem lehet címezni az egész vinyót. legalábbis sima DOSnál, mert ott van ez az aktív partíciós bohóckodás. azóta már persze a bootmanagerek túljutottak ezen. csak mondom ha már a témánál vagyunk akkor járjuk körbe hogy tiszta legyen.
-
durexxx
csendes tag
muszály vagyok elöször a win98-at felrakni mert neki primary partícióra kell települni-e. Ezután az xp a win98-as partícióra teszi a boot.ini-t
-
Bigyó
tag
nekem a laptopon van 3 OP, Win98, WinNT, Win2000. Persze ebbe a sorrendbe raktam fel őket, és mind a három a Win98 C partició boot.ini-ben van. UHU-nál nemtom hogy kell csinálni. Az tudom, hogy szívtam ezzel a konfiggal, mert a Win98 után az NT csak úgy mászik fel, ha a 98-at FAT16-al rakod fel :Y ha FAT32 után nem megy fel az NT. ezzel 2 napot szívtam ;]
-
durexxx
csendes tag
Ha a win98-as partícióra írok egy utasítást a grubban, akkor is az xp-s boot manager jön be, mert oda települt fel alapból.
A grub az mbr-ben van (szerintem), mert ő indul először. -
Alex91
félisten
Szerintem a GRUB-ot az MBR-be kellett volna tolteni, vagy ott van?
-
Flashy
veterán
grub-ba csinalj egy harmadik menupontot, ami a win98 particiojara mutat. gondolom kulon particion van. hogy pontosan hogy kell azt nem tudom mert lilo-s vagyok.
-
kraftxld
félisten
powerquest (norton) bootmagic
-
durexxx
csendes tag
Hi!
Egy win98-at, egy winxp-t és uhu linuxot szeretnék úgy feltelepíteni a gépemre, hogy 1 boot managerből elérjem az összes oprendszert.
Alapesetben a grubból linkel a winxp boot managerébe.
Ezt szeretném idő megtakarítás céljából egyre cserélni.
Van-e valamilyen program ami segítene rajtam?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest