Óra és vezeték nélküli füles is érkezett a Samsungtól

A Watch 3 és a Buds Live is bemutatkozott a Note telefonok mellett, mindkettő inkább egy alapos frissítésnek tűnik.

A Note20 készülékpáros és a két Tab S7 tablet mellett maradt még a Samsung tarsolyában újdonság. Két kiegészítőt is bemutattak, a Galaxy Watch sorozat következő generációja a Watch 3 nevet viseli, a vezeték nélküli fülhallgatójuk pedig Buds Live néven kerül piacra.


[+]

A Watch 3 kisebb és könnyebb lett, mint elődje volt, 41 és 45 mm-es méretben kerül majd forgalomba. Vékonyabb a keret, újra van forgatható lünetta, kicsit indusztriálisabb a design a hangsúlyosabb oldalsó gombokkal, színben pedig követi a Note20 árnyalatait: fekete, fehér és bronz változatban lehet majd kapni. A Samsung szerint fejlesztették a mozgásérzékelést, jobban és hamarabb észleli az edzéseket magától, illetve került bele esésdeketálás, ha a júzer perecel egy jókorát, akkor igény esetén értesíti a megfelelő embereket és szervezeteket arról, hogy baj van. Pulzusmérés és EKG is van benne, bár nem biztos, hogy ez utóbbi funkciót Európában engedélyezik, mire piacra kerül a készülék.


[+]

Bekerült a funkciók közé a Spotify, a rendszer továbbra is Tizen alapokon nyugszik, működik Android és iOS eszközökkel is a kommunikáció, valamint a Watch 3 is elérhető eSIM-mel, amennyiben a szolgáltatónk ezt támogatni képes (itthon még mindig csak a Telekom). A rozsdamentes acélból készült órák nem lesznek túl olcsók, a kisebb méretű modell 150 ezer forintba kerül, ha eSIM is kell bele, akkor már 170 ezer forintot kérnek érte, a nagyobbiknál ezek a számok 160 és 180 ezer forintra rúgnak. A kijelző mindkét esetben 360 x 360 pixeles AMOLED, amit Gorilla Glass DX véd, a kisebbik modellben 247 mAh-s, a nagyobbikban 340 mAh-s telep üldögél. A hardver egy kétmagos Exynos 9110-es chipset, 1 GB RAM és 8 GB belső tárhely tartozik hozzá, 5.0-s Bluetooth, NFC, GPS és WiFi modul is akad, az óratest 5ATM és IP68-as minősítést kapott.


[+]

A Galaxy Buds Live a Samsung vezeték nélküli fülhallgatójának harmadik generációja, amely a Buds+ utódja. Megváltoztatták kissé a kialakítást, emiatt elvileg jobban ül a fülben, kevésbé hajlamos kiesni és viselni is kényelmesebb, három mikorofon, zajszűrős rendszert kapott, a színárnyalatok pedig az órákhoz hasonlóan fekete, fehér és bronz verziókat tartalmaznak. A fülesek 60 mAh-s akkuval rendelkeznek 5,6 grammos tömeg mellett, a töltőtok kapacitása 472 mAh, ez legjobb esetben összesen 29 órás zenehallgatást ad az ANC kikapcsolása mellett. Hazai ára bruttó 70 ezer forint lesz, amibe a vezeték nélkül tölthető tok is beletartozik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés