A OnePlus 9R egy felturbózott 8T

A jó hír a korrekt árazás, a rossz az exkluzív indiai forgalmazás.

Hirdetés

Nem kap Európa a csúcskategória legaljára tájolt OnePlus 9R-t, azt ugyanis az indiai piacra szánja a gyártó, de mindjárt látni fogjuk, hogy apróbb ráncfelvarrásokkal együtt egy OnePlus 8T-ről van szó, ami errefelé ma is megvásárolható errefelé, valamivel 220 ezer forint felett.

Ha viszont a Qualcomm úgy volt vele, hogy a Snapdragon 865 teljesítménymagját egy keveset, 3,2 GHz-ig felskálázza, és ennek okán új terméket sejtető nevet ad lapkakészletének (Snapdragon 870), akkor a OnePlus is lecsap erre a stratégiára és chipre, egy egész keveset változtatva a megmaradt 48 + 16 + 5 + 2 megapixeles hátlapi kamerasziget küllemén – és tessék, másik készülék!


[+]

Pedig a 161 x 74,1 x 8,4 milliméteres ház maradt, 189 grammon egy grammot felszedve, az előlapról pedig senki nem fogja a két telefont megkülönböztetni, lévén tökéletesen megegyezik a 6,55"-es, 120 Hz-es Fluid AMOLED panel és 1080 x 2400 pixeles felbontása, akárcsak a beépített ujjlenyomat-olvasó vagy a cseppszerű, 16 megapixeles önkamera.


[+]

A OnePlus 9R is 8/128 GB-on indít, sztereó hangszórót és WiFi 6 modemet kínál, valamint 4500 mAh-s, 65 watton tölthető telepet. Természetesen az 5G modemről se kell lemondani, és az indiai vásárlóknak jó hír: arrafelé 170 ezer forintnak megfelelő rúpiáért hozzá lehet jutni a majdnem OnePlus 8T-hez. Ha bárki csalódna, hogy a 9R-t ki kell hagynia Európában, ajánljuk a 9 Pro tesztjét, hátha feldobja a napját.

Azóta történt

  • Nemzetközi vizekre evez a OnePlus RT

    Szokás szerint a kínai árazásnál magasabb összegre számíthatunk, de még így is versenyképes ajánlatnak ígérkezik a legújabb, csúcshardverrel szerelt modell.

Előzmények

  • Gamer kiegészítővel várható a OnePlus 9R 5G

    A gyártó egyre intenzívebb kampányt folytat a 23-i bemutató előtt, a OnePlus Watch is kiszivárgott.

  • OnePlus 8T – fazonigazítás

    A OnePlus 8T az alapmodell bővített funkcionalitású kiadása, ahogy mindig. Jobb (és sík) kijelző, gyorsabb töltés, gyorsabb belső tárhely, Android 11, de a teljesen használhatatlan makró kamera most komolyan, minek?

  • OnePlus 8 Pro - a túlgondolt

    QHD felbontáson 120 Hz-es OLED kijelző, 5G-s képesség, bivalyerős hardver, új kamerarendszer, IP-védettség, vezeték nélküli töltés - a hosszú sor végén azonban egy 1000 eurós árcímke figyel.

Hirdetés