- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zfarkas
senior tag
válasz
Blackmate #40 üzenetére
Mindegyik mag (Banias es Dothan) tartalmazza a SpeedStep-et, pontosabban Enhanced Intel Speedstep Technology-t. Az mas kerdes, hogy ez allitolag fejlettebb a Dothan eseten...
Szvsz arra gondolt Balco, hogy nehogy baj legyen abbol, ha egy max. 1,6GHz-es proci holeadasahoz tervezett gepbe belerak valaki egy 2,1-es procit, ami szinte biztos, hogy jobban melegszik, mint az 1,6-os. Az Intel kicsit ravasz, mert a TDP nem a max. holeadast jelenti, hanem az atlagost. -
-
zfarkas
senior tag
2,1-2,2-re (mar ha van olyan 100-as FSB-sben) erdemes, mert kb. annyi teljesitmenytobbletet kapsz, mint amekkoraval magasabb az orajel. De ugye az EIST miatt pedig uresjaratban nem igazan no a fogyasztas, szoval akksiidoben kb. ugyanott leszel. Szvsz ha mar olcsok lesznek a 100-as FSB-s Dothan-ok, ekkora leptekben mar megerheti valtani.
-
zfarkas
senior tag
A 15'' sokat zabal. Nekem 14'' gepem van, 1,6 Banias procival es freki csokkentessel sikerult mar elernem, hogy 8-9W korul fogyasztott a gep bekapcsolt (de minimalis fenyerore kapcsolt) kijelzovel. Ez olyan 4,5-5 ora uzemidot jelenthet.
Esetleg probald ki a Centrino Hardware Control (vagy valami ilyesmi) progit, volt rola egy hir itt a Ph-n, szerintem nagyon jo progi! Ezzel lehet mindenfele okossagot csinalni, diszket leallitani, frekit valtoztatni, stb. Szerintem sokat segithet. -
zfarkas
senior tag
Hogy sokkal jobb lenne, azt nem mondanam. Ha jol tudom, a Banias magos procik 600MHz-ig tudjak levinni a frekit, mig a Dothan magos procik 400-ig.
Szerk: de ez nem feltelen jelent sokat, ha a hosszu akksiidore mesz. Az sokkal fontosabb, hogy hany volton megy a proci (es hogy mekkora a noti kijelzoje). A proc feszultseget meg lehet csokkenteni, jo esellyel olyan 20%-al is le lehet vinni...
[Szerkesztve] -
zfarkas
senior tag
Nem kell bocsanatot kerni, en is sokat olvastam a temarol, azert ismerem kicsit jobban.
BTW miert akarod lecserelni a Banias procid? Nem eleg a kraft? Vagy csak olcson jutsz hozza egy Dothan-hoz? Szerintem ha most nincs, aki megvenne a Banias procid, akkor nagyon nehez lesz eladni... -
zfarkas
senior tag
Na akkor tisztazzuk:
Centrino: Banias (1M L2 cache) vagy Dothan (2M L2 cache) magos proci, az FSB 100MHz, a chipset 855xyz, es WLAN
Sonoma: 133MHz FSB, Alviso lapkakeszlet (915xyz), Dothan proci, WLAN
Tehat ha Neked 855GM chipseted van, akkor egy olyan Dothan procit tehetsz bele, ami 100MHz-es FSB-t hasznal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fotók, videók mobillal
- EA Sports WRC '23
- Motoros topic
- Linux kezdőknek
- Formula-1
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP EliteDesk PC-k jó áron!
- ASUS ROG játékos gépezet a vörös oldalról
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged