4 + 1 éves frissítési ígéretet lengetett be a OnePlus

A gyártó négy éves főverzió- és öt éves biztonsági támogatást ígér 2023-tól, a kiválasztott eszközökre.

Egy Londonban tartott kerekasztal beszélgetésen hangzott el frissítési ígéret a OnePlus részéről: a gyártó 2023-tól négy főverzió frissítést és öt év biztonsági frissítést hozna egyes, kiválasztott készülékeire, ezzel elősegítve, hogy azok tovább maradjanak használatban a vásárlók által. Ez jól hangzik, s a OnePlus fej-fej mellé kerülne a Samsunggal a szoftveres támogatás terén, az Android platformot használó gyártók közül ugyanis csak a dél-koreai Samsung garantálja a 4 főverziót és 5 év biztonsági csomagot csúcskészülékeire, még maga a Google is csak 3 főverzióval és 5 év biztonsági frissítéssel dolgozik.

A OnePlus 10 Pro a Galaxy S22 Ultra mellett
A OnePlus 10 Pro a Galaxy S22 Ultra mellett [+]

Van azonban több csavar is Gary Chen, a OnePlus és az Oppo operációs rendszereiért felelős vezető kijelentésében. Egyrészt nem egyértelmű, hogy csak a 2023-ban vagy azt követően megjelenő OnePlus telefonokra vonatkozik-e ez, s ha nem, akkor mely már piacon lévő telefonok érintettek? A beszélgetésen résztvevő XDA kérdéseire a cég nem felelt. Azt ugyanakkor nem lehet nehéz kikövetkeztetni, hogy várhatóan a csúcsmodellek lesznek az érintettek, ám itt is van egy kiskapu, Chen kéthavonta garantált biztonsági csomagokat említett, vagyis a Google által havonta kiadott patcheket nem kapnák meg kötelező jelleggel és egyből a OnePlus készülékek.


A OnePlus Nord 2 5G [+]

Az sem tiszta, hogy a főverzió-frissítéseket milyen ütemben tervezi a gyártó garantálni, és bőven hagytak maguknak mozgásteret a Nord, a CE és egyéb olcsóbb OnePlus modellek frissítését illetően is. Így, bár jól hangzik és jól mutat leírva a négy-öt éves szoftveres terméktámogatás, egyelőre túlságosan ködös a OnePlus ígérete.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés