Hirdetés

OnePlus 7T - távolról pont tökéletes

Messziről roppant megkapó a matt kék 7T, amely tripla hátlapi kamerát, Snapdragon 855+-t és 90 Hz-es képfrissítést kínál, ám közelről már előbújnak a problémák.

Külső, kijelző, doboz

Kezdhetném azzal, hogy káoszba fordult a OnePlus mobilstratégiája, hiszen az évi egy, majd két modell után idén már tavasszal befutott a OnePlus 7 / 7 Pro páros, és szerintem a kisebbik nem tudta kellően megkülönböztetni magát a nem sokkal nagyobbtól. Most az előbbi kapott folytatást, miközben az utóbbi utódjára várunk, de már a 2020-as OnePlus 8-ról is pletykálnak. Így egycsapásra bonyolult lett a kérdés, hogy ha Never Settle telefon, akkor az ember melyiket vegye, ám mindezt hamar zárójelbe teszi a döbbenet, ami az embert fogadja a matt kékben lehengerlően gyönyörű 7T-t dobozából kiemelve.


[+]

Egyik dizájnelem sem eredeti, ám az ujjlenyomat-taszító kivitel, a Mate 30 Prónál visszafogottabb kameragyűrű, a minimálisra vett képernyőkáva és a szelficsepp olyan mutatós egyveleget eredményez, aminél szebbet nem tudnék mondani 2019-ben. Ez önmagában fegyvertény, hiszen az online értékesítés után a világ több részén kezdenek a OnePlus telefonok a hús-vér polcokon felbukkanni, ergo megszemlélhetők és megfogdoshatók, a 7T pedig mintha csak egybegyúrta volna a két tavaszi modell tulajdonságait (három kameralátószög, 90 Hz-es HDR10+ panel, de a Prónál szolidabb méret), ami akár így, egyedüliként is megjelenhetett volna. Nem tette.


[+]

A két elődmodellel az volt a szubjektív gondom, hogy a 6,65”-es 7 Pro túl nagyra nőtt, a 6,41”-es 7 pedig nem lett amolyan S10e-féle kistestvér, miközben a zoom és ultraszéles kamera feladása túl nagy kompromisszum volt. Épp közéjük ékelődik 6,55”-es, 1080 x 2400 pixeles Fluid AMOLED panel, amely a 7T görgetése közben a tökéletes folyamatosság érzetét kelti. A 160,9 x 74,4 x 8,1 milliméteren és 190 grammon pedig könnyebb kezelni, mint Pro fivérét. És, hogy újdonságok nélkül ne maradjon: tesztalanyunk megkapta a ráncfelvarrt Snapdragon 855+-öt, illetve elsőként került piacra Android 10-zel.


[+]

Kijelző-teszt (a táblázat szétnyitható)
Mérés OnePlus 7T Samsung Galaxy Note10+ Huawei P30 Pro Xiaomi Mi 9 OnePlus 7 Pro
Képátló 6,55 hüvelyk 6,80 hüvelyk 6,47 hüvelyk 6,18 hüvelyk 6,67 hüvelyk
Felbontás 1080 x 2400 1440 x 3040 1080 x 2340 1080 x 2340 1440 x 3120
Technológia Fluid AMOLED (90 Hz) Dynamic AMOLED Curved OLED AMOLED Fluid AMOLED (90 Hz)
Fehér fényerő 476 / 883 nit 378 / 1067 nit 533 / 921 nit 433 / 824 nit 403 / 747 nit
Fehér fényerő (min.) 2,1 nit 1,8 nit 2,0 nit 1,9 nit 1,9 nit
Fekete fényerő 0 nit 0 nit 0 nit 0 nit 0 nit
Kontrasztarány végtelen végtelen végtelen végtelen végtelen
Színhőmérséklet 6999 K + kézi 6479 K + kézi 6968 K + kézi 7629 / 6863 + kézi 7160 / 6698 K + kézi

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Ha a fémváz és a Gorilla Glass üveglapok üveglap tökéletes illesztését hozzáveszem, kifogás szemre nem maradhat, hiányérzet viszont igen. A jack kimeneten és az átalakítón túl ugyanis még mindig le kell mondani a 3800 mAh-s telep vezetékmentes töltéséről (állítólag a folytatás megkapja), illetve a por- és nedvesség elleni védelemről (hiába a gyártó célzásai, nincs a beázásra jótállás). Amit viszont sokan szeretni fognak benne, az a napfény alatt és koromsötétben is kényelmesen olvasható kijelző lapos mivolta, így kevesebb a vétlen érintés. Egykezes mód nélkül mégis gyakori móka a fogásváltás, a szép házra a kevésbé mutatós tokot a dobozból pedig hamar rávarázsoltam, a hátlap ugyanis roppant csúszós.


[+]

A márkarajongóknak inkább a smirgliszerű, homokkő tokot javaslom (bár fizetni kell érte), mert szép emlékeket idéz, és remek fogásbiztonságot ad. Szeretem a OnePlus telefonokban a hangos/rezgő/néma állásokba billenthető kapcsolót jobbra, amit minden mobilra feltennék. Néhányan pedig tanulhatnának a bekapcsoló elhelyezésétől kicsit lejjebb, illetve a hangerőszabályozó pozíciójától balra, mert ezek pont az ujjaimra esnek, ha felemelem a 7T-t. Amely előre applikált fóliát, a csomagolásban SIM tűt, némi leírást és USB-C kábellel megtámogatott Warp Charge 30T gyorstöltőt kapott – jack port és konverter nélkül mondjuk egy Type-C-s fülest mellédobhattak volna.


[+]

A hátlap stílusán és a 48 + 12 + 16 megapixeles kamerakörön hosszan elidőzhet a tekintet, a logó és a felirat is elegánsan csillog, ám mégiscsak az előlap köti le az ember figyelmét. Remek ugyanis a panel érintési érzékenysége, a betekintési szöge és a kalibrációja, miközben DC villogáscsökkentés, monokróm olvasási mód és esti kékfényszűrő is akad. A felhőtlen tartalomfogyasztást jófajta képernyőgesztusok és a világos mellett elérhető sötét rendszertéma biztosítja, a rezgés erőssége pedig végre megfelelő.


[+]

Villámgyors és megbízható a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó, illetve a kevésbé biztonságos arcazonosítás, plusz jól működik az értesítés érkezésekor vagy felemeléskor felvillanó környezeti kijelző. Szentkuti11 kollégát a 16 megapixeles kameracsepp és a fénymérő/közelségérzékelő feletti, széles profilú hangszóró külleme nem győzte meg, az alsó ráccsal összedolgozva viszont erélyes sztereó hang áll elő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Kiszivárgott a OnePlus 8

  Ami azért vicces, mert 7T Pro még nincs és a 7T európai premierje is csak jövő héten lesz.

 • Íme, a OnePlus 7T és 7T Pro specifikációja

  Indiából futott be a közel teljes tudáslista, ami aláhúzza a korábbi értesüléseket, miszerint az olcsóbbik model lép komolyabban előre.

 • OnePlus 7 - magabiztos folytatás

  Szerényebb tudású, mint Pro fivére, ám kellemesebb méretével és árával a OnePlus 7 lehet sokaknak az ideális választás, egy-két hiányosságot bevállalva.

 • OnePlus 7 Pro - hétpróba

  Tesz egy kísérletet a OnePlus a prémiumkategóriában, gigászi méretekkel, csupa kijelzővel, zéró noccsal és három hátlapi kamerával. Szintlépés vagy színtévesztés a vége?

Hirdetés