Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Exom

tag

válasz sulu1701 #891 üzenetére

Arra azért készülj fel, hogy nem lesz egyszerű miniDP -DP kábelt venni 3 - 5 m hosszúságban. Valószínűleg azt is csak külföldről tudsz beszerezni. Jobban jársz ha valami jobb minőségűt veszel DE -ből, esetleg UK -ból. HU -ból elég reménytelen. Ha van akkor sem ér egy kalap szart sem, mert nálunk csak a legolcsóbb, leggagyibbat tartják raktáron. (Javaslom, hogy azonos típusú, azonos hosszúságú kábelt használj !)

• Exom

tag

válasz sulu1701 #888 üzenetére

Itt tudsz venni:
    [link]
    Szerintem az általad vázolt dolog nem működik, de nem vagyok benne biztos, mert nem próbáltam.
    Sajnos a multimonitor témában elég sok félinfó áll rendelkezésre, és a gyártók is elég pontatlanúl adják meg az infókat.

ui: Most hány monitorral kereskedsz?

• Exom

tag

válasz Peathee #877 üzenetére

#sulu1701

Több megoldás létezik:

5 monitorra:
    Veszel egy R9 -es sorozatu videókarit, és egy MST HUB -ot. Ekkor lesz 2 db DVI kimeneted, és 3 db Displayport kimenet. Szerintem akkor jössz ki olcsóbban, ha a displayportos kimenetre DP -s monitort veszel. (Meg egyébként is célszerű akkor olyan monitort venni, ami DVI + DP bemenettel rendelkezik.)

6 monitor: Veszel egy Radeon HD 7870 Eyefinity 6 kártyát. Ennek van 6 db mini DP kimenete. Célszerű erre is DP -s monitort tenni, mert kikerülöd az aktív átalakító költségét.

3 monitor: Veszel akármilyen AMD videókarit, amin van 2 db DVI + 1 DP. / HDMI Az új AMD karik egyidőben max 3 monitort tudnak meghajtani, akkor is ha több csatlakozójuk van.

Ha az 5 vagy a 6 db kevés akkor beletehetsz a gépbe 2 db videókarit is. Ehhez olyan alaplap kell amin van min. 2. PCIe x16 -os csatlakozó. Figyelj arra, hogy egyidejű használat során a különböző chipsetű alaplapok eltérő sebességgel fogják kezelni a pcie buszt. Ezzel a a gyakorlatban nincs semmi gond.

Amivel viszont gond lesz, az, ha DVI-s monitort használsz, és van olyan eset / időpont, amikor nem minden monitor van bekapcsolva. Akkor időnként hajlamos a rendszer megvadulni, és bekapcsolt / nembekapcsolt monitorokat rosszul kezeli.
    Ilyenek szoktak előfordulni:
    - monitor bekapcsolva, de nincs rajta kép
    - monitor kikapcsolva, de a gép érzékeli hogy rajtavan a monitor, és kirakja a kikapcsolt monitorra is a képet.
    - A monitorok beszállított sorrendje felborul.
    - A futó programok költöznek egyik monitorról a másikra. Ez főleg akkor gond, ha olyanra költözik, amin nincs kép :-)

A DP -s monitorok esetén nincs ilyen gond. Javaslom a DP -s monitorok használatát.
    A DP - DVI aktív vagy passzív átalakítók esetében nem tudom mi a helyzet, de nagyon jól nézd meg, melyik konfigurációhoz kell aktív átalakító mert az drága.

Azt is tanácsolom, hogy nagyon gondolkodj el azon, kell e 9 monitor, vagy elég 6, mert a 9 monitor átláthatósága nagyon - nagyon problémás. Ha 3 -nál több monitoros rendszert építesz, akkor már nem célszerű TN panelos monitort használni, mert azoknak kicsi a betekintési szöge. Javasolt az IPS használata. Ez csak fokozódik, ha 24 -esnél nagyobb monitort akarsz használni.

Az én javaslatom: vegyél Radeon HD 7870 -at sok memóriával (min 2 GB) + 6 db DP -s monitort, és korrekten fog működni. Ha később kevés, tehetsz mellé mégegyet. Nem gond, hogy a 7870 nem egy új sorozatú kártya!

• Exom

tag

Sziasztok.
    Keresek egy programot, ami multimonitor környezetben képes a képernyő tartalmának videórögzítésére (screen recording), méghozzá olyan módon, hogy mindig az aktív ablak / monitor tartalmát rögzítse, oly módon, hogy felvétel közben ha átklikkelek egy másik ablakra, akkor onnét kezdve annak az ablaknak a tartalmát rögzítse.
    Nem játék rögzítésére van szükségem. Minden monitoron egy önálló program képernyője látszik.
    Tudnátok ajánlani valamit?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés