Hirdetés

OnePlus Nord N100 - hol az a bizonyos plusz?

Pont a Nokia 3.4 tesztje után került a kezünkbe az olcsó OnePlus és rögtön meg is mutatta, hogy mi az eltérés. Vannak korlátai, de kihozott mindent a lehetőségekből.

Hirdetés

Bevezető

Volt némi finnyogás, amikor a OnePlus az eddig jellemzően csúcskategóriás kínálatát idén elkezdte lefelé bővíteni. De a sima Nord egész jól sikerült, az N10 már kevésbé volt meggyőző, ebből kiindulva a legolcsóbb modell N100-ra nem igazán vártunk, mert már az N10 sem volt elég “OnePlus jellegű”. És ezen most is lehet majd kicsit keseregni (némítógomb, hol vagy?), de abból az alapvetésből érdemes kiindulni, hogy ez tényleg egy relatív olcsó cucc a maga 67 ezer forintos árával, tehát az elvárások sem olyan nagyok.


[+]

De azért vannak. És elég magasan is vannak, ha mondjuk a kissé koros, de még mindig érvényes Redmi Note 8T-t veszem alapul, de alapul vehetem a nemrég tesztelt Nokia 3.4-et is. A két véglet, úgymond, a kategória bestbuy modellje és egy csalódást keltő friss termék, de az árszegmensükön túlmenően nincs bennük semmi közös. Előre lelövöm a lényeget: a Nord N100 sok szempontból a jobbak közül való, és ezt nem csak azért mondom, mert az említett Nokiához mérem. Viszont van néhány komoly probléma is vele.


[+]

Ha egy termék olcsó igyekszik lenni, az elkerülhetetlen kompromisszumokkal jár, ezek jobbára hardveresek. A 4 GB RAM és a 64 GB belső tárhely viszont nem érvágás, ez bőven oké ebben a szegmensben, a HD felbontású kijelző viszont határeset. Még akkor is, ha 90 Hz-es képfrissítésre képes. A legnagyobb spórolási faktor ezeken felül a doboz tartalma, valamint a kamerák visszavágása lehet, utóbbi területen valóban eléggé az alapszintre ment le a OnePlus, dacára annak, hogy három kamerát is megpillanthatunk a hátlapon. A kérdés tehát már a teszt előtt is az volt, hogy mi az ára annak, hogy a Nord N100 a legolcsóbb OnePlus, mennyire herélik ki a saját márkanevüket azzal, hogy visszavágnak funkciókat és mennyire versenyképes egy “fentről” érkezett delikvens az ezen a piaci mezsgyén már régóta és otthonosan mozgó többiekkel szemben. Bár tegyük azt is hozzá, hogy a OnePlus ugyanoda tartozik, ahová a Realme is, ők pedig már megmutatták, hogy ebben a szegmensben is lehet életképes ajánlatot felmutatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés