Hivatalos a OnePlus frissítési és terméktámogatási stratégiája

Az Oppo ColorOS-ével való egyesülést valószínűleg nem fogjuk észrevenni, de jelentősen javulhat a szoftveres felkészültség és stabilitás.

A OnePlus az év elején jelentette be, hogy csatlakozik az Oppo kutatás-fejlesztési részlegéhez, amit fél évvel később a két márka egyesülése követett. A OnePlus hivatalosan pénteken tette közzé a frissítésekre és terméktámogatásra vonatkozó stratégiáját, illetve az OxygenOS és a ColorOS integrációjának tényét, amit elvileg a felhasználók nem igazán fognak érzékelni a felszínen, mindössze a két rendszer kódjának egyesítéséről van szó. Ebből egyértelműen a OnePlus készülékek profitálhatnak, mondjuk a fotós képességek terén.

A terméktámogatás pedig a következőképpen fog alakulni a jövőben: A csúcskategóriás termékvonal három Android főverzióra számíthat négy év biztonsági frissítés mellett; a Nord széria és a Nord CE két android főverzióra jogosult három évig tartó biztonsági frissítéssel; a Nord N sorozat modelljei pedig sajnos maradnak az egyetlen Android frissítés mellett, viszont a biztonsági csomagokat szintén három éven keresztül küldi a gyártó. A két szoftververzió kódjának egyesítése az Android 12-es rendszerrel várható.

Modellekre lebontva ez konkrétan így néz ki:

Három rendszer- és 4 év biztonsági frissítés:
Egy rendszer- és 3 év biztonsági frissítés:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés