Realme X2 Pro – van új a nap alatt

Friss márka a hazai mobiltelefónia egén, és első csúcskészüléke figyelmeztetés az ár/érték vonalon versengő ellenlábasoknak.

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

Az X2 Pro két nanoSIM-et fogad be minden hazai LTE sáv támogatásával, 5G opció nélkül. A beszélgetési hangminőség nem csak jó: zajos környezetre is jut kellő hangerő, a túloldalon sem panaszkodtak. A kétcsatornás WiFi modem 802.11a/b/g/n/ac szabványú jó érzékenységgel (Direct, Hotspot, 2x2 MIMO), a Bluetooth 5.0-s (A2DP, LE, HID), az USB az átviteli sebesség alapján 2.0-s (MTP, OTG). A kétcsatornás navigációs modullal pillanatok kérdése a pozíciószerzés, az A-GPS mellett a GPS, a GLONASS, a BeiDou és a Galileo műholdakat használja a telefon. Akad iránytű, NFC, giroszkóp és gyorsulásmérő. Nincs infra, FM-rádió vagy barométer.


[+]

4000 mAh-t 1%-ról 100%-ra 32 perc alatt? Miért ne, kiáltja némán az 50 wattos SuperVOOC adapter és vastag kábele, lazán átlendülve a többször olyan hosszú vezetékmenetes etetés hiányán. A trükk a dologban a kettéválasztott, tulajdonképpen két darab, 2000 mAh-s akkumulátor, melynek egyidejűleg folyik a gyorstöltése, és az utolsó százalékok is hamar megvannak. Az üzemidő nem ennyire lehengerlő, bár elég jó: nekem átlag ötórás képernyőidők jöttek össze 90 Hz képfrissítéssel, sok fotózással és kevés játékkal, másfél naponta töltve. Kevésbé hardverigényes tartalomfogyasztással a két nap és a 6-7 képernyőóra simán kijöhet, csak érdemes 60 Hz-re váltani. A Redmi 8 lemeríthetetlen érzése nincs meg, viszont fel se tűnik az a röpke időszak, amíg szegény Realme-t az ember láncra veri.

Összefoglaló

Értékelés: Realme X2 Pro
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 10 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 10 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 7,5 pont
Audio 9 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

A Realme bár ismeretlen márka mifelénk, az Oppóval és a BBK Electronicsszal a háta mögött azonban a világ egyik legnagyobb okostelefonos konglomerátumának a része, első csúcskészülékét pedig érdemes komolyan venni. Lazán a nagyok árazásán belül kínál 90 Hz-es, kitűnő kijelzőt villámgyors ujjlenyomat-olvasóval, bivalyerős hardvert jófajta ColorOS rendszerrel és kellemes üzemidőt sosem látott, félórás gyorstöltéssel. A márkanév egy picit suta, akárcsak a hátlapon furcsa helyre került felirata, ám a küllem és az összeszerelés rendben, kávák alig, van jack kimenet, a sztereó hangszóró pedig kiemelkedően jó. Ennyi elég is lehet, hogy a Realme letegye itthon a névjegyét, viszont nem teljesen kerek a történet. A kamerák komoly zajszűréssel és hűvös színekkel dolgoznak, az ultraszéles egység nem üti meg a másik két látószög szintjét, valamint maradt több videós hiányosság, a jófajta képstabilizálást beleértve.

Az instant ajánlott minősítés az árazás miatt is ugrik: a korai OnePlus érát idéző, 400 eurós nyugat-európai összegből itthon bizony 180 ezer forint lett, így nem sikerült a Mi 9 ára alá vágni, márpedig éppen kínai ellenlábasa babérjaira kíván törni akkor, amikor a Huawei kezd leválni a Google ökoszisztémáról, és potenciálisan felszabadul egy komoly vásárlóréteg. Mivel az EU-s webshop ide nem szállít és a hazai ár egy teljesen ismeretlen csúcskészülékért elsőre magas, az X2 Prónak tetszett plecsnivel kell beérnie. Ám ahogy a Snapdragon 865-ös generációváltás várhatóan érkezik, illetve a márka is reagál a hazai vásárlókedvre, úgy esélyes legközelebb egy ár/értékben még versenyképesebb masina, a BBK-tól addig pedig ott a remek OnePlus 7T.

Realme X2 Pro

Bone123 a.k.a. Hidegkuti Zoltán

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés