Észak-Amerikában mutatkozott be a OnePlus Nord N200 5G

Fejlettebb lapkakészletet, jobb kijelzőt és 5G-képességet hozott a generációváltás.

Hirdetés

A OnePlus egyelőre csak az Egyesült Államokban és Kanadában dobta piacra a kissé túl visszafogottra sikerült Nord N100 utódját, ami több lényeges aspektusban szemmel láthatóan fejlődött, a készülék Achilles-sarkát jelentő kamerarendszert viszont nem cserélték le. Megamardt a 13 megapixeles főkamera a két 2 megapixeles segédszenzorral, bár az új lapkakészlet fejlettebb ISP-je azért segíthet valamit a helyzeten, a Snapdragon 460-at ugyanis 5G modemmel szerelt, 8 nanométeres Snapdragon 480-ra cserélték.


[+]

A rendszermemória maradt 4 GB LPDDR4X, a belső tárhely pedig 64 GB UFS 2.1, utóbbi viszont microSD-vel bővíthető. Az adatkapcsolati képességek az 5G-n kívül NFC-vel is bővültek, ami így ebben a formában már kellő ellensúly lehet a szerénynek tűnő képalkotó képességekhez, a sztereó hangszórók és a 3,5 milliméteres jack pedig egyértelmű plusz pont.

Ahogy a picit kisebb kivitel (163,1 x 74,9 x 8,3 mm) és a kisebb kijelző mellett is megnövelt felbontás. A 90 Hz-es képfrissítés maradt, de a 6,49 hüvelykes LTPS IPS panel FHD+ felbontást kapott, ami látatlanban is igen meggyőző 406 ppi pixelsűrűséget jelent. Az előlapi kamera a szokásos helyen lyukad a kijelzőbe, ezúttal viszont 16 megapixeles felbontásra képes.


[+]

Az akkumulátor a kicsit kisebb méret ellenére maradt 5000 mAh, ami továbbra is 18W teljesítményt képes értelmezni. A OnePlus Nord N200 5G egyelőre csak az Egyesült Államokban és Kanadában érhető el egyetlen memóriakiosztással 239 dolláros (USD) áron, ami átszámolva körülbelül 83 ezer forint.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés