Gőzerővel készül a Realme UI

Android 10-en és ColorOS 7-en alapul a hazánkban nemrég felbukkant márka saját rendszerfelülete, amit az X2 Pro is megkap.

Minél kiélezettebb a piaci verseny, annál inkább rá vannak kényszerítve a gyártók, hogy tudás és/vagy ár szerint ütőképes mobilokat dobjanak piacra. Ez különösen igaz a feltörekvő kínai gyártókra, a BBK Electronics kötelékébe tartozó Realme az X2 Próval (és az Oppo által biztosított minőséggel) jelezte: kész a OnePlus és a Xiaomi babérjaira törni. A Mobilarenán frissen tesztelt phablet egyelőre ColorOS 6.1 felületet futtat Android 9-es alapokon, ám már készül az Android 10 frissítés, vele együtt pedig befut a ColorOS 7-et kissé átszabó Realme UI köntös.


[+]

Kínában az X2 Pro tulajdonosok részt vehetnek a béta tesztben, és március magasságában várható arrafelé a Realme UI publikus közzététele, amit aztán a nemzetközi változat követ. A középpontban a fókuszmód, a személyes adatok védelme és az okos gesztusok lesznek, továbbá több ponton testre lehet majd szabni a felületet és az ikonokat. Egyébként a Color OS 6.1-es, nemzetközi változata is jól lett optimalizálva és magyarítva, ezen az Oppo ugyanis már hosszú évek óta dolgozik.

Azóta történt

Előzmények

  • Realme X2 Pro – van új a nap alatt

    Friss márka a hazai mobiltelefónia egén, és első csúcskészüléke figyelmeztetés az ár/érték vonalon versengő ellenlábasoknak.

  • Befutott a Realme true wireless fülese

    Indiában startolt el a feltörekvő márka teljesen vezetékmentes headsete, ahol a BBK Electronics hatalomátvételre készül.

  • Android 10 bemutató

    Oda az édességes név, van viszont rendszerszintű sötét téma, (majdnem) teljes képernyős gesztusvezérlés, hajtogatható eszköztámogatás és a remény, hogy a frissítések gyorsabban jönnek – de érdekel ez még bárkit?

Hirdetés