Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grobby
tag
Nos valóban nem túl bonyolult a bios-a, nincs mit nagyon állítgatni.

Visszaveszem majd a memót és a latency-t, de azt még mindíg nem tudom ,mi van akkor ha fixre beállítom a memóriát és próbálom változtatni a cpu fsb-t? Az nem lehet gond? Mivel csak fix arányok vannak, pl 3:2 vagy 1:1 nem jöhet ki olyan arány hogy pl 2:3,25
SAjnos csak vasárnap tudok majd próbálkozni mert addig nem vagyok otthon.
-
whitezo88
nagyúr
nekem is van ien gondom, de a lap a hibás ienkor, mert n sem tudom húzni pedig egy 2.0 GHz-es pentiumot azért lehetne....
-
robyeger
addikt
Néztem az alaplapod kézikönyvét és semmi furcsát nem találtam
Nagyon egyszerű BIOSa van.
''PEG link mode'' meg semmi ilyen extra nincs benne, szóval memóriát a beállítható legalacsonyabb órajelre vedd és manuálisan állítsd be SPD szerint a legnagyobb késleltetést neki, amit lehet a BIOSban azt ne AUTO-n hagyd!, de ha így se megy a FSB emelés, akkor részemről passz. 
Sokan nem gondolnák, hogy az CPU FSB tuningot van amikor a videokártya tipusa vagy annak alaplapi BIOS beállításai is befolyásolhatják, hiába fix a grafikus busz órajele
[Szerkesztve] -
Grobby
tag
Ezt írja a pci/pcie busról:
Untied Overclocking : During Overclocking, FSB enjoys better margin due to fixed PCIE/ PCI Buses
So asszem ez nem lehet gond. -
Grobby
tag
Nos nem futtattam rajta prime-ot meg ilyeneket, csak 3dmarkok mentek rajta párat.
De semmi fagyogatás nincs meg ilyenek.
Egyébként alapon fsb:dram 2:3 és ddr2-400-on megy. Ez a teljesen auto beállítás , mikor minden auto-n volt. Asszem megpróbálom majd az auto ddr2 és manual fsb-t. Remélem jól emlékszem és azt még nem próbáltam...
[Szerkesztve] -
Grobby
tag
Igen azt lehet, bár nem arányokkal, hanem a memória sebességet lehet állítani, és abból állítja az arányt.
Viszont most adtál egy ötletet.
Ha nem auto-ra teszem a ddr2 sebességet, hanem pl 533-ra akkor ugye 1:2 osztó jelenik meg (legalábbis cpu-z szerint).
Viszont ha lefixálom a ddr2 (533-ra) sebességét akkor lehet, hogy nem tudom állítani a cpu sebességet, mert ugye 1:2 lenne az arány, de a fix 533-hoz nem passzol pl a 140-es cpu fsb.
És asszem nem auto memória beállításokat használtam tuning esetén, hanem fixeket...
Remélem érthető voltam..
Akkor a kérdés hogy érthető legyen: lehet-e úgy tuningolni, hogy a memória fix sebességre van állítva?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
slayer006
addikt
nincs v.mi jumper az alaplapon, amit esetleg el kéne távolítani

pontos tipus ? -
Grobby
tag
Hi All!
Van egy asrock conroexfire-m benne egy celeron 331.
Probléma: 1 MHz-et sem enged húzni a rendszer.
Tesztek alapján még az e6800 is húzható benne 300-as fsb-ig.
Kérdés: miért?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Parkside szerszám kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- Eladó bontatlan Intel Core i7-12700KF
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Samsung A17 mobiltelefon
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nagyon egyszerű BIOSa van.
''PEG link mode'' meg semmi ilyen extra nincs benne, szóval memóriát a beállítható legalacsonyabb órajelre vedd és manuálisan állítsd be SPD szerint a legnagyobb késleltetést neki, amit lehet a BIOSban azt ne AUTO-n hagyd!, de ha így se megy a FSB emelés, akkor részemről passz.